4. emisija Pandora’s Box / AUDIO

Go down

4. emisija Pandora’s Box / AUDIO

Postaj by Admin on 12.10.11 13:124. emisija Pandora’s Box / AUDIO
A: T. Brađašević

Projekt “Pandorina kutija” se implementira uz potporu Generalnog direktorata za proširenje Europske Komisije iz Bruxellesa i traje do prosinca 2011. godine.

Osnovni cilj projekta jest stvaranje mreže organizacija u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj koje će kreirati prvu mrežu za borbu protiv pedofilije na prostoru šire regije. Institut Stina iz Splita producira radijske emisije za hrvatsko područje. U projektu su još Novosadska novinarska škola (za Srbiju) , Medijska inicijativa iz Sarajeva (za BiH) , te Centar za neovisno novinarstvo iz Budimpešte (za Mađarsku) . Više o projektu saznajte i na posbnom web-portalu www.pandorasbox.rs/hr . Do sada su objavljene 3 radijske emisije, a upravo je plasirana i četvrta, koju će također čuti brojni slušatelji lokalnih radio postaja diljem Hrvatske. Evo o čemu govori, a možete ju dakako i odmah preslušati.
Nedavno je u Ravnateljstvu policije RH, u Zagrebu, predstavljen projekt: “Jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece, te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta”. Cilj ovog Twinning projekta vrijednog € 800,000 je povećati sposobnost hrvatske policije i pravosudnih tijela u suzbijanju seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece te u pružanju pomoći ranjivim žrtvama kriminaliteta. Provedbom projekta dodatno će se ojačati institucionalni kapaciteti policije i pravosudnih tijela, te povećati javna svijest u području prevencije i suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece. Na otvorenju projekta su bili: Nj.E. Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. David Graeme Blunt, Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, gdin. Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije, gdin. Alister Wallace, načelnik Službe za javnu sigurnost Ravnateljstva policije Sjeverne Irske i gdin. Predrag Brkopac, načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina Uprave kriminalističke policije.
O kakvom se projektu radi i na koji način će biti iskorištena spomenuta znatna financijska sredstva doznajete u 4. radijskoj emsiiji iz serijala Pandora’s Box. Sugovornik nam je Renato Grgurić policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.