Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobra Vam kob „Kune“!

Go down

Dobra Vam kob „Kune“!  Empty Dobra Vam kob „Kune“!

Postaj by Admin 05.11.11 14:58

Dobra Vam kob „Kune“!  Kune10

Dobra Vam kob „Kune“!
A. T. Brađašević

Lovačka udruga Kuna iz Batrine ovih dana je (povodom Dana svetog Huberta) imala jednu vrlo lijepu i hvale vrijednu svečanost. Povodom 15 godina postojanja ovog uzornog lovačkog društva gospodin Damir Ocvirek poklonio je stijeg udruge (koji je posebno izrađen za ovu prigodu , a idejno rješenje dali su gospoda Željko Žgela, Stanko Drabik i Mato Gušić, te je izrađena je u tvrtci „Dika štik“ iz Murskog Središća) i tako po starinskom običaju „kumovao“ događaju.
Stijeg je i blagoslovio novokapelački župnik vlč. Đuro Cvitić, u crkvi Sv. Antuna u Batrini služena je i misa, a potom je svečanost upriličena i u vrlo lijepo uređenom novom lovačkom domu kojeg je spomenuta udruga, zahvaljujući predanom i uzornom radu, uspjela sagraditi ovih godina.

Na svečanost su pozvani i gosti kojima su uručena i posebna priznanja za pomoć koju su pružali udruzi, pa ističemo nazočnost uglednih dugogodišnjih aktivista u Lovačkom savezu BPŽ, gospode Vlede Plavca, Željka Furića, te predstavnika nekolicine drugih lovačkih udruga iz okolice, ali bili su tu i predstavnici najvažnijih sponzora, poput Općine Nova Kapela, te gospode Ocvirek, Lovrić, Borić i drugih.

Originalnim poklonima domaćine je darivao predsjednik batrinske udruge „Sveti Antun“ Dražen Grozdanović (a riječ je o uramljenim uvećanim starinskim fotografijama koje svjedoče o dugoj povijesti lovstva u batrinskom kraju) . Lovci su od svoga župnika dobili i raspelo i lijepe pohvale za marljivost i očuvanje izvorne hrvatske tradicije. Svečanost je vodio aktualni predsjednik udruge „Kuna“ Mato Gušić koji nije izostavio spomenuti zasluge svih prijašnjih predsjednika i vodstava udruge, a kratku analizu i izvješće o dosadašnjem radu podnio je gospodin Željko Žgela koji je i osobno bio u jednom mandatu predsjednika udruge, a jedan je od osnivača i najaktivnijih članova u cijelom vremenu postojanja udruge.

Bilo je i pjesme (uz vesele svirače od kojih su neki odavno dobri lovci) ali i kušanja specijaliteta od mesa divljači (ispod peke i s ražnja) a tu je dakako bio i neizostavni lovački čobanac. Ovogodišnji Dan svetog Huberta tako će biti itekako dugo zapamćen, jer se eto zbio i povijesno važan događaj za jedno malo ali doista uzorno lovačko društvo koje bi moglo mnogima biti itekako za primjer.

Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.