Sporazum o međusobnoj suradnji Grada Nove Gradiške i policije

Go down

Sporazum o međusobnoj suradnji Grada Nove Gradiške i policije

Postaj by Admin on 20.04.11 12:05Sporazum o međusobnoj suradnji Grada Nove Gradiške i policije

Danas je u prostorijama Grada Nove Gradiške s početkom u 12 sati održana konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o Sporazumu o međusobnoj suradnji Grada Nove Gradiške i Policijske uprave brodsko-posavske, Policijske postaje Nova Gradiška, koji su sporazumne strane i potpisale tijekom konferencije.
Ovaj Sporazum prethodno je prihvatilo Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiške, a radi se o preventivnom programu pod nazivom „Zajedno više možemo“ koji će se provoditi do kraja ove godine, a obuhvaća više projekata kao što su: „Mogu ako hoću“, „Prevencija i alternativa“ i „Sajam mogućnosti“.
Glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić je ukratko predstavila ovaj program, te naglasila kako policija u svom radu stavlja naglasak na prevenciju i pro-aktivno djelovanje i nastoji ovim programom zajedno sa ostalim subjektima društva doprinijeti sigurnosti zajednice, te pozitivnom okruženju u razvoju djece i mladih.
Ukratko je iznijela je i statističke pokazatelje vezano uz maloljetnike za 2010. godinu u kojoj je na području policijske uprave evidentirano ukupno 199 kaznenih djela u kojima su maloljetnici počinitelji. Najčešće su počinitelji kaznenih djela imovinskog karaktera. U 24 slučaja sudionici su tjelesnih ozljeđivanja, a u 82 slučaja su prekršitelji, a najčešće sudjeluju u tučnjavama i svađama. U 2010. godini policijski službenici su na području policijske uprave zatekli 74 maloljetnika koji nisu navršili 16 godina, iza 23 sata bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zatekli su prošle godine 10 maloljetnika iza 23 sata bez adekvatne pratnje, a od početka ove godine također 10 maloljetnika.
Također je naglasila kako je kasno kad stvar dođe u ruke policije, te potrebu ranijeg angažiranja i to svih segmenata društva, a ne samo policije. Bitno je baviti se stvarima koje uzrokuju takva kažnjiva ponašanja, a ne samo posljedicama. Zajednički rad može dati vidljive rezultate. U ovoj slučaju Grad Nova Gradiška se uključio kao partner policiji s kojom sudjeluje u zajedničkom rješavanju problema na svom području. Grad Nova Gradiška dao je i financijsku potporu u iznosu od 20 tisuća kuna za provedbu ovog programa.
Na konferenciji su gradonačelnik Grada Nove Gradiške gospodin Josip Vuković i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske gospodin Darko Petek uz riječi podrške ovom programu, govorili o važnosti zajedničkog djelovanja, te o tome kako društveno neprihvatljiva, rizična ponašanja, zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizam, nasilje među mladima u školi i izvan škole, zahtijevaju kompleksniji program prevencije, a dobro isplanirane strategije i programi utječu na vidljivu prevenciju i stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana.
Program je namijenjen učenicima od četvrtih do osmih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima. Sukladno Sporazumu policija i Grad Nova Gradiška će u preventivni program „Zajedno više možemo“ uključiti i druge institucije, udruge, građane, pojedince, kroz razne aktivnosti ili donacije.
Također je najavljen i projekt „Sajam mogućnosti“ koji će se provesti u okviru programa „Zajedno više možemo“, a održati će se 6. svibnja u Novoj Gradišci na nogometnom stadionu NK „Sloga“ u vremenu od 9 do 13 sati. Osim policije, Grada N.Gradiška, Turističke zajednice Grada N.Gradiške, u ovom projektu će sudjelovati i brojne srednje i osnovne škole, te brojne sportske, kulturne, umjetničke, tehničke i druge udruge građana koje će na „Sajmu mogućnosti“ predstaviti svoj rad, svoje sadržaje, svoje programe. Cilj i svrha je uključiti mlade u ovakve aktivnosti u okviru svog slobodnog vremena i upoznati ih sa tim sadržajima, kako bi ih se usmjerilo na slične pozitivne aktivnosti i postignuća u životu.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.