Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da 'idioti' odu s vlasti

2 posters

Go down

Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da 'idioti' odu s vlasti Empty Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da 'idioti' odu s vlasti

Postaj by Admin 11.03.11 17:59

Prenosim poruku uglednog sociologa i svećenika don Ivana Grubišića koji je ostao konzistentan u oštrim kritikama usmjerenima prema vladalačkoj oligarhiji.

"Mnoge 'naše' riječi imaju korijen iz grčkog kulturnog kruga. Tako i riječ politika i idiotizam. Dok su se u staroj Grčkoj političari bavili problemima grada i države na mudar, stručan i opće prihvatljiv način motivirani čašću, idioti su se bavili općim stvarima polisa na politikantski ili idiotski način, zbog osobne koristi.

U Hrvatskoj se posljednjih 20 godina nije događala politika nego politikantstvo ili idiotizam - bavljenje ili vođenje države iz osobnih interesa ili stranačke pripadnosti tako da je Hrvatska u potpunosti idiotizirana zemlja i država. Upravo ti nesposobni, ne mudri i nekompetentni, nepošteni su upropastili državu i njenu budućnost te je krajnje je vrijeme da 'idioti' odu s društvene scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu novi ljudi. Jer, ponavljam, oni koji su nas doveli u ovakvo stanje, nisu u stanju izvući nas iz njega. Oni su toliki 'idioti' da ne znaju, da to ne znaju. Ponašaju se bahato s brojnim povlasticama kao 'šeici', ali na grbači građana. Potrebna je smjena 'idiota'.

Prosvjednici su toga svega svjesni, iskusili su to na osobnoj razini i više nisu u stanju trpjeti taj i takav idiotizam. Žele korjenite promjene, a ne nastavak puta u provaliju. Jasno, ovaj idiotizam ne označava ljude s malim kvocijentom inteligencije, nego nepoštene, nestručne, podobne i poslušne. Ti nisu spremni, ako se i deklariraju kao vjernici, kad dođu u crkvu dati ni dvije kune za milostinju.

Budući da su 'idioti' dugo na vlasti, umreženi su s 'idiotima' u medijima i s nekim navodno moralnim vertikalama, bit će ih teško skinuti s pozicija i oduzeti im povlastice koje su sami sebi namijenili. No, narod nema izbora - ili preživljavati kao robovi u vlastitoj zemlji ili s prosvjedima ići do kraja pa komu se 'sreća' nasmiješi. U ovoj analizi samo ne znam odgovor na jedno pitanje. Jesu li veći 'idioti' talibani koji ih brane ili pak 'idioti' koji se s time ponose?! Kad se udruže talibani /duhovni vođe/ i 'idioti' na vlasti jedino gubi narod. Jer njih za narod uopće nije briga.

Potrebno je artikulirati zahtjeve prosvjednika u nekoliko točaka i to stalno isticati kao moto i parole s točnom vizijom što više ne možemo trpjeti te kakvu Hrvatsku želimo. Prosvjednicima preporučam nekoliko kratkih poruka na njihovim prosvjedima:

Dolje, bando lopovska; Dolje 'idioti!'; Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!; Hoćemo korjenite promjene!; Tražimo popis birača i branitelja!; Protiv smo pozitivne diskriminacije pred zakonom!; Bez toga ne želimo izaći na izbore!; Smanjiti broj privilegiranih 'fotelja'; Otvarajte nova radna mjesta.

U demokraciji je narod suveren, a ne 'idioti' i politikanti bilo koje stranke!"
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da 'idioti' odu s vlasti Empty Re: Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da 'idioti' odu s vlasti

Postaj by Nostradurus 31.12.11 12:09

Idiotizam se nastavlja. Na žalost.
Nostradurus
Nostradurus
Novi član
Novi član

Male
Broj postova : 3
Location : Zagreb
Registration date : 31.12.2011

http://sites.google.com/site/financijskisustav

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.