Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 16.06.11 11:51Priopćenje za javnost

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata
Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno devet kaznenih djela od kojih su svih devet kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo šest i to četiri kaznena djela krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se dvije prometne nesreće i to obje prometne nesreće s ozlijeđenom osobom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede.
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su dva prekršaja i to oba prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava, a radilo se o pronalasku dva topovska zrna kalibra 30 i 40 milimetara, koja su na siguran način radi uništenja preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

KAZNENA DJELA
Jučer od 12,30 do 13,30 sati u Slavonskom Brodu, Trg Stjepana Miletića, nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost i nepažnju 39-godišnjaka iz Slavonskog Broda i iz njegovog parkiranog i otključanog osobnog automobila marke „Renault Laguna“, SB-registracija otuđio ručnu torbicu u kojoj se nalazilo 4500 kuna, 450 eura, mobilni telefon „IPHONE 4, 16 GB“, knjižica vozila i osobni dokumenti. Materijalna šteta bez stručne procjene je oko 11 tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela „Krađe“.

Policija je jučer oko 16 sati na graničnom prijelazu u slavonskom Brodu prilikom izlazne granične kontrole utvrdila da 28-godišnjak iz Slavonskog Broda upravlja osobnim automobilom „VW Golf“, SB-registracija pod zabranom. Provjerom je utvrđeno da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u razdoblju od 7. travnja do 7. srpnja ove godine. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

PREKRŠAJI
Jučer oko 16 sati na autocesti Bregana-Lipovac na južnom kolničkom traku kod mjesta Brodski Stupnik, 42-godišnji slovenski državljanin je zatečen da upravlja osobnim automobilom marke „Audi A6“, slovenskih registracija brzinom od 242 kilometra na sat. Zbog brzine koja je za više od 50 kilometara na sat veća od dopuštene (130 km/h dopuštena) policija ga je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnog zakona kaznila novčanom kaznom od šest tisuća kuna, te mu slijedi i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole za vozila „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Policija je danas oko 1 sat poslije ponoći na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom izlazne granične kontrole za 27-godišnjaka iz Osijeka utvrdila da upravlja osobnim automobilom marke „Opel Kadet“, osječkih registracija pod utjecajem alkohola (1,29 promila) i prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa i protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog upravljanja prije stjecanja prava, te mu je uručen prekršajni nalog zbog alkoholiziranosti, a vlasniku vozila je uručen prekršajni nalog zbog prekršaja koji je počinio što je dao svoje vozilo osobi koja nema pravo upravljati i koja je pod utjecajem alkohola.

DOGAĐAJI
Jučer u sklopu završne svečanosti za učenike osmih razreda Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ u Lužanima, koja je započela oko 10, 30 sati svečanim programom učenika osmih razreda podijeljene su i nagrade učenicima koji su postigli najbolje rezultate u natjecanju „Prometna učilica 2011“. U natjecanju su učestvovale 353 osnovne škole i 3583 učenika sa područja cijele države. Natjecanje se provodilo putem interneta od 1. ožujka do 6. svibnja. Glavne nagrade od prvog do desetog mjesta su bile bicikli i kaciga za bicikl (ukupno 20 bicikla, 10 bicikla za učenike od prvog do četvrtog razreda i 10 bicikla za učenike od petog do osmog razreda). Na području Županije brodsko-posavske glavne nagrade osvojilo je sedam učenika u dvije osnovne škole u Lužanima i Starom Petrovom Selu. Šest bicikla s kacigama osvojili su učenici Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ iz Lužana i to četiri učenici u kategoriji od prvog do četvrtog razreda za osvojeno treće, peto, osmo i deveto mjesto i dva bicikla učenici od petog do osmog razreda za osvojeno osmo i deveto mjesto. Dan prije u Osnovnoj školi „Ivana Gorana Kovačić“ u Starom Petrovom selu uručen je i sedmi bicikl učeniku petog razreda, koji je osvojio šesto mjesto u svojoj kategoriji. Ispred Policijske uprave brodsko-posavske nagrade je učenicima u Lužanima podijelio načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Antun Valić, koji je ujedno i pohvalio školu za izniman uspjeh (šesto osvojenih bicikla od ukupno 20), posebice jer je ovo treća godina da ta škola osvaja glavne nagrade u sklopu „Prometne učilice“. Također dan prije u školi u Starom Petrovom selu voditelj Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Miroslav Matić pohvalio je i učenika te škole za osvojeno šesto mjesto i predao mu bicikl s kacigom.

Jučer oko 11 sati u Slavonskom Brodu na arheološkom lokalitetu „Bjeliš“ prilikom arheoloških istraživanja djelatnici su pronašli dva topovska zrna kalibra 30 i 40 mm, koje su na siguran način uništili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.