Druženjem protiv bolesti

Go down

Druženjem protiv bolesti

Postaj by Admin on 20.06.11 16:55Druženjem protiv bolesti
Sanja Bukvić

Na novogradiškom izletištu Strmac u subotu, 18. lipnja okupilo se oko stotinu žena, članica Udruge žena liječenih od bolesti dojke „Kap ljubavi“ Nova Gradiška i Kluba žena operiranih od bolesti dojke iz Zagreba. Zagrepčanke su doputovale na poziv novogradiške udruge žena liječenih od bolesti dojke. Zahvaljujući Hrvatskom planinarskom društvu „Strmac“ koji im je ustupio prostor planinarskog doma, žene su se tijekom cijelog dana družile, uz pjesmu, tamburaše i dobar zalogaj. U ime grada Nova Gradiška pozdravila ih je i zaželjela dobrodošlicu i puno zdravlja zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić, a tijekom prijepodneva gošće iz Zagreba, uz pomoć djelatnika Gradskog muzeja Nova Gradiška, razgledale su i kulturno povijesne znamenitosti našeg grada.
Kako nam je rekla Mira Blažinović, predsjednica Kluba žena operiranih od bolesti dojke iz Zagreba, njihova udruga djeluje pri Hrvatskoj ligi za borbu protiv raka već punih trideset godina. Okupljaju 90 žena koje su operirane od bolesti dojke, a njihove aktivnosti usmjerene su prvenstveno na volontiranje, odnosno pružanje psihološke pomoći i podrške operiranim ženama i ženama s bolestima dojke. „Mi ne želimo biti rame za plakanje, mi svojim aktivnostima, podrškom i potporom želimo reći da smo jednake i da hoćemo živjeti“, ističe Mira Blažinović. „Žene teško prihvaćaju pomoć, ali kad jednom dođu, ostaju s nama“, dodaje.
Oduševljene prijemom i dočekom Novogradiščanki, u subotu su već „pali“ dogovori na nastavak suradnje i zajedničkog druženja.
„Dočekali smo ih s ljubavlju, nadam se da će im gostovanje u Novoj Gradiški i na Strmcu ostati u dobrom sjećanju“, ističe Ružica Filković, predsjednica Udruge žena liječenih od bolesti dojke „Kap ljubavi“ Nova Gradiška. „Ovom prigodom želim zahvaliti svojim ženama, članicama udruge koje su dale ogroman doprinos da ugostimo gošće iz Zagreba; sve smo same financirale i odradile i neizmjerno smo sretne što je sve dobro prošlo“, ističe Ružica.
Novogradiška Udruga žena liječenih od bolesti dojke nastavlja dalje s radom. Dosada su „odradili“ Valentinovski sajam i „Dan narcisa“, pred njima je još „Dan ružičaste vrpce“ i „Božićni sajam“ te redovita predavanja koja održavaju u suradnji s liječnicima Opće bolnice Nova Gradiška. Sastaju se jednom mjesečno u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora, trenutno ih je 40 u udruzi, a kako ističe Ružica Filković, vrata su im širom otvorena za sve žene.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.