Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 06.04.11 13:58Stanje sigurnosnih događanja u protekla 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno 11 kaznenih djela od kojih 10 iz općeg kriminaliteta i jedno iz maloljetničkog kriminaliteta.
U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela koji je bilo šest i to dva kaznena djela teške krađe i četiri kaznena djela krađe.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata dogodilo se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj od ove dvije prometne nesreće vozač je pobjegao s mjesta prometne nesreće, te policija za njim traga.
U protekla 24 sata evidentirano je ukupno osam prekršaja i to pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana.

KAZNENA DJELA

Kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“
Policija je jučer oko 13,30 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom izlazne granične kontrole 43- godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom marke VW Passat“, nizozemskih registracija posumnjala u originalnost njegove vozačke dozvole, prometne dozvole i knjižice vozila. Muškarac je policiji priznao da nikada nije polagao vozački ispit, a vozačku je 1998. godine kupio za 700 eura, a vozilo je kupio 2009. godine zajedno s prometnom i knjižicom vozila. U dogovoru s Županijskim državnim odvjetništvom od njega je uz potvrdu oduzeto vozilo, prometna dozvola, knjižica vozila i nizozemska vozačka dozvola na njegovo ime. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“.

Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude
Jučer su policijski službenici u mjestu Klakar oko 10 sati i u mjestu Novi Varoš oko 19 sati zatekli 37-godišnjakinju i 23-godišnjaka dok su upravljali motornim vozilima pod zabranom. Žena s područja općine Klakar kontrolirana je u mjestu Klakar dok je upravljala osobnim automobilom marke „VW Golf“, vukovarskih registracija. Provjerom je utvrđeno da joj je rješenjem Prekršajnog suda Slavonski Brod izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u razdoblju od 29. ožujka do 29. lipnja ove godine. Muškarac s područja općine Cernik zatečen je u mjestu Novi Varoš dok je upravljao s osobnim automobilom marke „Citroen Saxo“, novogradiških registracija. Njemu je također važeća zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije od 23. siječnja do 19. studenog, prema rješenju Prekršajnog suda Nova Gradiška. U oba slučaja vozači su isključeni iz prometa, a protiv njih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

PREKRŠAJI
Na ulici se počupale za kosu
Policijski službenici su jučer oko 10 sati u Slavonskom Brodu intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira, koji su u Mrsunjskoj ulici narušavale 23-godišnjakinja i 19-godišnjakinja iz Slavonskog Broda. Dvije mlade žene su se prvo verbalno sukobile, galamom i vikom vrijeđajući jedna drugu, a odmah zatim i fizički kada su jedna drugu uhvatile za kosu čime su uznemiravali prolaznike, koji su pozvali policiju. Protiv njih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija upozorila trojicu muškaraca zbog pijančevanja na javnom mjestu
Policija je jučer u Novoj Gradiški trojici muškarac u dobi od 29 do 58 godina izdala upozorenja jer su zatečeni u narušavanju javnog reda i mira, pijančevanjem na javnom mjestu. U 10,20 sati ispred jedne trgovačke radnje u ulici Grgura Ninskog zatečen je 51-godišnjak iz Nove Gradiške, koji je na ulici ispred te radnje konzumirao alkoholno piće (pivo), a u 10,40 sati ispred jednog diskonta zatečena su dvojica muškaraca u dobi od 29 i 58 godina iz Nove Gradiške, koji su također konzumirali alkoholno piće (pivo u bocama). Ovakvim radnjama oni su počinili prekršaj „Pijančevanje na javnom mjestu“.

Pijan pred maloljetnim sinom maltretirao suprugu
Jučer se na području općine Cernik 51-godišnji muškarac od 12 do 14 sati u alkoholiziranom stanju (2,13 promila) nasilnički ponašao prema svojoj 47-godišnjoj nevjenčanoj supruzi. On ju je bez posebnog povoda verbalno napao raznim psovkama, vrijeđajući ju raznim pogrdnim riječima, galamom i vikom. Pošto je prijetila opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policija ga je oko 14,30 uhitila temeljem Prekršajnog zakona. Daljnjim prekršajnim izvidima utvrđeno je da je on prekršio i zaštitnu mjeru „zabrane približavanja žrtvama nasilja u obitelji (supruzi i djeci) na udaljenost manjoj od 5 metara u trajanju od 6 mjeseci s početkom od 22. prosinca 2010. godine, pa do 22. lipnja ove godine, koju mu je odredio Prekršajni sud u Novoj Gradiški. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog nasilja u obitelji i nepoštivanja zaštitne mjere, kao i izvješće Centru za socijalnu skrb.

Pijan istjerivao majku iz kuće
Policija je jučer oko 11,20 sati na području općine Davor uhitila 40-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola (2,21 promila) vrijeđao svoju 65-godišnju majku i istjerivao ju iz kuće. Nakon njegovog nasilničkog ponašanja prema majci,koje je trajalo od 8 do 10 sati, ona se sklonila u susjednu kuću. Muškarac je jučer oko 13,30 sati uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Novoj Gradiški. Sud ga je proglasio krivim i kaznio s novčanom kaznom od 1500 kuna, te izrekao zaštitnu mjeru udaljenja iz obiteljske kuće u trajanju od jednog mjeseca, kao i zabranu približavanja žrtvi nasilja (majci) na udaljenosti manjoj od 5 metara u trajanju od jedan mjesec.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.