Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 20.06.11 10:46Priopćenje za javnost

b]Sažetak događaja[/b]
Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je ukupno 29 kaznenih djela od kojih je 16 protiv imovine (kaznena djela krađe (10), uništenje i oštećenje tuđe stvari (6)), pet kaznenih djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), četiri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (izbjegavanje carinskog nadzora i zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju), te po jedno kazneno djelo protiv službene dužnosti (zlouporaba položaja i ovlasti) i protiv braka, obitelji mladeži (povreda dužnosti uzdržavanja). Na prometnicama policijske uprave za vikend se dogodilo ukupno 16 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama, tri s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.
Unazad tri dana evidentirano je šest prekršaja od čega tri iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri zbog nasilja u obitelji, odnosno kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su optužni prijedlozi.
Od ostalih događaja na području policijske uprave tijekom vikenda, dogodilo se tri požara bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.
Kaznena djela
Policijski službenici su prošli vikend utvrdili šest kaznenih djela protiv pravosuđa, radi se o kaznenim djelima izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška na svom su postajnom području utvrdili da tri vozača u dobi od 24, 31 i 32 upravljaju osobnim automobilima iako im je prethodno temeljem sudskog rješenja izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Kod 32-godišnjeg vozača koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,51 promila. dok je u organizmu 24-godišnjaka koncentracija alkohola u organizmu iznosila 0,67 promila.
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, Vrpolje i Okučani su također utvrdili da trojica muškaraca (24-godišnjak, 23-godišnjak i 54-godišnjak), upravljaju vozilima iako su im prethodno izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima. Protiv svih su podnesene kaznene prijave i odgovarajući optužni prijedlozi, odnosno obavezni prekršajni nalog.

Policijski službenici u zaštiti državne granice Postaje granične policije Stara Gradiška su u petak oko 10.25 sati u Novom Varošu prilikom nadzora vozila pronašli veću količinu cigareta. Utvrđeno je da je osobnim automobilom Suzuki, njemačkih nacionalnih oznaka i broja upravljao 61-godišnji državljanin Njemačke. Tom prilikom je na podu vozila iza prednjeg sjedala pronađeno ukupno 100 šteka cigareta Long Classic s nadzornim markama Bosne i Hercegovine. U Općinskom sudu Nova Gradiška protiv 61-godišnjaka je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora proveden skraćeni kazneni postupak, koji je pravomoćnom presudom proglašen krivim, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja je zamijenjena uvjetnom osudom u trajanju od jedne godine i sigurnosna mjera oduzimanja cigareta. Postaja granične policije Stara Gradiška je protiv njega provela upravni postupak, te izdala rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske na godinu dana i zapovijed o napuštanju Republike Hrvatske u roku od jednog dana.
Prekršaji
Policijski službenici Policijske postaje Okučani u subotu oko 18 sati zatekli su dvojicu stranaca u obavljanju građevinskih radova na izgradnji obiteljske kuće. Utvrdili su da se radi o 40-godišnjaku i 52-godišnjaku, obadvojica državljani Bosne i Hercegovine. Policija je protiv njih dostavila optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o strancima Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški koji je poduzeo daljnje mjere iz nadležnosti svoga rada.

_________________
Mnoštvo riječi ne ukazuje na mnoštvo znanja. (Tales)
www.novogradiscani.com
www.webartng.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.