Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 24.01.11 9:55Sažetak u zadnja tri dana
Unazad tri dana na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od toga je najviše (11) protiv imovine (krađe (5), teške krađe (4) i oštećenja tuđe stvari (2)), tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv života i tijela (pokušaj ubojstva), protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa (bludne radnje), protiv javnog reda (sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti) i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga.
U oblasti prometa tijekom vikenda, dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno.
Tijekom vikenda evidentirano je devet prekršaja i to četiri zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i pet prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijski službenici su u jednom slučaju zatekli vani, iza 23 sata maloljetnu osobu bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.
Kaznena djela
Noćas, oko jedan sat iza ponoći u ugostiteljskom objektu na području općine Klakar, 58-godišnjak i 33-godišnjak su narušavali javni red i mir. Nakon svađe 58-godišnjak je otišao kući u kojoj živi zajedno s bratom, te nasilno otvorio prostor u kojemu brat drži oružje (uz odgovarajuću dokumentaciju) uzeo pištolj, vrativši se u ugostiteljski objekt. Iako su ga gosti u ugostiteljskom objektu smirivali, on se oglušio i ispalio streljivo, pogodivši 33-godišnjaka u predjelu ruke, nakon čega se vratio kući. Ozlijeđenom 33-godišnjaku, ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici su 58-godišnjaka uhitili, a alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 0,85 promila. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela ubojstva u pokušaju, nakon čega slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave.

Jučer oko 03.50 sati u Slavonskom Brodu, Cesarčeva, policijski službenici su u prometu zaustavili osobnim automobil Opel Corsa kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrdili su da je bio vidno alkoholiziran. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,16 promila. Nakon što je isključen iz prometa 21-godišnjak je negodujući, omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je objema rukama uhvatio policajca u predjelu prsa, kako bi ga spriječio u daljnjem postupanju, odgurnuo ga, nakon čega se dao u bijeg trčeći, no nije uspio pobjeći, jer ga je policajac ubrzo sustigao. Doveden je u prostorije policije i zadržan sukladno zakonskim odredbama, te protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Prekršaji
U nedjelju, nekoliko minuta iza ponoći policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, na Trgu kralja Tomislava u Novoj Gradiški, zatekli su 14-godišnjaka bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Maloljetnik je doveden u prostorije policije radi vlastite sigurnosti, a roditelji su pozvani da dođu po svoje dijete i upozoreni na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

Jučer oko 15.30 sati u Slavonskom Brodu, Vinogorska ulica, 36-godišnjak je narušavao javni red i mir. On je došao alkoholiziran u ugostiteljski objekt i zatražio alkoholno piće, no zaposlenica ga je odbila uslužiti, pa je vikao, galamio i vrijeđao zaposlenicu. Nakon toga je razbio jednu bocu o tlo. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su ga alko-testirali, te je pritom utvrđena koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 2,09 promila. Doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Rezultati akcije „Alkohol-Vinkovo“
Policijski službenici su u okviru provedbe akcije „Alkohol“ za Vinkovo (22./23. siječnja) u prometu kontrolirali ukupno 223 vozača na alkohol i drogu. Ukupno je poduzeto 46 mjera. U 20 slučajeva utvrđeno je, da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Jedan je odbio ponuđeno alko-testiranje. U devet slučajeva u organizmu vozača utvrđena je koncentracija alkohola u iznosu iznad 0,5 promila, u pet slučajeva u iznosu od 1,00 do 1,5 promila, te također u pet slučajeva iznad 1,50 promila. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,45 promila, a izmjerena je u Novoj Gradiški. Od ostalih mjera najviše je nepropisnih brzina, utvrđeno je 17 takvih prekršaja, tri slučaja korištenja mobitela, po jedan prekršaj (mladi vozač), nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, te tri ostala prekršaja. Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne naloge, optužne prijedloge, mjere opreza ili naplatili mandatne kazne.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.