Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin on 19.08.11 11:12Priopćenje za javnost

Riješene serije imovinskih kaznenih djela
Policijski službenici su tijekom kolovoza kriminalističkim istraživanjem obuhvatili osam osoba u dobi od 16 do 21 (svi iz Slavonskog Broda), kojim su riješili serije od sveukupno 15 imovinskih kaznenih djela. Radi se o 14 kaznenih djela teške krađe i jednom kaznenom djelu krađe.
- Početkom kolovoza dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom mladića riješili su 11 kaznenih djela teških krađa. Utvrđeno je da su dvojica 18-godišnjaka i 17-godišnjak (uglavnom po dvojica ili sva trojica) od travnja do kolovoza provaljivali u objekte na području Slavonskog Broda, u Starom Topolju, Oriovcu i Brodskom Stupniku. Objekti napada su bili ugostiteljski objekti, benzinske postaje, obiteljske kuće, automehaničarska radnja, urarska radnja, trgovina, a u jednom slučaju agregat iz kojeg su otuđili gorivo. Otuđili su motocikl, novac i razne predmete (laptope, LCD TV, razne satove, cigarete, mobitele, nakit, obuću, odjeću i slično).
- Jučer su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad petoricom mladića (16-godišnjak, dvojica 17-godišnjaka, 18-godišnjak i 21-godišnjak) potvrdili sumnju u počinjenje tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Oni su (uglavnom po dvojica) od sredine lipnja do kraja srpnja provalili u dva ugostiteljska objekta, jednu tvrtku na području Slavonskog Broda, otuđivši novac i razne predmete, kao što su: LCD TV, više mobitela, prijenosnih računala, monitora i slično, a iz jedne obiteljske kuće u Donjoj Vrbi su otuđili računalo, printer i video igre.
- Policija je motocikl i dio raznih otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima, a za preostalim nastavlja traganje. Sveukupna materijalna šteta bez stručne procjene iznosi oko 110 tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika slijede posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Aktivnosti policije pred početak školske godine
Policijski službenici su pred početak školske godine poduzeli niz preventivnih aktivnosti. Jedna od njih je pregled stanja svih prometnica i prometne signalizacije u zonama škola, a u slučajevima uočenih nedostataka nadležnim institucijama se upućuju zahtjevi za njihovo žurno otklanjanje.
Ravnateljima škola su upućeni dopisi sa zamolbom da se na prvi roditeljski sastanak pozovu policijski službenici prometne policije kako bi ukazali na važnost akcije „Poštujte naše znakove“ te roditeljima dali savjete o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.
Tijekom mjeseca rujna pojačano će se pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u zonama škola te će se sankcionirati svi prekršaji, a posebice prekršaji nepoštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, nepropisno zaustavljena i parkirana vozila u zonama škola. Također će se vršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola u cilju represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenje brzine. Vršiti će se pojačan nadzor autobusa koji prevoze djecu.
U akciji će sudjelovati i Prometna jedinica mladeži koji će se nalaziti na pješačkim prijelazima u zonama škola u vrijeme dolaska i odlaska djece u školu, dok će u ostalo vrijeme upozoravati vozače koji nepropisno parkiraju ili zaustavljaju vozila. Policijski službenici će održati kratka predavanja učenicima prvih razreda s ciljem upoznavanja djece sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Tom prilikom će se djeca upoznati sa mogućnošću korištenja web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa –„Prometna učilica“.
Važno je da uz policiju cijela društvena zajednica (institucije, roditelji, građani, svi sudionici u prometu) doprinese većoj sigurnosti naših najmlađih, posebice prvašića u prometu.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.