Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 31.03.11 20:39Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Jučer je kriminalističkim istraživanjem dokazana osnovana sumnja da su 53-godišnjak iz Nove Gradiške i dvije žene u dobi od 43 i 47 godina kao njegove pomagačice počinili kazneno djelo „Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju“.

Muškarac je u svojstvu direktora jednog trgovačkog društva iz Nove Gradiške izdao u zakup poslovni prostor upisan u zemljišnim knjigama katastarske općine Nova Gradiška za tri trgovačka društva iz Zagreba. Zatim, u vrijeme blokade žiro računa trgovačkog društva kojim je rukovodio (bio direktor), a u razdoblju od listopada 2008. godine do srpnja 2010. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo iz Nove Gradiške čiji je osnivač i član uprave, ispostavljao račune za obračunatu zakupninu trgovačkim društvima kojima je izdao poslovni prostor i time protupravno naplatio preko 190 tisuća kuna u korist trgovačkog društva čiji je osnivač i član uprave.

Također je utvrđeno da je potpisao i ispostavio ugovor kojim je radi naplate potraživanja od zakupnika poslovnog prostora ustupio potraživanja po ispostavljenim računima za zakup od trgovačkog društva u kojem je bio direktor, sa svrhom da se ta sredstva umjesto tom trgovačkom društvu doznače u korist računa trgovačkog društva čiji je osnivač i član uprave u iznosu preko 19 tisuća kuna i u korist žiro računa jednog kulturno-umjetničkog društva iz Nove Gradiške u iznosu od preko 130 tisuća kuna.

Žene koje su mu pomagale su doznačena sredstva podigle s žiro računa tog kulturno-umjetničkog društva temeljem naloga za plaćanje, kojeg su ispostavile i potpisale lažno se predstavljajući kao ovlaštene osobe za zastupanje i raspolaganje novčanim sredstvima tog kulturno-umjetničkog društva.
Na ovaj način 53-godišnjak je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo čiji je osnivač i član uprave grubo prekršio zakon i pravila poslovanja u vezi s uporabom i upravljanjem imovinom i time oštetio proračun lokalne zajednice za iznos od preko 230 tisuća kuna i trgovačko društvo u kojem je bio direktor za iznos preko110 tisuća kuna.

Također postoji osnovana sumnja da je i trgovačko društvo čiji je on osnivač i član uprave, odgovorno za kazneno djelo koje je on počinio. Protiv 53-godišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški kao dopuna kaznene prijave za kazneno djelo „Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju“, a protiv 43-godišnjakinje iz Nove Gradiške i 47-godišnjakinje s područja općine Nova Kapela, kaznena prijava za isto kazneno djelo u smislu pomagača.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.