Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske Empty Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin 05.11.11 14:47

Izvješće PU Brodsko-posavske Polici41

Priopćenje za javnost

Sportom protiv ovisnosti
Policijski službenici su danas dali podršku i aktivno sudjelovali u akciji preventivno edukativnog karaktera u borbi protiv ovisnosti pod nazivom „Sportom protiv ovisnosti“. Unutar dvorišta Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu (Kumičićeva ulica) u suradnji sa prosvjetnim djelatnicima srednje škole i Kreativnom udrugom mladih, te brojnih donatora i medija, mladi grafiteri su imali priliku kreativno se izražavati. Bilo ih je oko tridesetak, i to ne samo sa područja Republike Hrvatske, već iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Češke.
Unutar dvorišta ove srednje škole na zidovima su ostavili jasne i sadržajne poruke, simbolične slike – grafite, ravne umjetničkim djelima, kroz koje pozivaju mlade da odaberu sport ili sličnu kreativnu aktivnost.
Policija nastoji kroz ovakve akcije educirati mlade, i to ne samo mlade već i odrasle osobe o štetnom utjecaju opojnih sredstava, bez obzira da li se radi o alkoholu ili nekom drugom opojnom sredstvu. Posebno smo osjetljivi na mlađu populaciju, jer ukoliko su konzumenti nekih opojnih sredstava, jasno da će, ovisno u kakvoj se skupini nađu, biti skloniji činjenju kaznenih djela ili prekršaja, a to je ono, što je nepoželjno. Stoga je važno usmjeriti ih na pravi put, kako bi se bavili nekom kreativnom aktivnošću, sportom, a bilo bi dobro da im takve pozitivne aktivnosti postanu navika u budućem životu.
U suradnji sa Kreativnom udrugom mladih ovakve aktivnosti se organiziraju već četvrti put zaredom. Do sada su ukrašeni brojni zidovi škola, Zidovi stadiona kraj Save i zid Hrvatskih željeznica u Budakovoj ulici u Slavonskom Brodu, a obzirom na sve veću podršku brojnih institucija i građana, zasigurno će se provoditi i ubuduće.
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.