Tuđe nećemo, svoje poklanjamo

Go down

Tuđe nećemo, svoje poklanjamo

Postaj by Admin on 01.06.11 9:12Tuđe nećemo, svoje poklanjamo
Antun Toni Brađašević

Kad vas je već naslov zaintirigirao, pa ste kliknuli “saznaj više”, zaslužili ste i dobiti podrobnije informacije, ili čak nešto što je vrlo vrijedno i poprilično košta. Riječ je o dokumentaciji koju nazivamo : pravna stečevina EU.

Vlada RH uložila je doista puno truda i novca kako bi sačinila prijevod te dokumentacije sa engleskog na hrvatski jezik, jer je to bilo nužno kako bi smo saznali o čemu zapravo pregovaramo i kako to konkretno trebamo uskladiti svoju pravnu dokumentaciju sa dokumentacijom EU. To je radio tim vrhunskih stručnjaka. Potrajalo je ali i obavljeno do kraja, no i ovih dana u medijima se pojavljuje teza da građani Hrvatske ne znaju što smo zapravo prihvatili (kad je riječ o pojedinim pregovaračkim poglavljima) . Katkada se iz cijelog konteksta priče izvlače (i krivo tumače) detalji kao što je primjerice onaj primjer sa latinskim nazivima riba koje navodno svakodnevno moraju upisivati hrvatski ribari u svoje Dnevnike rada.
Potsjetit ćemo vas da je Vlada RH, kao lijepi (i vrlo vrijedan) znak dobre volje poboljšanja međudržavnih odnosa prema Crnoj Gori, toj državi darovala spomenute prijevode pravne stečevine EU. Tako se Crnogorci nisu trebali oko toga mučiti jer su sve dobili gotovo, na jednom CD-u. Prijevodi su ustupljeni i ostalim državama u regiji. Okolišni novinar, kolega novinar Kruno Kartus iz Osijeka, ovih dana dojavio nam je da se ne moramo više mučiti tražiti taj materijal na hrvatskim web-stranicama, jer ga navodno Vlada RH niti nije javno obznanila. No to je učinila Crna Gora i sada imamo primjerice sve odredbe vezane uz okoliš na jednom mjestu.
Mi vam poklanjamo link na kojem ćete sve to vidjeti i možda “skinuti”

http://www.prevodi.gov.me/

U kontekstu ove ideje vodilje da “tuđe nećemo, a svoje poklanjamo”, želimo s vama podijeliti i slijedeću informaciju:

Pozivamo vas pročitajte novi broj e-novina Civilno društvo. http://www.civilnodrustvo.hr/vijestiPublic/index

U najnovijem broju pročitajte:
-Umjetnošću protiv droge / Udruga ANST 1700, Split
-Hrvatska na 54. Venecijanskom bijenalu / Potrebno je živjeti samouvjereno
-Sretna obitelj, sretna djeca / Društvo Naša djeca Čačinci, Osijek
-Kalalište U Gavelli izvedba "Lede" za gluhe, slijepe / Udruga "Zamisli"
-Peticija za osobe s invaliditetom / Udruga Sjaj
-Zakon odredio granicu siromaštva / Nedjeljko Mihanović

I za kraj još nešto. Ako vas zanimaju najnovije aktualnosti vezane uz europske integracije u Hrvatskoj, kliknite na ikonu ispod, pa pregledajte i pročitajte najnoviji broj EU-biltena.

EU BILTEN - broj 36 - Travanj 2011. Link, klikni... http://www.novagradiska.com/site/v2/docs/EUbilten%20broj%2037.,%20svibanj%202011..pdf

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.