Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 20.04.11 11:58Stanje sigurnosnih događanja u protekla 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno pet kaznenih djela od kojih su svih pet iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta svih pet kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to tri kaznena djela krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u protekla 24 sata dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobile lakše tjelesne ozlijede.
U protekla 24 sata evidentirano je ukupno sedam prekršaja i to četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

KAZNENA DJELA
Jučer oko 8,35 sati policija je zaprimila dojavu da je na željezničkoj pruzi u blizini željezničke postaje Velika Kopanica-Beravci nepoznati počinitelj isjekao bakrene sajle. Policija je izašla na to mjesto i utvrdila da je jučer oko 8,20 sati na željezničkoj pruzi Strizivojna-Vrpolje- Slavonski Šamac kod mjesta Beravci nepoznati počinitelj posjekao dvije bakrene sajle dužine 1,5 i 3 metra, koje su ostale na tom mjestu. Policija je odmah započela kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja ovog djela. Kroz kriminalističko istraživanje i operativni rad policije utvrđena je osnovana sumnja da su ovo djelo počinili 25-godišnjak i 33-godišnjakinja s područja općine Babina Greda, koji su u nazočnosti branitelja ispitani u svojstvu osumnjičenika. Po dostavljenom odštetnom zahtjevu oštećene osobe odredit će se visina štete, a samim time i kvalifikacija ovog djela.

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje povodom prijave šumske štete nad 37-godišnjakom iz Slavonskog Broda. On je 1. travnja ove godine oko 11 sati zatečen u krađi drva u šumskom predjelu kod mjesta Kaniže. Tom prilikom je uporabom motorne pile porušio više sirovo stojećih stabala hrasta, topole, vrbe i drugih vrsta, koje je izrezao na metar dužine i natovario na šumsku prikolicu zakačenu za traktor, kojim je tu drvnu masu odvezao u dvorište svoje obiteljske kuće. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Krađe“.

PREKRŠAJI
Policija je danas ujutro oko 1 sat iz ponoći uhitila tri muške osobe koji su pijani u ulici Antuna Mihanovića u Slavonskom Brodu narušavali javni red i mir. Jedan 31-godišnjak i 18-godišnjak iz Slavonskog Broda, te 17-godišnjak s područja općine Garćin su pola sata iza ponoći u alkoholiziranom stanju po ulici galamili, a tom prilikom istresali smeće iz koševa pored pješačke staze, koje su nogama razbacivali po pješačkoj stazi. Policija ih je po uhićenju alko-testirala pa je kod 31-godišnjaka izmjereno 1,29 promila, kod 17-godišnjaka 1,34 promila i kod 18-godišnjaka 0,38 promila. Sva trojica su smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstava, a protiv njih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Jučer oko 19 sati u Slavonskom Brodu u Osječkoj ulici dvije muške osobe su narušavale javni red i mir. Do narušavanja javnog reda i mira je došlo nakon što je 19-godišnjak iz Slavonskog Broda prvo verbalno napao 17-godišnjaka iz Slavonskog Broda pri tom ga vrijeđao pogrdnim riječima i psovkama, a potom ga odgurnuo rukama. Nakon toga umiješao se 43-godišnji otac 17-godišnjaka, koji je nakon što je upozorio 19-godišnjaka da mu sina ostavi na miru, otvorenim djelom dlana udario 19-godišnjaka, koji nije zadobio vidljive ozlijede. Policija protiv 19-godišnjaka i 43-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija je jučer oko 12,30 sati u Novoj Gradiški uhitila 29-godišnjakinju s područja Bjelovara zbog prekršaja skitnje i prosjačenja. Ona je zatečena na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški kako prosi novac od gostiju lokala i prolaznika na način što je prikazivala svoje materijalno stanje lošim, govorila da je trudna i treba pomoć. Policija ju je uz optužni prijedlog u 13,45 sati dovela u Prekršajni sud u Novoj Gradiški gdje je proveden hitni prekršajni postupak u kojem je proglašena krivom i izrečena joj je opomena. Pored toga izrečena joj je i zaštitna mjera udaljenja sa područja grada Nove Gradiške u trajanju od pet mjeseci, te je dužna napustiti područje grada u roku od 12 sati.

Policijski službenici su jučer u Slavonskom Brodu intervenirali zbog nasilja u obitelji. Nasilnički se ponašao 64-godišnjak iz Slavonskog Broda, koji je pod utjecajem alkohola oko 1 sat iza ponoći prvo verbalno napao na svoju 52-godišnju suprugu, koju je vrijeđao pogrdnim riječima i psovkama, a nakon toga ju i fizički napao. Policija ga je uhitila i smjestila u posebne prostorije policije, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji.

AKTIVNOSTI PROMETNE POLICIJE

Prometna policija ovaj tjedan (od 18. do 24. travnja) provodi akciju „Tjedan brzine“, koja je u sklopu pojačanog nadzora prometa na cestama, koji je usklađen s akcijama Europske unije za 2011. godinu. U protekla dva dana prometna policija je u sklopu ove akcije prema sudionicima u prometu koji su činili prekršaje poduzela ukupno 75 mjera i radnji. Zbog nepropisne brzine policija je postupala u 36 slučajeva. Tijekom postupanja sankcionirana su i tri sudionika u prometu na cestama koji su zatečeni pod utjecajem alkohola. Pored ovih prekršaja evidentirani su i prekršaji upravljanja neregistriranim vozilom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, prolaska kroz crveno svjetlo, oduzimanje prednosti prolaska vozilu, nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu i drugi prekršaji u prometu.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.