Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 16.03.11 12:09Stanje sigurnosnih događanja u zadnja 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u zadnja 24 sata evidentirano je ukupno 13 kaznenih djela od kojih 12 iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz oblasti kriminaliteta droga.. Najbrojnija su imovinska kaznena djela, kojih je bilo sedam i to tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u zadnja 24 sata dogodilo se ukupno dvije prometne nesreće i to jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je lakše ozlijeđena.
Tijekom zadnja 24 sata evidentirano je ukupno dva prekršaja i to oba iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zlouporaba opojnih droga
Policija je jučer oko 14 sati u Slavonskom Brodu kod 37-godišnjaka u kući pronašla oko 6,5 grama suhe zelene biljne tvari karakterističnog mirisa i izgleda kao opojna droga „marihuana“. Zbog postojanja osnove sumnje da je on počinio kazneno djelo „Zlouporabe opojnih droga“ policijski službenici su jučer između 13,30 i 14,30 sati, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu kod njega obavili pretragu doma. Tom prilikom je pronađena jedna crna „PVC“ kutija u kojoj se nalazila biljna tvar za koju je preliminarnim vještačenjem dobivena reakcija karakteristična za opojnu drogu „marihuana“. Policija je biljnu tvar ukupne težine oko 6,5 grama uz potvrdu od njega oduzela radi daljnjeg kriminalističkog vještačenja, a u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

Policija uhvatila četiri mladića u krađi
Jučer odmah iza ponoći policija je prilikom obilaska državne granice u Slavonskom Brodu uz rijeku Savu zatekla četvoricu mladića u dobi od 18 do 27 godina u počinjenju kaznenog djela krađe. Oni su došli na tu lokaciju sa dva osobna automobila i jednom auto prikolicom nakon što su sjekirama očistili put do samog mjesta. Zatečeni su kako stavljaju na auto prikolicu crpku za pretovar rudne mase ( šljunka ili pijeska ), vlasništvo 45-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Krađe“ uhićeni su radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a crpka je uz potvrdu od njih oduzeta. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađe“.

Prevarili staricu za 20 tisuća kuna
Policija je jučer zaprimila kaznenu prijavu od 81-godišnjakinje, da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo „Prijevare“. Staricu je 11. ožujka na njen kućni telefon nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja i rekla joj da ona ima pravo na povrat sredstava od mirovinskog osiguranja, a da će na njenu adresu zbog toga doći dvije službenice. Nedugo nakon završenog telefonskog razgovora na njenu adresu došle su dvije ženske osobe koje su na prijevaru prikazivanjem lažnih činjenica dovele u zabludu stariju ženu da im ona da iznos od 10 tisuća kuna kako bi joj one riješile navodni povrat novčanih sredstava. Jedna ženska osoba je otišla sa staricom do prostorije gdje ona drži novac i od nje na prijevaru uzela 20 tisuća kuna, nakon čega su obje ženske osobe napustile njenu kuću. Nakon zaprimanja kaznene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljivanja ovog kaznenog djela i otkrivanja počinitelja, a protiv nepoznatih osoba koje su počinile ovo kazneno djelo slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Prijevare“.

Vozio pijan pod zabranom i vrijeđao policijske službenike
Prilikom nadzora prometa policija je jučer oko 23,20 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ivana Gundulića kontrolirala 57-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford Focus“ SB-registracija. Muškarac je policiji odbio dati podatke o identitetu odnosno rekao je da nema dokumenata, a pri komunikaciji osjetio se jak zadah na alkohol. Kada mu je priopćeno da će s policijskim službenicima ići u postaju radi utvrđivanja identiteta i s obzirom da je pod utjecajem alkohola on je počeo vrijeđati policijske službenike raznim pogrdnim riječima i psovkama. Unatoč upozorenjima i zapovjedi da prestane s vrijeđanjem i pođe s policijskim službenicima on je nastavio s činjenjem prekršaja, odbio ići i objema rukama odgurnuo jednog policijskog službenika, pa su policijski službenici bili primorani uporabiti sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje-„lisice“). Identitet muškarca utvrđen je u policijskoj postaji temeljem njegove osobne iskaznice, koju je u prostorijama policije dao na uvid. S obzirom da je bio pod vidnim utjecajem alkohola ( jak zadah na alkohol, nerazgovijetan govor, teturanje pri hodu i sl.) ponuđeno mu je alko-testiranje što je on odbio. Daljnjom provjerom utvrđeno je da mu je rješenjem prekršajnog suda u Slavonskom Brodu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 7. srpnja ove godine. Policija ga je uhitila i ponudila liječnički pregled što je on odbio po dolasku dežurne liječnice koja je izdala liječničku potvrdu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.