Koncesije i javno-privatno partnerstvo

Go down

Koncesije i javno-privatno partnerstvo

Postaj by Admin on 28.09.11 9:13Koncesije i javno-privatno partnerstvo
Piše A. T. Brađašević

Danas će ceremonijom biti obilježen službeni završetak IPA 2007 Twinning Light Projekta “Jačanje administrativnih kapaciteta Ministarstva financija u odnosu na implementaciju nove zakonske regulative iz područja koncesija i javno-privatnog partnerstva”.

Nazočnima će se obratiti g. Jean-Marie Moreau, prvi tajnik Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, g. Nikolaos Mantzoufas, posebni tajnik za javno-privatno-partnerstvo Helenskog ministarstva gospodarstva, konkurentnosti i brodogradnje i g. Krešimir Dragić, ravnatelj Uprave za gospodarstvo Ministarstva financija Republike Hrvatske. Cilj projekta, koji se provodi uz pomoć CIEEL-a (Centra za međunarodno i europsko pravo u gospodarstvu), Posebnog tajništva za JPP Helenskog ministarstva gospodarstva, konkurentnosti i brodogradnje i Općeg tajništva za koncesije Helenskog ministarstva za infrastrukturu, promet i veze, jest učinkovita implementacija i provedba koherentnog i transparentnog sustava koncesija i javno-privatnog partnerstva u Republici Hrvatskoj, utemeljenog na novom zakonskom uređenju koncesija i javno-privatnog partnerstva, novim institucionalnim postavkama i dobroj praksi Europske unije.

Projekt s proračunom od 246.618,08 eura financira Europska komisija i traje do 3. listopada 2011. godine. Postignuti rezultati projekta su sljedeći: razvijeni metodološki instrumenti za jačanjem učinkovite implementacije zakonskog uređenja, I ojačani administrativni kapaciteti Ministarstva financija i glavnih sudionika sustava koncesija i JPP-a kroz razvoj i implementaciju sveobuhvatnog programa izobrazbe.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.