Ostvarite potpore u turizmu

Go down

Ostvarite potpore u turizmu

Postaj by Admin on 29.01.11 11:40Ostvarite potpore u turizmu
Piše Antun Toni Brađašević

U ovo teško vrijeme besparice, svaka financijska potpora odgovarajućim dobrim projektima je svakako dobrodošla. Primjerice upravo ovih dana na ovogodišnjim 13.-tim Poljoprivredno –poduzetničkim idejama, mogli smo vidjeti kako se neka obiteljska poljoprivredna gospodarstva uspješno bave proizvodnjom originalnih autohtonih proizvoda. Neki od njih okušali su se i u sferi ruralnog turizma, naime domaće prehrambene proizvode plasiraju u sklopu turističke ponude na svom imanju. Za sve one koji se bave turizmom podsjećamo da bi mogli iskoristiti zanimljive potore iz Ministarstva turizma Republike Hrvatske, ako nešto zanimljivo planiraju organizirati tijekom ove godine. Pisanja projektne dokumentacije neće vam biti problem, jer je sve vrlo jednostavno, kratko, i odlično objašnjeno u prigodnim uputama. Pregledajte tekst u nastavku koji će vas voditi do internetskim stranicma na kojima možete naći materiale za prijavu i ostale upute. Svakako treba pozdraviti ovakvu pomoć koja se nudi od strane Ministarstva odnosno Vlade RH i to je pravi konkretan primjer kako potaći ruralni turizam. Dakako da bi ste ostvarili potporu, morate najprije proći na Natječaju, a to znači da vaš projekt treba dobiti prolaznu ocjenu, odnosno da imate odgovarajuće kapacitete. Nadamo se da će ovo iskoristiti primjerice Turistička zajednica Grada Nove Gradiške ili pak neke od novoosnovanih Turističkih zajednica pojedinih Općina s područja BPŽ.
Samo naprjed i puno sreće, a radi se o slijedećem:

POTPORE MANIFESTACIJAMA

Hrvatska turistička zajednica će u 2011. godini financijski poduprijeti određeni broj zabavnih, sportskih, tradicijskih/etno i ostalih manifestacija koje doprinose unapređivanju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ ponude pojedine destinacije i Hrvatske u cjelini; stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma; razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone. Za potpore manifestacijama mogu se kandidirati sve pravne i fizičke osobe – trgovačka društva, obrti, ustanove, jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave i ostali pravne i fizičke osobe. Kandidature za potpore prijavljuju se sukladno utvrđenim kriterijima u Javnom pozivu i to na propisanom obrascu PM-2011. Kandidature za potpore podnose se TURISTIČKOJ ZAJEDNICI ŽUPANIJE, odnosno TURISTIČKOJ ZAJEDNICI na čijem području se manifestacija organizira, najkasnije do 10. veljače 2011. godine.

POTPORE ZA POTICANJE RAZVOJA KULTURNO-TURISTIČKIH INICIJATIVA (PROJEKTI, PROIZVODI, DOGAĐANJA, MANIFESTACIJE)

Hrvatska turistička zajednica će i u 2011. godini financijski podržati određeni broj različitih kulturno-turističkih inicijativa - projekata, proizvoda ili događanja, kojima se podiže standard interpretacije, opremljenosti i kvalitete kulturno-turističkih proizvoda, a koji doprinose stvaranju kritične mase novih suvremeno interpretiranih kulturno-turističkih proizvoda, koji obogaćuju ponudu Hrvatske, odnosno, koji su od značenja za ukupni hrvatski turizam i njegovu promociju. Zahtjevi u obliku popunjenog obrasca, a sukladno Uputama i kriterijima, dostavljaju se Turističkoj zajednici županije na čijem se području nalazi organizator, najkasnije do 10. veljače 2011. godine.

Produljenje javnog poziva model X i XI – Hrvatska

Obavještavamo zainteresirane da, temeljem odluke donesene na 19. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održane 24. siječnja 2010. godine, Ministarstvo turizma RH i Hrvatska turistička zajednica produžavaju rok za

JAVNI POZIV

za oglašavanje Hrvatske turističke zajednice u promotivnim kampanjama i/ili promotivno/prodajnim kanalima organizatora putovanja u 2011. godini i to za:
Oglašavanje Hrvatske turističke zajednice sa sustavom turističkih zajednica u promotivnim kampanjama i/ili promotivnim/prodajnim kanalima organizatora putovanja koji imaju programe putovanja za hrvatske umirovljenike s 4 noćenja u pred i posezoni u Hrvatskoj. HTZ će s ostalim subjektima oglašavati hrvatski turizam u omjeru 75%:25% (Model X) .
Oglašavanje Hrvatske turističke zajednice u promotivnim kampanjama/prodajnim kanalima nositelja novog proizvoda sa 75% ukupnog iznosa medijske promocije, plakatiranja, brošura i dr. tiskanog materijala, oglašavanja na web. stranicama i posebnih prezentacija (Model XI) .
Rok za prijave na Javni poziv je 28. veljače 2011. godine.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.