Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 01.07.11 13:14Priopćenje za javnost

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata
Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno devet kaznenih djela od kojih su osam kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta svih osam kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to jedno kazneno djelo teške krađe, šest kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo prijevare.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se sedam prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je četiri prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o strancima.
Na području Policijske uprave brodsko-posavske u protekla 24 sata dogodilo se tri požara od kojih su dva na građevinama i jedan s malom materijalnom štetom na razvodnoj kutiji s osiguračima jednog poduzeća.

KAZNENA DJELA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom s područja općine Gundinci utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo „Prijevare“. On je kao nositelj jednog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva obmanuo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva tako što je u siječnju 2008. godine uputio zahtjev za odobrenje nepovratne investicijske potpore za navodno novonabavljenu poljoprivrednu mehanizaciju, nabavljenu temeljem ugovora o financijskom leasingu u 2007. godini. Ministarstvo je zahtjev odobrilo i uplatilo sredstva na žiro račun „OPG-a“. Provjerom na terenu i uvidom u financijsku i knjigovodstvenu dokumentaciju utvrđeno je da on tijekom 2007. i 2008. godine nije nabavljao novu opremu. Na ovaj način on je postupio suprotno odredbama Pravilnika o potpori kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi, te lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica s namjerom da sebi pribavi znatnu imovinsku korist, doveo u zabludu Ministarstvo da mu isplati naznačeni iznos, čime je oštetio proračun Republike Hrvatske (za oko 60 tisuća kuna), a sebi ostvario protupravnu imovinsku korist. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Prijevare“.

POŽARI
Noćas oko ponoći u mjestu Gornji Andrijevci došlo je do požara na dvorišnoj zgradi vlasništvo 48-godišnjaka. Požarom je došlo do potpunog izgaranja krovne konstrukcije i dvije peći na kruta goriva. Požar su ugasili pripadnici „DVD“ Sibinj. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara prijenos topline s peći na krovnu konstrukciju. Materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Danas između 2 i 3 sata u jutro u Slavonskom Brodu, Vinogradska cesta došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće 78-godišnjaka, kojom prilikom je u potpunosti izgorjelo oko 10 kvadratnih metara krovišta. Požar su ugasili pripadnici „JVP“ grada Slavonskog Broda. Očevidom koji je obavljen danas u jutarnjim satima utvrđeno je da je uzrok požara najvjerojatnije električno pražnjenje munje i groma. Materijalna šteta izazvana ovim požarom je oko pet tisuća kuna.

DOGAĐAJI
Policiji je jučer oko 11 sati dojavljeno da je u šumskom predjelu u blizini mjesta Ljupina, prilikom siječe stabala teško ozlijeđen 25-godišnji šumarski djelatnik s područja općine Cernik. Očevidom i prikupljenim saznanjima je utvrđeno da je mladiću prilikom siječe stabala sa stojećeg stabla pala na leđa suha grana dužine oko 4 metra i teško ga ozlijedila. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici u Novoj Gradiški gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. O događaju je upoznat inspektor zaštite na radu, te slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.