Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 19.05.11 9:56Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno 15 kaznenih djela od kojih su 13 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta svih 13 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to tri kaznena djela teške krađe, sedam kaznenih djela krađe i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji.
Tijekom protekla 24 sata evidentiran je i jedan požar u jednoj obiteljskoj kući na području općine Garčin u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je neznatna.

KAZNENA DJELA

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje povodom odštetnog zahtjeva i prijave od 13 svibnja ove godine, jednog trgovačkog društva iz Slavonskog Broda, a u vezi kaznenog djela „Teške krađe“. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 49-godišnjak s područja općine Sibinj zajedno s 19-godišnjakom, petoricom maloljetnika u dobi od 14 do 17 godina iz Slavonskog Broda i dvoje djece u dobi od 11 i 13 godina s područja općine Sibinj iz prostorija jednog objekta u Slavonskom Brodu, vlasništvo tog trgovačkog društva i jednog poduzeća iz Varaždina otuđili velik dio inventara iz tog objekta (elektromotori, bojleri, stolice, hidro-fori, predmeti od inoxa, veći broj alata i strojeva za obradu i preradu mesa i dr.) materijalne vrijednosti oko 350 tisuća kuna. Protiv dvojice punoljetnih počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a protiv maloljetnih počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška krađa“, te izvješće Centru za socijalnu skrb (za maloljetnike i djecu) kao i podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za dvoje djece koja su učestvovala u počinjenju ovog kaznenog djela.

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela „Teške krađe“ provaljivanjem u benzinsku pumpu na području općine Garčin. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnjak s područja općine Garčin u noći 22./23. travnja ove godine komadom cigle razbio izo-staklo na ulaznim vratima sa zadnje, južne strane benzinske pumpe i ušao u unutrašnjost odakle je iz otvorene ladice prodajnog pulta otuđio nekoliko stotina kuna sitno kovanog novca. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Teške krađe“.

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje u vezi kaznene prijave oštećene 30-godišnjakinje iz Zagreba protiv 57-godišnjeg liječnika iz Požege, djelatnika doma zdravlja u Slavonskom Brodu i 43-godišnje liječnice iz Požege, djelatnice županijske bolnice u Požegi. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su oni pogrešnim dijagnozama i propisanim terapijama ozbiljno narušili zdravlje 30-godišnjakinje jer je ona zbog tih propusta u siječnju 2009. godine podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu u Kliničkoj bolnici u Zagrebu, te joj je zdravlje ostalo trajno narušeno. Protiv njih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ u vezi s kaznenim djelom „Nesavjesno liječenje“.

Policija je jučer oko 17 sati na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu kod 43-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine pronašla 185 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga. Na ulazu u Republiku Hrvatsku zatečena je kao putnica u teretnom automobilu marke „Mercedes“, zagrebačkih tablica. U suradnji s carinom u njenoj prtljazi i torbici pronađeno je 149 tableta lijeka „Lexaurin“ od 3 mg, 10 tableta od 1,5 mg i 26 tableta lijeka „Normabel“ od 5 mg, koje nije prijavila, a nije posjedovala niti liječničku dokumentaciju za te lijekove. Protiv nje slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

PREKRŠAJI

Jučer oko 12 sati na području općine Cernik ispred jedne trgovine 73-godišnjak je narušavao javni red i mir jer je za pojasom hlača imao pištolj vidljivo drugim osobama koje su se tamo zatekle što je kod njih izazvalo uznemirenost i nelagodu. Policija je od njega uz potvrdu oduzela pištolj marke „Pietro Beretta“, kalibra 7,65 mm sa pripadajućim spremnikom za streljivo i 8 komada streljiva, koji je on posjedovao bez odobrenja. Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Novoj Gradiški izvršena je pretraga njegovog doma i tom prilikom pronađeno još 28 komada streljiva kalibra 7,65 mm. Budući da je pokazivao znakove alkoholiziranosti policija mu je ponudila alko-testiranje, koje je odbio, a zbog mogućnosti da će nastaviti s prekršajem određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju.

Danas u jutro oko 2,30 sati u Slavonskom Brodu ispred jednog ugostiteljskog objekta policija je zbog narušavanja javnog reda i mira privela dvojicu mladića u dobi od 21 i 23 godine. Oni su u alkoholiziranom stanju (1,41 i 1,71 promil) došli u verbalni i fizički sukob, kojom prilikom su jedan drugom zadali više udaraca po glavi i tijelu, a daljnji sukob spriječili su policijski službenici. Protiv njih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.