U cilju istine

Go down

U cilju istine

Postaj by Admin on 14.01.11 16:03U cilju istine
Gradski Radio Nova Gradiška

Ovih dana novinar Franjo Samardžić objavio je tekst pod nazivom "Afera radio postaja - Trgovački sud još uvijek nije donio odluku o pokretanju stečajnog postupka" u kojem se navodi nekoliko neistina i krivih podataka.

Netočna je tvrdnja da "prema rješenju Hrvatske agencije za poštu i telekomunikacije koncesijom raspolaže Rade Aleksić do 31. prosinca 2016. godine za 55,53 udjela". Koncesiju je dobio Hrvatski radio Radio postaja Nova Gradiška, a ne Rade Aleksić koji je samo jedan od suvlasnika Radija. Kao što je javnosti poznato, protiv Rade Aleksića vodi se nekoliko sporova i postupaka, pa i zbog činjenice da se nelegalno upisao kao većinski vlasnik Radio postaje Nova Gradiška. U prilog tome navodimo samo jednu činjenicu da je 8. prosinca 2010. godine Općinsko državno odvjetništvo obavijestio Grad Novu Gradišku, kao jednog od suvlasnika Radija sa vlasničkim udjelom od 25,20 %, da je s tim danom podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Novoj Gradiški protiv Rade Aleksića, suvlasnika i direktora Radija Nova Gradiška d.o.o. čiji je suvlasnik i Grad Nova Gradiška zbog kaznenog djela iz članka 224. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona - PRIJEVARA U SVEZI STJECANJA UDJELA U VLASNIČKOJ STRUKTURI ISTOG TRGOVAČKOG DRUŠTVA OD 55,53% s početnih 6,04 % VLASNIČKOG UDJELA, A NA ŠTETU OSTALIH SUVLASNIKA. To je samo jedna od činjenica koje ovom prigodom želimo iznijeti kako bi pravovaljano informirali javnost.

Isto tako želimo istaknuti da su u tijeku istražne radnje o načinu na koji se gospodin Rade Aleksić nelegalno upisao u knjigu vlasničkih udjela u Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu. Nadalje, gospodin Samardžić u svom tekstu navodi da djelatnici Gradskog radija traže od Rade Aleksića povrat svojih udjela koje su mu "dali na raspolaganje". Činjenica je da su vlasnički udjeli privremeno povjereni na upravljanje uz klauzulu da na svakodobni zahtjev prenositelja, istima mora odmah vratiti primljeni poslovni udjel, te da bez izričite pisane suglasnosti prenositelja neće prenositi naplatnim ili besplatnim pravnim poslom na treće osobe, a također i da neće opteretiti poslovne udjele pravima trećih osoba. Vlasnički udjeli nisu niti darovani (kako tvrdi jedan od njegovih brojnih odvjetnika) . Usput rečeno na zadnjem ročištu gospodin Aleksić se nije pojavio jer je njegov odvjetnik priložio fotokopiju liječničkog nalaza da je "uganuo nogu". Ta činjenica o traženju povrata naših udjela je točna, ali nije točna tvrdnja da u slučaju povrata udjela ta činjenica neće imati utjecaja za rad Radio postaje Nova Gradiška na frekvenciji 98,1.
Naime, prema Zakonu o telekomunikacijama, svaka promjena vlasničke strukture mora se zabilježiti i registrirati, stoga se toplo nadamo i ova. Stoga, ni u kom slučaju ne "stoji" tvrdnja gospodina Samardžića da koncesijom raspolaže Rade Aleksić do 31. prosinca 2016. godine sa 55,53% udjela.

Još puno je tu stvari za istaknuti, no za ovu prigodu toliko. Na kraju ovoga teksta možemo samo bivšem kolegi Aleksiću poželjeti puno zdravlja i ponadati se da će se 27. siječnja 2011. godine pojaviti na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, pogledati svojim kolegama "u oči", i izreći svoju tvrdnju da je on većinski vlasnik udjela, te usput možda pojasniti kako je došao do većinskog paketa. Gospodinu Samardžiću zahvaljujemo na zanimanju za Radio postaju, ali ga ipak molimo da prije nego što napiše tekst provjeri činjenice.

Oštećeni djelatnici Gradskog radija Nova Gradiška


avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.