Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 26.01.11 11:48Sažetak događanja od jučer
Na području policijske uprave tijekom jučerašnjeg dana, evidentirano je ukupno 12 kaznenih djela, od toga je osam protiv imovine (krađe), tri kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži (povreda dužnosti uzdržavanja) i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U jednom slučaju na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policijski službenici su utvrdili kazneno djelo izbjegavanje carinskog zakona. U kontroliranom osobnom automobilu (ispod sjedala) pronađeno je 80 kutija cigareta, a oduzete cigarete i postupanje protiv 44-godišnjaka je u nadležnosti rada carinskih službenika.
U oblasti prometa jučer nije bilo prometnih nesreća.
Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su intervenirali u jednom slučaju u oblasti javnog reda i mira, te su protiv dvije osobe podnijeli optužne prijedloge zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Od ostalih događaja bilježi se požar na obiteljskoj kući, nesreća na radu i samoranjavanje.

Kaznena djela
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jučer u okviru kriminalističkog istraživanja nad 30-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela krađe (veza: priopćenje od jučer – krađe na groblju u Slavonskom Brodu, Požeška ulica). Utvrdili su da je on u vremenu od 14. do 22. siječnja, sa spomenika na gradskom groblju, Sv. Lovre u Slavonskom Brodu otuđio mesingani kip, vrijednosti oko dvije tisuće kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jučer razriješili kazneno djelo krađe iz prosinca prošle godine.
Utvrdili su da su 14-godišnjak i 16-godišnjak, 18. prosinca u vremenu od 18 do 22 sata u Slavonskom Brodu, sa kapele Sv. Ane unutar Gradske tvrđave, otuđili oko četiri metra bakrene rine, koju su potom prodali u Stanici za otkup sekundarnih sirovina. Prema odštetnom zahtjevu materijalna šteta se cijeni na iznos oko tri tisuće kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv dvojice mlađih maloljetnika slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Ostali događaji
Nakon zaprimljene dojave u Policijskoj postaji Nova Gradiška, jučer oko 16,45 sati o samoranjavanju jedne osobe, na mjesto događaja u Siče, upućena je policijska ophodnja. Policijski službenici nisu utvrdili elemente kaznenog djela ili prekršaja. Obavljenim očevidom i prikupljenim saznanjima, utvrdili su da je jučer oko 15,30 sati organiziran lov u lovištu „Radinje“ uz sva potrebna odobrenja. Prilikom provlačenja kroz gustu šikaru, 44-godišnji lovac je preko ramena nosio lovačku pušku (sačmarica), držeći dlan preko usta cijevi. U jednom trenutku je najvjerojatnije grana zapela za okidač puške, koja je opalila a streljivo pogodilo lovca u predjelu šake. On je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. O ovom događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.

Policijski službenici također nisu utvrdili elemente kaznenog djela ili prekršaja vezano uz nesretan događaj u jednoj tvrtki u Novoj Gradiški. Jučer oko 17 sati 24-godišnjak je radio u pogonu tvrtke uz pomoć preše koja se u jednom dijelu odlomila, pa je zaštitni lim udario mladića u predjelu glave. On je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški, a potom u Slavonski Brod gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policija je o događaju izvijestila inspektora Zaštite na radu i Općinsko državnom odvjetništvo u Novoj Gradiški.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.