Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Apel bivših radnika

Go down

Apel bivših radnika Empty Apel bivših radnika

Postaj by Admin 02.02.11 18:48

Apel bivših radnika Sekuli11

Apel bivših radnika
novagradiska.com

Ovih dana od nekolicine bivših djelatnika tvrtki „Sekulić“ d.o.o. , „Dendron“ d.o.o. i „Xylo“ d.o.o, putem mail-a koji je stigao na adresu administratora portala, zamoljeni smo da objavimo informacije koje oni smatraju izuzetno važnim, kako bi (kako oni kažu) šira javnost bila upoznata s trenutnim stanjem, te kako bi se ukazalo na probleme koje radnici žele riješiti i tako ostvariti svoja prava legalnim zakonskim putem, iskazujući vjeru u institucije sistema postojanja “pravne države”u Hrvatskoj.

Dakle, ističu između ostalog slijedeće:
“Drvna industrija „Sekulić“ d.o.o. Nova Gradiška, kao tvrtka majka, imala je dvije tvrtke kćeri, „Dendron“ d.o.o. i „Xylo“ d.o.o. Krajem 2009. godine otvoren je stečajni postupak zbog blokiranog računa „Sekulić“-a i nemogućnosti daljnjeg normalnog poslovanja. Stečajnim upraviteljem Sekulić-a imenovan je Zdenko Bešlić iz Slavosnkog Broda.
Druga dva stečajna upravitelja, za tvrtke Dendron d.o.o. (Vladimir Vinković) i Xylo d.o.o. (Mijo Koropatnicki) , također iz Slavonskog Broda. Ubrzo nakon otvaranja stečajnog postupka za „Sekulić“ d.o.o. otvoren je i zatvoren stečajni postupak u „Xylo“ d.o.o, tvrtci kćeri koja se bavila proizvodnjom namještaja. Svi su radnici završili na Zavodu za zapošljavanje i to tek pošto su ih nekoliko mjeseci zavlačili, pozivali na skupove i obećavali nastavak proizvodnje. Dakle radnici su sjedili kod kuće, bez prava, bez radnih knjižica, očekujući poziv na posao. To se naravno nije nikada dogodilo. Na koncu su im podijeljene radne knjižice i poslani su na Zavod za zapošljavanje.

Ubrzo nakon toga otvoren je stečaj i u drugoj tvrtci kćeri, „Dendron“ d.o.o. koja se bavila prodajom. „Dendron“ je bio i uprava za sve tri tvrtke jer su sve prateće službe bile unutar njega (knjigovodstvo, računovodstvo, kadrovska služba, financijka služba, itd..) odrađujući posao za sve tri tvrtke (Sekulić, Dendron i Xylo) . Trenutno u upravi bivših tvrtki radi nekoliko radnika „Dendron-a“ koji obavljaju poslove (knjigovodstvo,računovodstvo) za potrebe stečajnih postupaka, odnosno stečajnih upravitelja. Pojašnjavamo, u upravi sada sjede tri stečajna upravitelja, stečajni upravitelj „Sekulić“-a, te stečajni upravitelji tvrtki kćeri, „Dendron“-a i „Xylo“-a. Mnoge činjenice govore u prilog tvrdnji da se namjerno odugovlače stečajni postupci, naime koči se svako širenje novosnovane „Drvne industrije Nova Gradiška“ koja na iznajmljenom zamljištu „Sekulić“-a (bivša pilana) pokušava nastaviti primarnu proizvodnju (pilansku djelatnost) .

Tvrtka trenutno radi (zaposlila je pedesetak radnika) uz mnoge poteškoće. Uz sva nastojanja gradske uprave za pokretanjem ostalih kapaciteta (proizvodnja namještaja i tapetarija) to se opstruira. Odugovlači se sa stečajem i tako se “vuku za nos” svi koji bi željeli da grad Nova Gradiška, nakon kolapsa i urušavanja gospodarstva proteklih godina, polako živne i krene naprijed. Donose se i neke po nama apsurdne poslovne odluke. Pored mnogo lokalnih novogradiških tvrtki koje se bave informatikom, angažira se zabrebačka tvrtka Finder d.o.o. za potrebe održavanja informatičke opreme u „Sekulić“-u.

Prošla je godina dana od otvaranja stečajnog postupka u Sekulić-u, a mi smatramo da se nije napravilo gotovo ništa konkretno. Činjenica da su rasprodali zalihe gotove robe, kao i prodaja strojeva u staro željezo i ostalih sredstava za proizvodnju, za potrebe plaća preostalih činovnika i stečajnih upravitelja kao i ostalih troškova stečajnog postupka, govori sama za sebe. Bez obzira u čijem interesu stečajni upravitelji rade, mi mislimo da sigurno ne rade u interesu grada Nova Gradiška, njegovih građana i bivših radnika Drvne industrije „Sekulić“. Najteže posljedice snosimo mi nezaposleni radnici, Molimo Vas da u interesu javnosti objavite ovaj naš apel. Ovo je izgleda jedini način da se čuje i naš glas.”

U potpisu; “bivši radnici tvrtki „Sekulić“ d.o.o. , „Dendron“ d.o.o. i „Xylo“ d.o.o.”

Foto novagra.hr i novogradiscani.com

Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.