Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 26.04.11 12:53Stanje sigurnosnih događanja tijekom produženog vikenda

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom ovog produženog vikenda evidentirano je ukupno 32 kaznena djela od kojih su 31 kazneno djelo iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz strukture organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 22 i to osam kaznenih djela teške krađe, sedam kaznenih djela krađe, šest kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništvo.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom produženog vikenda dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teže ozlijeđena, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.
Tijekom ovog vikenda evidentirano je ukupno 19 prekršaja i to sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osam prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o oružju, jedan prekršaj iz Zakona o strancima i dva prekršaja iz Carinskog zakona.
Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom ovog produženog vikenda evidentiran je jedan požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je bila neznatna.
Evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava, koji su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Preventivno-represivna akcija „Alkohol“
Prometna policija je tijekom vikenda (sa subote na nedjelju) provela preventivno-represivnu akciju „Alkohol“ s ciljem sprječavanja najtežih posljedica u prometu na cestama, koje su najčešće uzrokovane sudjelovanjem u prometu pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije policija je prema sudionicima u prometu na cestama koji su činili prekršaje poduzela ukupno 32 mjere i radnje. Prema sudionicima koji su zatečeni po utjecajem alkohola, droga ili lijekova policija je postupala u 16 slučajeva. Najveće izmjerene koncentracije alkohola bile su 1,51 promil izmjeren u suboto oko 20,30 satu u Slavonskom Brodu u ulici Augusta Šenoe kod 47-godišnjeg bicikliste i 1,43 promila izmjereno u subotu oko 23,30 u mjestu Cage kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW Passat“, njemačkih registracija. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina, koja je evidentirana u 11 slučajeva.

KAZNENA DJELA, PREKRŠAJI
U petak oko 22,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ivana Antunovića dogodilo se kazneno djelo „Razbojništvo“ nad 29-godišnjakom iz Slavonskog Broda. Razbojništvo se dogodilo dok se muškarac nalazio na parkirališnom prostoru pored svog osobnog automobila marke „Opel Astra“, SB-registracija. Tom prilikom prišla mu je nepoznata muška osoba, koja ga je udarila nepoznatim predmetom u leđa, a potom ušla u njegov osobni automobil s kojim se udaljila u nepoznatom smjeru. Policija je odmah započela kriminalističko istraživanje, pa je u subotu ujutro zbog sumnje da je počinio ovo kazneno djelo uhićen 39-godišnjak iz Slavonskog Broda. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem nad njim utvrđena je osnovana sumnja da je on počinio ovo kazneno djelo. Policijski službenici su pronašli otuđeni automobil na području grada Slavonskog Broda, te je na tom mjestu obavljen očevid, a vozilo vraćeno oštećenom. Protiv 39-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Razbojništvo“.

Policijski službenici su u petak proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s područja općine Velika Kopanica zbog kaznenog djela teške krađe. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je on u petak u jutro od ponoći do 6 sati provalio u jednu ugostiteljsku radnju na području općine Vrpolje. Tom prilikom je razbio staklo na ulaznim vratima i iz unutrašnjosti otuđio robu i razne predmete. Materijalna šteta je bez stručne procjene oko 2500 kuna. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška krađa“.

U noći s petka na subotu u mjestu Medari dogodila se teška krađa u jednom ugostiteljskom objektu, vlasništvo 31-godišnjakinje s područja općine Dragalić. Tom prilikom nepoznati počinitelj je uporabom tjelesne snage nasilno izbacio iz ležišta okvir zaključanih vrata skladišne prostorije i iz unutrašnjosti otuđio razna alkoholna pića i cigarete. Policija je u subotu oko 17,30 sati uhitila 36-godišnjaka i 15-godišnjaka zbog sumnje da su počinili ovo kazneno djelo. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su njih dvojica počinili ovo kazneno djelo. Dio otuđene robe policija je oduzela od muškarca, a dio od maloljetnika dok su jedan dio robe potrošili konzumacijom. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava za „Tešku krađu“ Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški, a protiv 15-godišnjaka kaznena prijava za isto djelo Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Jučer oko 2 sata iza ponoći na području općine Donji Andrijevci, nakon nasilje u obitelji 17-godišnjak je vrijeđao, a potom i fizički napao policijske službenike. On je prvo u alkoholiziranom stanju vikom i galamom pogrdnim riječima vrijeđao svog 19-godišnjeg brata, a potom ga i fizički pokušao napasti u čemu je spriječen dolaskom policijski službenika, koji su ga upozorili i zapovjedili da prestane s činjenjem prekršaja. Ugledavši policijske službenike maloljetnik je prestao s prekršajem prema bratu, a nastavio vrijeđati policijske službenike, tjerati ih van iz obiteljskog dvorišta i pritom im upućivao razne pogrdne psovke, te tom prilikom u jednom trenutku udario nogom jednog policijskog službenika. Policijski službenici su prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), te ga uhitili i doveli u prostorije policije. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu za prekršaje iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež za kazneno djelo „Napad na službenu osobu“.

U subotu oko 20 sati u Novoj Gradiški, 36-godišnji vozač je vozilom prošao u raskrižju kroz crveno, a potom odbio stati na znak policijskog službenika. Muškarac je tom prilikom upravljao pod utjecajem alkohola (2,20 promila) osobnim automobilom marke „Opel“, slatinskih registracija. Policija ga je zaustavila u ulici Ivana Domca i tom prilikom utvrdila da je muškarac s područja općine Staro Petrovo Selo, te pored alkoholiziranosti utvrdila da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški za prekršaje: „Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na raskrižju“, „Ne postupanje po znaku policijskog službenika“, „Upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje“ i „Upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola“.

DOGAĐAJI

U subotu oko 9,30 sati u blizini mjesta Šagovina Mašićka u kanalu pored lokalne ceste, djelatnik jedne tvrtke za razminiranje pronašao je neeksplodirano ubojito sredstvo. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko posavske, koji je utvrdio da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini „M-60“, te ju oko 11,20 sati uništio na mjestu pronalaska.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.