Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Glava u torbi

Go down

Glava u torbi Empty Glava u torbi

Postaj by Admin 22.12.10 17:18

Glava u torbi 22_12_banka_1m
Fotografija počinitelja pljačke u Dubravi

KRVAVO JUTRO U ZAGREBU
Pljačkaš ubio zaštitara i ukrao više stotina tisuća kuna

Oko 8.30 sati u Aveniji Dubrava 159 u Zagrebu naoružani muškarac usmrtio je 49-godišnjeg zaštitara Volksbanke koji mu se suprotstavio prilikom pljačke banke. Razbojnik je pobjegao s plijenom od više stotina tisuća kuna

Bila je ovo vijest koja se jutros vrtila po portalima i jutarnjim vijestima na tv postajama. Još jedan život je ugašen, još jedno ubojstvo čovjeka o kojem čitamo po crnim kronikama i nama tako nevažno jer ga nismo poznavali. Klikamo na link za sljedeću vijest, tražeći istu ili sličnu jer nam se tekstovi s dobrim vijestima nekako ne čine zanimljivima.

Ubijen je nečiji muž, sin, brat, otac, djed, koji je imao "glavu u torbi" svaki dan za pišljivih 2.400 kuna. Ubijen je ČOVJEK kojeg firma za koju radi nije osigurala, pa tako njegova obitelj neće dobiti ni kune na ime njegove smrti. Obitelj je ostala bez oca i muža, a dobila je basnoslovne troškove sahrane i golemu tugu u svom životu.

Čitam besćutne komentare arogantnih, polupismenih likova koji kažu: pa zašto je skočio na njega? Zašto? Vjerojatno zato jer nismo svi isti, zato jer neki ne bi apsolutno ništa učinili, a neki bi učinili upravo ovo. Iako, nije mi jasno zašto se striktno držao zakona?
Možemo sada nagađati, ali već sam danas komentirao ovaj događaj gledajući snimke nadzorne kamere: lik bi bio taj koji leži...

Još jedna strašna stvar u svemu je što zakon štiti kriminalce umjesto zaštitare i policiju. Za one koji ne razumiju evo dio iz zakona koji govori o tome:
Čuvar smije u obavljanju poslova neposrednog čuvanja i osiguranja osoba uporabiti oružje samo kada je to nužno radi zaštite života osobe koju čuva ili svoga života i ako se istodobni ili neposredno predstojeći protupravni napad prema štićenoj osobi ili prema njemu nije mogao odbiti uporabom tjelesne snage.

Čuvar smije u obavljanju poslova iz članka 24. ovoga Zakona uporabiti oružje samo ako na drugi način ne može odbiti istodobni protupravni napad kojim se ugrožava njegov život ili nije mogao odbiti istodobni ili neposredno predstojeći protupravni napad na vrijednosti, prostore i građevine koje štiti.

Prije uporabe vatrenog oružja čuvar je dužan upozoriti osobu protiv koje namjerava uporabiti vatreno oružje i zastrašiti je pucanjem u zrak.

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_zastiti_osoba_i_imovine.asp

_________________
Mnoštvo riječi ne ukazuje na mnoštvo znanja. (Tales)
www.novogradiscani.com
www.webartng.com
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.