Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tjedan poduzetništva

Go down

Tjedan poduzetništva Empty Tjedan poduzetništva

Postaj by Admin 14.11.11 16:50

Tjedan poduzetništva P1000233-300x230

Tjedan poduzetništva
Ivanka Herceg

Novogradiška Elektrotehnička i Ekonomska škola odjeljenje komercijalnog smjera od 14. do 18. studenog obilježava Globalni tjedan poduzetništva.

Drugu godinu za redom realiziraju projekt vježbeničkih tvrtki i primjenu teorijskog znanja u praksi. Ove godine su napredovali u odnosu na prošlu kada je bila ustrojena jedna vježbenička tvrtka. Sada su to: Dijamant d.o.o. i Sweet ( učenici četvrtih razreda), te Solis d.o.o. i Eco trik d.o.o.( radi se o fiktivnim tvrtkama samo za potrebe projekta). Voditelj je prof. Ivana Gajski Berić nastavnica ekonomske grupe predmeta u komercijalnom odjeljenju.
Zašto je projekt pokrenut ?

- Projekt smo pokrenuli potaknuti značenjem poduzetništva u današnje vrijeme u želji da stvarni svijet približimo djeci. Ujedno je ovaj oblik nastave odmak od frontalnog dijela koji je danas nepopularan i učenicima, ali i nastavnicima. Pohvale idu za sve uključene u projekt ( 70 učenika trećih i četvrtih razreda). Željela sam ih na ovaj način maknuti i od društvenih mreža i takvih poroka i u tome uspjela. Zadnjih mjesec dana bili su zaokupirani organizacijom projekta i u slobodno vrijeme – rekla nam je voditeljica prof. Gajski Berić.

Sadržaji tjedna poduzetništva

Obilježavanje tjedna poduzetništva počeo je sajmom vježbeničkih tvrtki za kojega su učenici oformili svoje male urede i sve što pripada tim uredima od elektroničkih uređaja, dokumenata koji su potrebni za poslovanje, promotivnih materijala, plakata, izrade prezentacije, poslovni bon – ton, poslovno odijevanje. Završio je zanimljivom nagradnom igrom za sve učenike škole.

U utorak će (15. studenog) u 11 sati biti predavanje prof. Ljiljana Lukačević na temu brze zarade, u srijedu ( 16. studenog) prezentaciju priprema Jasna Strehovac učenica 4 k razreda na temu

socijalnog poduzetništva. Poslije prezentacije uslijedit će kratka rasprava, komentari i dijalog učenika i prezentatora.

U četvrtak 17. studenog dolaze gosti iz Slavonskoga Broda, deset učenika Tehničke škole i njihova profesorica aktivna u Europskom domu s prezentacijom “Fondovi EU i kako ih poduzetnici mogu iskoristiti”. Potom će biti debata – učenici gosti i učenici 4. razreda komercijalnog smjera na temu “Biti ili ne biti poduzetnik u današnje vrijeme”. U petak 18. studenog zadnjega dana, predavanje će održati Ingrita Ivanišević dipl. oecc, s kojom škola također ima dobru suradnju.

Uz voditeljicu u projektu sudjeluju i prof. Dubravka Polanski, pedagoginja Mira Linjaković, ravnatelj prof. Josip Krmpotić, a pomažu i drugi profeosri i djelatnici škole. Tvrtke partneri su Cvjećarnica Mimoza i Pekarnica Capan ( treća godina suradnje).

Kroz ovaj projekt učenici se zapravo uče poštenom poduzetništvu, ispunjavanju zadataka, odgovornosti…. Uloga nastavnika prelazi u mentora – voditelja koji ih usmjerava, ali odluke donose sami. Na taj način pripremaju se za realan i stvarni život i rad.

Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.