Likovna izložba Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška

Go down

Likovna izložba Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška

Postaj by Admin on 15.10.11 17:15Likovna izložba Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška
Sanja Bukvić

U prostoru stare novogradiške robne kuće jutros je otvorena izložba slika pod nazivom „Likovna kolonija Strmac 2010. – 2011“. Organizator je izložbe Udruga stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, a posjetitelji mogu razgledati devedesetak likovnih radova nastalih na desetoj i jedanaestoj Strmačkoj koloniji.

Udruga stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška djeluje jedanaest godina, a okuplja tridesetak slikara i pjesnika s područja grada. U okviru udruge djeluje Likovna sekcija „Duga“ i Pjesnička sekcija „Vladimir Nikolić“. Sudionici su brojnih likovnih kolonija i smotri, a svake godine u mjesecu rujnu organiziraju tradicionalnu likovnu koloniju na Strmcu.

Kroz 11 likovnih susreta ugostili su veliki broj slikara iz Slavonskog Broda, Daruvara, Đakova, Podravske Slatine, Zagreba, Kutine, Našica, Novske i Popovače s kojima ostvaruju dugogodišnju uspješnu suradnju.

Udruga je 2006. godine dobila medalju grada za doprinos razvoju likovnog stvaralaštva u gradu Nova Gradiška.

Na svečanosti otvorenja izložbe govorili su voditeljica Likovne sekcije „Duga“ Katarina Čanić, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić.

- Udruga stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška vrijedna je udruga koja djeluje u našem gradu. Grad će i dalje, sukladno mogućnostima pomagati rad ove udruge – istaknula je dr. Rakas – Vujčić te im poželjela uspjeh u daljnjem radu i još puno likovnih i pjesničkih ostvarenja.

Svečanost otvorenja likovne izložbe svojim nastupom upotpunili su pjesnici Vesna i Radomir Dumičić, Katarina Čanić, Evica Kraljić i Stjepan Adžić.

Izložba je prodajnog karaktera, a bit će otvorena do 31. listopada 2011. godine.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.