Vrlo uspješna 3. večer

Go down

Vrlo uspješna 3. večer

Postaj by Admin on 22.08.11 11:35Vrlo uspješna 3. večer
A. T. Brađašević

Što zbog lijepog vremena, ili pak odlične posjećenosti i vrlo uspješne tehničke realizacije, organizatori ovogodišnjeg 16.-tog Novogradiškog glazbenog ljeta, mogu biti vrlo zadovoljni i trećom večeri zabavne glazbe. Prostor održavanja manifestacije znatno brže se punio posjetiteljima nego prve večeri, a ugodna zabava i zanimljiva atmosfera bila je već od prvih taktova nastupa mladih glazbenih talenata. I ove godine njihovi najvjerniji navijači bili su roditelji i rodbina koji su ih svesrdno bodrili, dok je vrckavi voditelj sve upotpunjavao jednostavnim dosjetkama koje su više bile razumljive odraslima nego djeci. Ipak njegov zanimljiv zabavan stil zapravo je uveseljavao prisutne sve ove dane, pa ga treba pohvaliti i nagraditi za trud. Valjda mu je zato i Antun Špoljarić u ime Agencije „Novogradiškog glazbenog ljeta“ uručio metlu (kako bi ga konačno pomeo s pozornice) . Prije tog zgodnog događaja koji se zbio na kraju nastupa mladih pjevačica, svakako treba spomenuti i da su se dogradonačelnica dr. Ljepša Rakas Vujčić i predstavnici organizatora, izvođačima i organizatorima malog dječjeg festivala zahvalili priznanjima i prigodnim nagradama.To je bilo lijepo, a vrijeme će pokazati da li ćemo neke od izvođača ubuduće čuti kao eventualno afirmirane i etablirane na hrvatskoj glazbenoj sceni (kao što se to svojedobno dogodilo sa Kim Verson ili Barbarom Dautović) . Ipak nekim mladim pjevačicama koje smo čuli, bilo bi pametnije otkriti neki drugi vlastiti talent, jer im je u nastupu bilo velikih distoniranja. Ipak i njima čestitke za hrabrost, jer jedno je pjevušiti po kući, a drugo pred stotinama posjetitelja. Svakako treba reći kako su se po glasovnim sposobnostima neki posebno izdvajali, no na kraju dajmo svima peticu. Nakon festivala mladih talenata vidjeli smo i čuli vrlo lijep nastup već spomenute Barbare Dautović kojoj možemo samo čestitati i poželjeti puno uspjeha u burnim glazbenim vodama. Dobro je što ima menagment koji o brine o njoj i njenom imageu u javnosti.To je pravi način kako bi se u svijetu estrade i medija zaštitio integritet jedne mlade vrlo talentirane osobe.
I nakon svega nastupio je glavni band večeri a to je „Crvena jabuka“. I kao da smo bili na nekoj fešti na Jadranu ili što bi smo mi u Slavoniji rekli „na nekom dobrom kirvaju“, zasvirala je grupa koja je dobro planirala i pripremila repertoar kako posjetiteljima ne bi bilo dosadno. Ništa nisu prepuštali slučaju, pa su svoje hitove dobro rasporedili po satnici nastupa. Sve je bilo dosta čvrsto i glasno (kao da je riječ o nekom žešćem rock band-u a ne ipak o pop-grupi koja ima podosta „sladunjavih“, vrhunski lijepo aranžiranih i „mekanih“ hitova) . Svi oni koji obožavaju njihove legendarne „laganice“, baš i nisu dobili ono što su trebali, a zato jer bilo puno brzih ritmova, pojednostavljenih obrada pjesama i veselih „skakalica“ kako bi se svi pošteno oznojili i izmorili u toj vrlo toploj i sparnoj ljetnoj noći. Uz hitove tipa:„Đes ba, đes, ba“ mnogima su dobro legli i ćevapi ( ovi novogradiški od onih originalnih sarajevskih sinoć su ipak zaostajali cijelu svjetlosnu godinu) . Cjelokupan nastup Crvene jabuke je bio vrlo profesionalan, a primjetno je bilo i da je band bio vrlo raspoložen ( za pretpostaviti je zbog toga što je na otvorenoj novogradiškoj glazbenoj sceni bilo puno ljudi koji su bili željni zabave i dobrog neobaveznog provoda, pa su bili spremni i zapjevati kako bi pjevaču olakšali posao) . Da li je stvar pjevačeve dikcije, osebujnog stila ili razglasa, ali i dalje ostaje enigma koje su zapravo riječi pojedinih pjesama. To je ipak najbolje otkriti preslušavanjem njihovih CD-a odnosno originalnih albuma, gdje je puno veće bogatstvo zvukova i efekata, pogotovo ako volite akustične i električne gitare. Ovom prigodom Crvena jabuka se pokazala kao zabavljački band i u tome su uspjeli 100 %, na čemu im je publika zahvalila pljeskom i ovacijama.
I za kraj spomenimo kako je sinoć grad bio prepun ljudi, pa su tako stotine mladih „do vrha“ napunile neke gradske kafiće. U nekima su svirali domaći lokalni uglavnom zabavnjačko-tamburaški bandovi. U jednom od njih bilo je sjajan rock štimung uz Dimenziju X, a iz nekih su treštali ekstremni, (za ovu prigodu posebno naručeni i susjedstva) narodnjački bandovi. Bilo je tu i dobrih after-partya u diskotekama. Bilo je za svakog ponešto. Ipak kako smo se mogli uvjeriti „ u sitne sate“ mladima je na kraju svega bio problem prijevoza do kuće, pa su mnogi stopirali, a neki čekali vlak tek oko 6 i 30. Autobusni prijevoz je inače priča za sebe u našem novogradiškom kraju, pa to ne vrijedi niti spominjati. Možda bi organizatori ubuduće u dane Novogradiškog glazbenog ljeta trebali zamoliti koncesionare autobusnih linija da osiguraju posebne večernje i noćne linije (kao što se to čini u nekim drugim gradovima u dane ovakvih događanja) .

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.