Sjednica uspješno nastavljena

Go down

Sjednica uspješno nastavljena

Postaj by Admin on 15.03.11 18:26Sjednica uspješno nastavljena
Piše Antun Toni Brađašević

Nakon prošlotjednog prekida tada tek započete 15. sjednice Gradskog vijeća Nove Gradiške, kojeg je inicirao predsjednik tog tijela Josip Mikšić, danas je ona uspješno nastavljena i okončana. Najprije je sa 9 ZA naprema 8 glasova PROTIV izglasovana dopuna Dnevnog reda koju je predložio predsjednik Mikšić. On je zatražio od tajnika Grada Zlatka Zebića da se analizira da li su ispunjeni uvjeti za nastavak sjednice, u skladu s njegovim zahtjevom da se osigura izravni radijski prijenos aktualnog sata i dvaju prvih točaka Dnevnog reda, te ostali uvjeti.

Sjednicu je od početka današnjeg zasjedanja izravno prenosio radio „Bljesak“ čime je ispunjen jedan od traženih uvjeta. Najprije je tajnik Zebić a potom i nekolicina vijećnika, od gospode Bilonjića (HDZ) , Gubića i Mikšića (HDSSB) , gospode Kikića i Golovrškog (SDP) i drugih, iznijela svoje viđenje rješavanja spomenutog pitanja. Jedni smatraju da je članovima svih stranaka u Vijeću podjednako omogućeno sudjelovanje u kreiranju odluka, a drugi pak smatraju da primjerice nema dovoljno transparentnosti, te da ne mogu primjerice odlučivati niti o kojim temama će se raspravljati.
Uslijedile su pojašnjenja i argumentacije s jedne i druge strane, a na samom kraju prezentiranja raznih stavova i prijedloga, gradonačelnik Josip Vuković iznio je stav da bi u ovako teškom gospodarskom trenutku ponajprije trebalo razmatrati prioritetna pitanja o smanjenju nezaposlenosti i oživljavanju gospodarstva, a tek potom o manje bitnim proceduralnim pitanjima vezanim uz detalje rada Gradskog vijeća. Stekao se dojam da je upravo o takvom stavu bilo prešutno suglasje svih članova Vijeća bez obzira na stranačku pripadnost.

Rasprava je potrajala oko sat i pol i poprimila sve značajke Aktualnog sata jer se posredno raspravljalo i o aktualnim gospodarskim pitanima vezanim primjerice uz Poslovno inovacijski potporni centar, stanje u komunalnom poduzeću Slavča ili drvno-prerađivačkoj industriji ili pitanjima u svezi poslovanja radio postaja. Gradonačelnik Vuković je podsjetio da je upravo temeljem ovlaštenja Gradskog vijeća, nakon nalaza revizije, poduzeo odgovarajuće radnje na konsolidaciji situacije u Hrvatskom radiju Nova Gradiške, u kojem Grad Nova Gradiška u vlasničkoj strukturi sudjeluje sa 25%. HDZ-ovi članovi u Vijeću zatražili su i dobili 15 minutnu stanku nakon uvodne 1. točke Dnevnog reda uoči Aktualnog sata, a predsjedavajući Josip Mikšić zatražio je 5 minutne konzultacije s predstavnicima klubova vijećnika da bi se utvrdilo da li će sjednica biti nastavljena ili ne.

Nakon pauze odlučeno je da se pristupi nastavku sjednice, uslijedio je vrlo kratak Aktualni sat u kojem je samo vijećnik Anđelko Pojatina imao dva pitanja, na koja mu odgovore odmah dali gradonačelnik Vuković i pročelnik jednog od gradskih upravnih odjela Stjepan Posavčević. U izravnom radijskom prijenosu slušatelji su mogli čuti još i na koji način je raspravljano o Programu rada Gradskog vijeća za ovu godinu te temi vezanoj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Nove Gradiške, a zatim su uslijedile još i preostale 3 točke Dnevnog reda.

O današnjoj sjednici više ćemo vas izvijestiti ovih dana u nekim od slijedećih postova na ovom portalu uz odgovarajuće tonske snimke.


avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.