Dan OŠ 'Ljudevita Gaja'

Go down

Dan OŠ 'Ljudevita Gaja'

Postaj by Admin on 04.06.11 8:28Dan OŠ 'Ljudevita Gaja'
Sanja Bukvić

„Jako sam zadovoljna cjelokupnim radom svih učenika i nastavnika moje škole“, istaknula je sinoć na svečanosti proslave Dana škole ravnateljica gradske osnovne škole Ljudevita Gaja prof. Helena Kudra. A razloga za zadovoljstvo, zaista imaju.
Ove školske godine na županijskim natjecanjima sudjelovalo je 103 učenika škole u 20 različitih područja, a 20 učenika sudjelovalo je na pet državnih natjecanja.
„Prvi u županiji prije deset godina počeli smo pričati svoju eko-priču i provoditi program Međunarodne eko – škole“, istaknula je ravnateljica Kudra, „a ove godine ova priča doživjela je svoj zlatni epilog.“
Gradskoj osnovnoj školi Ljudevita Gaja dodijeljen je zlatni status eko škole i škole mentora drugim školama. Veliko je to priznanje za sve učenike i nastavnike koji čine maksimalne napore da taj status i održe. Svake godine eko-vrt škole dopunjavaju novim biljkama. Ove godine posadili su 50 novih sadnica, a sve što rade „budnim“ okom prati eko- patrola i eko-odbori učenika i roditelja. U svom radu nastoje promicati ideje zdravog načina života, a posebnu pozornost pridaju reciklaži i štednji vode i energije.
Kumovi projekta su grad Nova Gradiška i tvrtka „Infos“ Nova Gradiška.
Tijekom godine održavaju Dane otvorene nastave, Dane jabuka, kruha, planeta Zemlje, a posebnu pažnju posvećuju sportskim, glazbenim i svim drugim aktivnostima učenika.
Svečanosti su bili nazočni brojni gosti, predstavnici grada Nova Gradiška, ravnatelji škola, umirovljeni nastavnici, roditelji.
„Čestitam vam zlatni status eko-škole. Ustrajte u svom radu i spoznaje iz ovog projekta prenosite na mlade naraštaje“, rekao je sinoć na svečanosti proslave Dana škole prof. Mirko Golovrški pozdravivši nazočne u ime grada Nova Gradiška.
U nastavku svečanosti upriličen je bogat glazbeno-scenski program, a najboljim učenicima osmih razreda te sudionicima županijskih i državnih natjecanja uručene zahvalnice.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.