Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 25.03.11 17:32Stanje sigurnosnih događanja u zadnja 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno tri kaznena djela od kojih sva tri iz općeg kriminaliteta. Od toga dva kaznena djela su iz skupine imovinskih kaznenih djela među kojima jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede.
Tijekom zadnja 24 sata evidentirano je ukupno 10 prekršaja i to pet iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji, dva iz Zakona o strancima, jedan iz Zakona o slatkovodnom ribarstvu i jedan iz Carinskog zakona.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave Brodsko-posavske evidentirana su tri požara od kojih sva tri na poljoprivrednim površinama. U dva požara nema materijalne štete, a na jednom će šteta biti naknadno utvrđena.
Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u posljednja 24 sata pronađeno je jedno neeksplodirano ubojito sredstvo. Radi se o topovskom zrnu, kojeg su na mjestu pronalaska uništili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Otkriveni počinitelji četiri teške krađe i jedne krađe
Policijski službenici su jučer nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad četvoricom maloljetnika u dobi od 14 do 17 godina i jednim mlađim punoljetnikom razriješili četiri kaznena djela „Teške krađe“ i jedno kazneno djelo „Krađe“. Svih pet počinitelja su sa područja općine Oriovac, a kaznena djela su također počinili na području općine Oriovac. Materijalna šteta u ovim kaznenim djelima je bez stručne procjene oko 3500 kuna.

Četvorica maloljetnika provalili u prostorije sportskog kluba
U noći 18./19. ožujka četvorica maloljetnika u dobi od 14 do 17 godina provalili su u prostorije jednog sportskog kluba na području općine Oriovac. Oni su također s područja općine Oriovac i u prostorije kluba su ušli nasilnim putem tako da su podesnim predmetom na silu otvorili prozor kroz koji su ušli unutrašnjost objekta odakle su otuđili razno alkoholno i bezalkoholno piće i razbili jednu reflektorsku žarulju. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Iz obiteljske kuće ukrali nakit
Dvojica maloljetnika u dobi od 17 godina su početkom ovog mjeseca ušli u obiteljsku kuću 80-godišnjaka s područja Oriovca odakle su otuđili nakit. Njih dvojica su iskoristila odsutnost vlasnika kuće i preskočili dva metra visok zid i došli na terasu odakle su kroz otvoren prostor ušli u prostor kuhinje. Nakon toga su iz torbice koja se nalazila na regalu otuđili dva muška i jedan ženski sat i jednu srebrnu narukvicu. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Provalili u trgovinu i otuđili prehrambene artikle i piće
Policijski službenici su jučer kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je jedan 20-godišnjak, dva 17-godišnjaka i jedan 14-godišnjak sredinom mjeseca veljače ove godine provalili u jednu trgovinu na području općine Oriovac iz koje su otuđili veću količinu prehrambenih artikala i bezalkoholnih napitaka. U prostor trgovine oni su ušli tako da su podesnim predmetom nasilno pokidali zaštitnu metalnu rešetku na prozoru skladišta trgovine i potom nasilno otvorili prozor, koji se nalazio na visini oko 2,5 metra od tla, kroz koji su ušli u unutrašnjost skladišnog prostora. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Razbio prozor trgovine i s polica rukom izvlačio slatkiše
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjakom s područja općine Oriovac utvrđeno je da je on u noći 24./25. rujna 2010. godine razbio dva prozorska stakla jedne trgovine na području općine Oriovac i kroz njega zavlačenjem ruke (bez ulaženja u prodajni prostor) sa prodajnih polica otuđio manju količinu raznih slatkiša. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teške krađe“.

Iz rashladne škrinje krao sladoled
Sredinom kolovoza prošle godine 17-godišnjak je iz rashladne škrinje koja se nalazila ispred jednog kioska na području općine Oriovac otuđio 76 komada sladoleda raznih vrsta. On je uporabom snage savio zaštitni poklopac rashladne škrinje sa sladoledom i iz kartonskih kutija otuđio 76 komada sladoleda. Zbog manje materijalne vrijednosti oštećenoj pravnoj osobi biti će dostavljeni podaci počinitelja ovog kaznenog djela radi prijave.

Na gradilištu pronašli neeksplodirano topovsko zrno
Jučer oko 8 sati u Slavonskog Broda oko 500 metara od naseljenog mjesta na jednom gradilištu radnici su pronašli jedno neeksplodirano ubojito sredstvo. Mjesto pronalaska su osigurali policijski službenici do dolaska djelatnika protueksplozijske zaštite. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o neeksplodiranom topovskom zrnu koje su na mjestu pronalaska na siguran način odmah uništili.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.