Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 25.07.11 13:47Priopćenje za javnost

Stanje sigurnosnih događanja za protekli vikend
Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 19 kaznenih djela od kojih su 17 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i dva kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to dva kaznena djela teške krađe, sedam kaznenih djela krađe i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama šest osoba su zadobile lake tjelesne ozlijede.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 17 prekršaja i to sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sedam prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.
Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentiran je i jedan požar na poljoprivrednim površinama.

Aktivnosti prometne policije
Tijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave brodsko posavske prema sudionicima u prometu koji su zatečeni u prekršaju poduzela ukupno 100 mjera i radnji. Prema sudionicima u prometu koji su zatečeni pod utjecajem alkohola policija je postupala u 12 slučajeva. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 3,09 promila, izmjerena u petak oko 15,15 sati u Novoj Gradiški kod 41-godišnjeg vozača bicikla. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina evidentirana u 70 slučajeva.

Događaji
U subotu ujutro oko 2 sata u mjestu Nova Kapela policija je prilikom nadzora prometa kod 31-godišnjeg vozača mopeda marke „T11“ izmjerila 2,23 promila alkohola u organizmu. Muškarac je s područja općine Nova Kapela i pored ovog prekršaja upravljao je neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom, a prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita). Vozač i vozilo su isključeni iz prometa, a vozaču je određen i smještaj u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.