Utvrđivanje broja poginulih nogometaša

Go down

Utvrđivanje broja poginulih nogometaša

Postaj by Admin on 21.07.11 6:50Utvrđivanje broja poginulih nogometaša
Ivo Petranović

Na plenumu Nogometnog središta Nova Gradiška,koji ove godine obilježava vrijednu 50. obljetnicu utemeljenja pored mnogih sadržaja u planu proslave dodana je još jedna. Naime, na prijedlog presjednika Nogometnog središta dr. Damira Japundžića osnovat će se baza podataka o poginulim, ranjenim, umrlim i nestalim nogometašima ovoga područja za vrijeme Domovinskog rata. Taj broj je ogroman, a nikada do sada, osim povremenih isticanja pojedinačnih slučajeva pri obilježavanjima obljetnica, nije utvrđen.

Poznato je da je za vrijeme Domovinskog rata bilo 26 poginulih, preko stotinu ranjenih i desetke umrlih i nestalih, ali tu nisu uključene VRA Bljesak i Oluja, kao i neke druge manje oslobodilačke akcije Hrvatske vojske. Nepotpuna je brojka pogibije nogometaša, ali i trenera, sudaca i nogometnih djelatnika, pa će se na plemenitu inicijativu dr. Japundžića i na tome poraditi, kao jedan od prioritetnih zadataka u ovoj jubilarnoj godini.
Poznato je da su sportaši, poglavito nogometaši, kojih je i najviše bilo u postrojbama HV, prvi stupili u dobrovoljačke redove ZNG i da su najviše stradavali u borbama. Poznat je, naime, poimenično ukupni broj poginulih branitelja, ali nije specificiran broj sportaša, odnosno nogometaša, što će sada biti učinjeno. Stoga su zaduženi svi klubovi u ingerenciji Nogometnog središta Nova Gradiška da to učine kako bi se ustrojila baza podataka poginulih, ranjenih, nestalih i umrlih nogometaša u Domovinskom ratu.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.