Godišnja skupština "ZEBRI"

Go down

Godišnja skupština "ZEBRI"

Postaj by Admin on 14.03.11 13:55Godišnja skupština "ZEBRI"
Piše Ivanka Herceg

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "ZEBRE" Nova Gradiška u subotu, 12. ožujka , održala je redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu. Počela je pozdravom Lijepoj našoj i minutom šutnje za poginule i preminule suborce i hrvatske branitelje. Usvojen je Poslovnik rada Skupštine, uslijedio je izbor radnih tijela i podnošenje izvješća o radu, financijsko, kao i donošenje Plana rada za ovu godinu.

"Zebre" su jedna od najaktivnijih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata što potvrđuju i brojne aktivnosti u protekloj godini o kojima je izvjestio Petar Ešegović, tajnik Udruge. Zbog neplaćanja članarine isključeno je 12 članova i Udruga sada broji njih 149. Obilježili su datum ustroja postrojbe Specijalne policije, sudjelovali u obilježavanju svih važnih obljetnica iz Domovinskog rata na našem, ali i na području cijele Hrvatske. Također su nazočni svim događanjima u svom gradu, surađuju s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, ali i civilnim.
Naglasili su odličnu suradnju s gradom Nova Gradiška, županijom, općinama, Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Odazivaju se humanitarnim akcijama. Tako su sudjelovali u radovima obnove školske zgrade u Bodovaljcima. Sa Poljoprivrednom braniteljskom zadrugom "Stara Kapela" i Udrugom za očuvanje kulturne baštine "Šor" Stara Kapela očistili su lateralni kanal Stara Kapela-Dragovci i na taj način, obilježavajući Svjetski dan voda, zaštitili sedam izvora pitke vode na spomenutom području.

Proveli su akciju nabavke namještaja za opremanje dnevnog boravka u neuropsihijatrijskom odjelu novogradiške Opće bolnice u suradnji sa tvrtkom "Slavonijaslad". Donaciju su predali u petak,11. ožujka. Kontinuirano skrbe o svojim članovima koji žive u socijalno otežanim uvjetima. Odazivaju se hodočašćima, a slijedom toga bili su i na Udbini na posveti crkve "Hrvatskim mučenicima". U Memorijalnom centru crkve nalazi se mramorna ploča i s imenom njihove Udruge. U Zagrebu su sudjelovali na uskrsnoj molitvi za hrvatske branitelje u Haagu. S ovim aktivnostima nastavljaju i dalje.
U Planu rada, kojega je prezentirao Antun Staklarević, predsjednik Udruge, naglasili su postavljanje spomen ploča na mjesta pogibje svojih suboraca na novogradiškom području. Obilježavanje 20-e obljetnice osnutka Udruge, kako su se dogovorili, bit će u Vukovaru, a proslavit će ju sa svojim obiteljima. Pokrenuli su inicijativu za dodjelu odličja, "Red Nikole Šubića Zrinskog" ili "Red kneza Domagoja", svim članovima Udruge koji su sudjelovali u obrani grada-heroja, Vukovara.

U protekloj godini Udruga je poslovala pozitivno, što je vidljivo iz financijskog izvješća kojega je podnio Darko Musiov. Naglasio je financijsku potporu grada Nove Gradiške u iznosu od deset tisuća kuna, Brodsko-posavske županije u iznosu od pet tisuća kuna. Potporu, također u iznosu od pet tisuća, dobili su od općine Vrbje, a pomogla je i općina Staro Petrovo Selo sa iznosom od tisuću kuna. Istakli su i sponzorske donacije tvrtke "Slavonijaslad" u iznosu od 3.500 kuna i Antuna Vitolića u iznosu od 5.000 kuna. Sva izvješća i predloženi planovi prihvaćeni su jednoglasno.

Nazočnima su se obratili i gosti: Marin Marjanović, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška, u ime načelnika Policijske uprave, njegov zamjenik Darko Petek. Izvjestio je o inicijativi da sve policijske postaje u Hrvatskoj dobiju imena poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Rad Udruge podržao je i Mladen Strinavić, dopredsjednik Udruge specijalne policije RH, a nazočni su bili i Vjekoslava Karešin predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja grada Nova Gradiška i članica Borka Ljubičić, kao i Josip Stanišić u ime Udruge roditelja poginulih branitelja, te Zlatko Petković, dopredsjednik Udruge specijalne policije iz Slavonskog Broda. Skupština je protekla u atmosferi zajedništva, čime je još jedanput potvrđen moto Udruge: "Zajedno u ratu, zajedno u miru".

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.