Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 28.03.11 16:33Sažetak (vikend – događaji)

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave za vikend je evidentirano ukupno 28 kaznenih djela od kojih najviše (24) protiv imovine (teške krađe, krađe, oštećenja tuđe stvari), te po jedno kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa (dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom), protiv života i tijela (teška tjelesna ozljeda), protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja) i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (izbjegavanje carinskog nadzora).
Na prometnicama sa područja policijske uprave, prošli vikend se dogodilo ukupno devet prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene.
Policijski službenici su tijekom vikenda intervenirali u devet slučajeva od čega šest puta zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri puta zbog povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također je evidentiran jedan prekršaj iz Zakona o strancima, te je u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno nepoštovanje odluke o radnom vremenu o čemu je obaviješten Državni inspektorat.
Od ostalih događaja koji su se dogodili za vikend, bilježi se slučaj pronalaska oružja, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite i pet požara bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.
Aktivnosti policije u oblasti prometa
Dana 26./27. ožujka od ponoći do 6 sati policijski službenici su u okviru provedene akcije „Alkohol“ na području policijske uprave utvrdili ukupno 49 prekršaja, od toga je najviše alkohola. U 25 slučajeva vozači vozila su bili pod utjecajem alkohola. U njihovu organizmu u 20 slučajeva utvrđena je koncentracija alkohola od 0,51 do 1,5 promila. U četiri slučaja utvrđene su koncentracije alkohola u iznosu iznad 1,5 promila, te je jedan vozač odbio ponuđeno alko-testiranje. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 1,81 promila. U manjem broju utvrđeni su i drugi prekršaji kao što je brzina, svjetlo, istek važenja prometne dozvole, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, sigurnosni pojas i slično. Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajući prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog.
Kaznena djela
U petak oko 19.40 sati zaštitar je izvijestio Policijsku postaju Slavonski Brod, da je zatekao i spriječio jednu osobu u krađi bakrenog lima sa kapelice na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili da je riječ o 20-godišnjaku, koji se oko 19.20 sati popeo na krov kapelice (obiteljske grobnice, vlasništvo 77-godišnjakinje), u namjeri da otkine i otuđi bakreni lim (dimenzija oko 200 x 200 cm). Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Policijski službenici su u subotu dovršili očevid u Bukovlju u vezi požara koji se sa poljoprivredne površine proširio na susjedno dvorište. Utvrđeno je da je 64-godišnjak oko 15 sati zapalio suhu travu i nisko raslinje, pa se vatra proširila na susjedno dvorište, gdje je zahvatila rabljene automobilske pneumatike i stražnji kraj parkirane cisterne (vlasništvo 49-godišnjaka). U požaru je izgorio stražnji pneumatik, blatobrani i stražnja desna lampa sa pokazivačem smjera. U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda. Materijalna šteta bez stručne procjene iznosi nekoliko tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv 64-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U subotu oko 18.05 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su izdvojili teretni automobil „Volkswagen Transporter“, BJ registracijskih oznaka, te su u suradnji sa djelatnicima carine izvršili detaljnu graničnu kontrolu. Utvrdili su da 57-godišnji vozač sa područja Policijske uprave požeško-slavonske u vozilu ima neprijavljeno 42 kutije u kojima se nalazi rezani duhan (ukupno 30 kilograma), sedam kilograma kobasica, te 39 komada raznih predmeta (kotači za kolica, tave, drške za sjekire). U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 57-godišnjaka djelatnici carine podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora.

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje jučer su nakon zaprimljene dojave o tučnjavi oko 03.20 sati upućeni na mjesto događaja gdje su zatekli jednu ozlijeđenu osobu. Utvrdili su da se radi o 46-godišnjaku, koji je upućen na ukazivanje liječničke pomoći. Policijski službenici su uhitili 17-godišnjaka i 23-godišnjaka zbog osnova sumnje u kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, koje su obuhvatili kriminalističkim istraživanjem. Nastavlja se daljnji rad policije u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.