Taekwondo novosti

Go down

Taekwondo novosti Empty Taekwondo novosti

Postaj by Admin on 26.01.11 17:04

Taekwondo novosti Tkd10

Taekwondo novosti
A.T. Brađašević i D. Javorović

Protekli vikend, 23. siječnja, trener i idejni začetnik novogradiškog taekwondo kluba Vukovi Damir Javorović, položio je za zvanje Crni pojas 3.Dan u taekwondou. Ispit se odvijao pred komisijom u sastavu Tomislav Horvat – 7. Dan, Tihomir Horvath - 7. Dan, koji obnaša i dužnost izbornika tehničke reprezentacije Republike Hrvatske te Mladen Uskok – 6. Dan.
Na ispitu je asistirao trener tehničke reprezentacije Republike Hrvatske Ivan Kaić – 4. Dan koji je svoje znanje usavršavao i u Koreji domovini taekwondoa. Trener Javorović tvrdi da je bilo je naporno. Polagalo je ukupno 131 kandidata. Najprije su na redu bili kandidati za 1.Dan. Polaganje se sastojalo iz provjere ukupnog znanja taekwondoa što uključuje ručne i nožne tehnike. Posebna pozornost posvećena je udarcima nogom u skoku. Zatim je slijedilo izvođenje obaveznih sastava, pa slobodna borba protiv jednog i protiv nekoliko protivnika. Također su morali pokazati i vještinu samoobrane – hosinsul. Na kraju je uslijedio i test snage koji je gledateljima uvijek posebno zanimljiv i atraktivan.

Osim ispita za pojas provedeno je i licenciranje za trenere i ispitivače u 2011. godini. Održana su kvalitetna teorijska predavanja profesora Kineziološkog fakulteta (prof.dr.sc. Ksenija Bosnar i prof.dr.sc. Franjo Prot) , a praktični dio treneri reprezentativnih vrsta prof. Lidija Katalinić Špoljarić i viši sportski trener Hrvoje Bregeš.

Sve je to vrlo dobar uvod u Olimpijsku akademiju koju uskoro počinjem pohađati u Zagrebu. Na seminarima i ispitu bili i gosti iz Koreje i to: Lee Heejin, Son Boae, Kim Jinho i Lee Junhwan. Riječ je o četvero studenata koji su članovi Mirovnih trupa Svjetske taekwondo federacije.
Stvarne vrijednosti taekwondoa su u njegovim urođenim vrlinama i životnim vještinama koje vode razvoju i ostvarenju ciljeva. WTF će osigurati financijsku i tehničku potporu za utemeljenje taekwondo programa u sirotištima i izbjegličkim kampovima diljem svijeta.
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 64
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.