Uobičajena „rotacija“, a ne izazivanje krize gradske vlasti“

Go down

Uobičajena „rotacija“, a ne izazivanje krize gradske vlasti“

Postaj by Admin on 03.10.11 16:28Uobičajena „rotacija“, a ne izazivanje krize gradske vlasti“
A. T. Brađašević

Članovi HDSSB-a: Josip Mikšić, dr. Boro Grubišić saborski zastupnik HDSSB-a, dr. Damir Japundžić, Dinka Matijević i Dubravko Gubić, danas su u Novoj Gradiški održali press konferenciju kako bi, kako kažu, informirali javnost o nekim važnim aktualnostima, a prije svega riječ je o zamjena gradskih vijećnika HDSSB-a u Gradskom vijeću Nove Gradiške. Evo nekih, po nama najznačajnijih informacija sa te „press-ice“.
O tome Josip Mikšić uz ostalo kaže slijedeće: „To je dogovoreno na Gradskom odboru HDSSB-a još 2009. godine. To je procedura koja se poštuje u našoj stranci, pa sam tako i ja potpisao i ovjerio moju ostavku na članstvo u Vijeću a samim time i na funkciju predsjednika Gradskog vijeća. Mene će u Vijeću zamijeniti Zvonko Mokrović. Gradsko vijeće će u svojoj uobičajenoj proceduru izabrati novog predsjednika Gradskog vijeća. Ja nisam dao ostavku na mjesto predsjednika HDSSB-a grada Nove Gradiške i to su insinuacije i netočne informacije koje su se ovih dana mogle pročitati iz pera nekih ljudi koji se nestručno bave informativnom djelatnošću i svojim netočnim informacijama zapravo zbunjuju javnost. Nikakvu krizu gradske vlasti mi nismo i ne planiramo učiniti nego samo želimo što više svojih članova stranke uključiti u politički život grada. Ako je normalno da u Hrvatskom saboru neki nekog saborskog zastupnika nakon dvije pune godine, može zamijeniti netko iz iste stranke, to činimo i mi u HDSSB-u na lokalnoj razini to smo se dogovorili još prije dvije godine.“- rekao je Mikšić.
Na upit Vašeg izvjestitelja da li prelazi u neku drugu stranku, rekao je uz ostalo: „Za mene je HDSSB jedina politička opcije kojoj pripadam i želim pripadati i ne napuštam stranku niti ulazim u neku drugu. HDDSB će koalirati s narodom kada je riječ o ovim parlamentarnim izborima i predizbornoj kampanji koja se eto zahuktava. Mi smo bili i ostajemo i dalje koalicijski partneri SDP-a, no i dalje ćemo imati svoje konstruktivne kritike i stav kada se govori o svemu što se tiče gradske problematike“ rekao je Mikšić.
U otprilike istom stilu govorila je i Dinka Matijević koja je potvrdila da je bilo određenih situacija kada HDSSB nije bio u potpunosti složan sa svojim koalicijskim partnerima, no nastojalo se pronaći rješenje koje će biti u korist gradu i svim njegovim stanovnicima. Ništa se značajno po njenom mišljenju neće događati do parlamentarnih izbora, kada je u pitanju ustroj gradske vlasti u Novoj Gradiški. Dr. Japundžić je također govorio o demokratskoj proceduri donošenja odluka u HDSSB-u te naglasio kako ova stranka ne želi biti ni s „lijevim“ niti sa „desnim“ te da će se u skladu sa svojom regionalnom orijentacijom fokusirati na razvoj i unapređenje života u Slavoniji i Baranji. Dubravko Gubiće je potvrdio ako će najvjerojatnije i on i Dinka Matijević, (poput Mikšića) prepustiti svoja mjesta u Gradskom vijeću drugim kolegama iz stranke, (koji će zapravo nastaviti istu političku orijentaciju) .
Dr. Boro Grubišić je naglasio kako treba razlučiti unutarstranačke aktivnosti HDSSB-a od participacije članova HDSSB-a u Gradskom vijeću Nove Gradiške. „Mi imamo svoj politički pravac koji se uvelike razlikuje od SDP-ove ili HDZ-ove opcije i pripremamo se kandidaciju u 4. i 5. izbornoj jedinici za slijedeće parlamentarne izbore. O gospodinu Josipu Mikšiću mogu reći samo najbolje i ima našu punu političku podršku, te ga izuzetno poštujemo zbog njegovog dosadašnjeg političkog i drugog angažmana“.
Na upit, da li će gospodin Mikšić biti na HDSSB-ovoj kandidacijskoj listi, dr. Grubišić je rekao kako će to javnost saznati tek zadnji dan kada ističe rok za predaju lista, te dodao kako u HDSSB-u nema ranog licitiranja s imenima, jer je to nepotrebno, niti se itko treba nekome zbog toga dodvoravati i ulizivati, kako se to čini u nekim strankama.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.