Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 23.03.11 11:12Stanje sigurnosnih događanja u zadnja 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno 19 kaznenih djela od kojih 14 iz općeg kriminaliteta. Među njima najviše je imovinskih kaznenih djela kojih je bilo 11 i to jedno kazneno djelo teške krađe, devet kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata dogodila se jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom.
Tijekom zadnja 24 sata evidentirano je ukupno tri prekršaja i to jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji.

Zbog nekontroliranog spaljivanja granja oštetio el. stup
Policija je jučer kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 59-godišnjak s područja Stare Gradiške zbog nekontroliranog spaljivanja granja počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. On je početkom mjeseca uz svoju neobrađenu poljoprivrednu površinu obraslu suhom travom spaljivao suho granje i travu. Tom prilikom je ostavio vatru bez nadzora zbog čega je došlo do proširenja požara na neobrađenu njivu na kojoj se nalazi drveni stup dalekovoda, vlasništvo „HEP-a“, koji je zbog požara djelomično nagorio u donjem djelu. Stup se zbog toga nagnuo i potrebna je njegova zamjena, a s obzirom da nije dolazilo do prekida isporuke električne energije materijalna šteta je bez stručne procjene oko 2000 kuna. Odgovorna osoba je upućena da policiji dostavi odštetni zahtjev, a protiv 59-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški zbog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Zatečen da upravlja vozilom s 1,90 promila alkohola
Danas ujutro oko 15 minuta iza ponoći u mjestu Batrina policija je kontrolom 49-godišnjeg vozača utvrdila da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Muškarac je s područja općine Sibinj i zatečen je dok je kroz naseljeno mjesto upravljao osobnim automobilom marke „VW Passat“, SB-registracija. Zbog sumnje u alkoholiziranost policija ga je alko-testirala i tom prilikom kod njega utvrdila 1,90 promila alkohola u organizmu. Vozaču je temeljem odredbi Prekršajnog zakona određen smještaj u posebnu prostoriju do otrježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera
Policijski službenici su jučer oko 11,30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlazu iz Republike Hrvatske kontrolirali osobni automobil marke „VW Golf“, novogradiških registracija, kojim je upravljao 28-godišnjak s područja općine Okučani. Nakon izvrne provjere osobnih podataka vozača policija je utvrdila da mu je Prekršajni sud u Slavonskom Brodu rješenjem izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u razdoblju od 7. ožujka ove godine do 7. veljače 2012. godine. Policija mu je odbila izlazak iz Republike Hrvatske, a protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

Ukradeno 500 metara bakrenog kabla
Policija je jučer podnijela kaznenu prijavu protiv za sada nepoznatog počinitelja kaznenog djela „Krađe“ iz jednog poduzeća na području općine Sibinj. Krađa je počinjana na način daje nepoznati počinitelj ušao u krug tog poduzeća i otuđio dva drvena koluta bakrenog kabla za zavarivanje, dimenzija 95 milimetara kvadratnih, ukupne dužine oko 500 metara, koje je odgurao južno od objekta poduzeća do autoceste gdje je utovario u vozilo s kojim se udaljio s tog mjesta. Materijalna šteta bez stručne procjene je oko 18 tisuća kuna, pa je odgovorna osoba upućena na dostavljanje odštetnog zahtjeva, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Krađa goriva iz radnog stroja
U noći 21./22. ožujka na području općine Garćin, za sada nepoznati počinitelj je iz dvorišta jedne osnovne škole otuđio gorivo iz radnog stroja koji se tamo nalazio. Počinitelj je došao do radnog stroja marke „Hitachi 80“, vlasništvo jednog poduzeća iz Slavonskog Broda i oštrim predmetom presjekao gumeno crijevo ispod rezervoara iz kojeg je otuđio oko 40 litara dizel goriva. Odgovorna osoba je upućena na dostavljanje odštetnog zahtjeva, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje rad pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Krađa bakrenih slivnika
Tijekom pred prošle noći na području grada Slavonskog Broda sa jednog pješačkog nadvožnjaka za sada nepoznati počinitelj je ukrao oko 9 metara bakrenih slivnika, koji služe za skupljanje površinskih voda na tom nadvožnjaku. Počinitelj je podesnim predmetom iščupao bakrene slivnike i potom se s njima udalji sa tog mjesta. Policija je započela kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela, a odgovorna osoba je upućena na dostavljanje odštetnog zahtjeva.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.