Mačkare zavladale gradom

Go down

Mačkare zavladale gradom

Postaj by Admin on 07.03.11 10:34Mačkare zavladale gradom
Piše Sanja Bukvić

Gotovo je... Ključevi su predani. Od jučer su i velike mačkare zavladale gradom. Nakon što su zamjenici gradonačelnika dr Ljepša Rakas Vujčić i Milan Mateša simbolično predali ključeve grada pokladnom gradonačelniku i njegovim damama, počela je vladavina mačkara. Stoga, još ova dva dana možemo očekivati puno pjesme, plesa i dobrih vibracija uobičajenih za ove pokladne dane.
Organizator, udruga "Malčanske mačkare" uz suorganizaciju Društva za sportsku rekreaciju "Tomislav" Mala, Turističke zajednice grada, Društva Naša djeca te uz pokroviteljstvo grada Nova Gradiška, svojski se potrudio da sve prođe baš onako kako treba, da se svi dobro razveselimo i da se nastavi tradicija duga više od stotinu godina.
Povorka predvođena Gradskom glazbom Nova Gradiška i ovoga puta okupila je veliki broj pokladnih skupina - konjanike iz Adžamovaca, Brđana, Prvče, Rešetara, Davora, Cernika i Nove Gradiške, pjevačku skupinu iz Starog Topolja, "Didove iz Drežnika" - ovoga puta obučene u Eskime. Kao i svake godine bili su tu članovi karnevalske udruge "Maks", udruge "Izgubljeni u vremenu" iz Stare Gradiške, novogradiške Udruge volontera, tete iz vrtića te tradicionalno, Malčani u raznim izdanjima. Ove godine veseloj pokladnoj skupini pridružili su se i članovi skupine za očuvanje starih običaja iz Vrbja, članovi Plesne skupine "Sky" i tko bi ih još pobrojio... Uglavnom, bilo je veselo, ludo, baš onako kako treba, a fešta je nastavljena do duboko u noć u društvenim domovima diljem novogradiškog kraja.
Poklade traju još danas i sutra kada ćemo u poslijepodnevnim satima u Maloj za sva nedjela okriviti pokladnu lutku, našega Radu.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.