Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 09.02.11 15:24Suradnja policije u istraživačkom projektu

Policijsku upravu brodsko-posavsku jučer su posjetile tri predstavnice organizacije Advocates for Human Rights, koje inače borave u Republici Hrvatskoj od 07. do 18. veljače. Ovoj policijskoj upravi obratile su se sa zamolbom za suradnju u istraživačkom projektu i molbom za intervju u sklopu istraživanja vezano uz implementaciju zakona u Republici Hrvatskoj.

Naime, američka organizacija Advocates for Human Rights iz Minnesotte (www.theadvocatesforhumanrights.org) u partnerstvu s bugarskom organizacijom Bulgarian Gender Research Foundation (www.bgrf.org) provodi istraživanje pod nazivom „Monitoring provedbe zakona o zaštiti od nasilja u obitelji“ na području Republike Hrvatske, a Autonomna ženska kuća Zagreb pridružila se projektu kao lokalni partner.

Svrha dolaska predstavnika navedene organizacije je provođenje intervjua sa stručnjacima između ostalih institucija i iz policije o provedbi zakona iz područja zaštite od nasilja u obitelji.
Predstavnicama ove organizacije (08. veljače) na raspolaganju je bio Alen Marjanović, policijski službenik specijaliziran za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Slavonski Brod.
Alen je policijski službenik s dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima, te izlazi na teren kad je upućen poziv zbog nasilja u obitelji. U okviru provedenog dvosatnog intervjua, Alen je pokušao predstavnicama pružiti osnovne informacije, odnosno iskustva iz svog resora, iskustvima sa zakonodavstvom, provedbom zakona i eventualnim problemima.


DODATNA OBAVIJEST: Posjetite web stranice www.brodsko-posavska.policija.hr i saznajte više o svim događajima sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, te aktivno sudjelujte svojim glasanjem u anketnom pitanju za veljaču.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.