Cvijeće, vrtovi, terase, travnjaci...
+3
gurru
Gollum
Blue Shadow
7 posters
:: NovaGforumi :: Lifestyle
Stranica 3 / 5.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Cvijeće, vrtovi, terase, travnjaci...
za miraz, ili...gorana je napisao/la:Čarolija je napisao/la:@ gorana: p.s. nisi li ti rekla da ti šaci ne da uzgajati oleander?
boji se njegovog otrova, ha?
Pa si nabavila ...ni manje ni više neg` "frulicu".
ma to mi je mama dala , , pametna žena!!
Gost- Gost
Ne, frulicu mi je dala poslije, valjda kad je malo bolje upoznala zeta .
gorana- Top poster
-
Broj postova : 1393
Registration date : 14.02.2008
Meni danas pred kucom u n.g netko ukrao tri macuhice... i ajd sad.. sta da covjek kaze... al culi smo tko je, pa pripremam iznenadjenje i poklon lopovu... kupit cu jedno 10-20 macuhica i odnijeti im kuci lijepo upakovane....
Gost- Gost
Hoćeš li staviti koju slikicu, svoga jučerašnjeg truda, (pa da ti ukrademo koju ideju)
Pitanje za Čaroliju
Pitanje za Čaroliju
gorana- Top poster
-
Helena je napisao/la:moja se oba oleandra osusila RIP
Sigurno si puno lišća kidala
gorana- Top poster
-
gorana je napisao/la:Helena je napisao/la:moja se oba oleandra osusila RIP
Sigurno si puno lišća kidala
nisam ja nego je otpalo samo.. a ono sto je ostalo to sam pokidala... pa sam mu grane skratila.. tako mi rekla susjeda.. i on umro... RIP za moje pakostanske oleandre
Gost- Gost
nisam fotkala, čekaj dok malo poraste sve.gorana je napisao/la:Hoćeš li staviti koju slikicu, svoga jučerašnjeg truda, (pa da ti ukrademo koju ideju)
Pitanje za Čaroliju
Gost- Gost
pa što im bi?! promjena klime?Helena je napisao/la:moja se oba oleandra osusila RIP
zimska tuga, nostalgija za domom?
jesi ih bacila, da li im je korjenje zdravo? možda izbiju novi listovi.
Gost- Gost
čekamČarolija je napisao/la:nisam fotkala, čekaj dok malo poraste sve.gorana je napisao/la:Hoćeš li staviti koju slikicu, svoga jučerašnjeg truda, (pa da ti ukrademo koju ideju)
Pitanje za Čaroliju
gorana- Top poster
-
Čarolija je napisao/la:pa što im bi?! promjena klime?Helena je napisao/la:moja se oba oleandra osusila RIP
nisam jos... ne mogu ih bacitiiiiii mislis da se jos mogu spasiti?
Gost- Gost
pa ne znam, pusti ih negdje, ako ti ne smetaju, zaljevaj, možda izbiju nove grane.Helena je napisao/la:Čarolija je napisao/la:pa što im bi?! promjena klime?Helena je napisao/la:moja se oba oleandra osusila RIP
nisam jos... ne mogu ih bacitiiiiii mislis da se jos mogu spasiti?
Ako uskoro primjetiš male pupiće negdje, znači da je korjen zdrav i da biljka može dati mladice.
Ako grane nisu suhe skroz do zemlje, ako imaju u sebi zdravo meso, vlage kad odsiječeš, znači da ima nade...
A ako nema pupova za mjesec-dva, tada je .
Gost- Gost
i ja imam problem, presadila sam drvo ljubavi i listovi žute, nadam se da neće uginuti..............
Tatsha- Ambiciozni član
-
Broj postova : 499
Registration date : 31.12.2007
dali je to ono drvo života ili neka druga biljčica?Tatsha je napisao/la:i ja imam problem, presadila sam drvo ljubavi i listovi žute, nadam se da neće uginuti..............
gorana- Top poster
-
Ako je to ova biljka
onda je to philodendron
Ime potječe od grčke riječi ; “philo” odnosno ljubav i “dendron” odnosno drvo što bi bilo “Drvo ljubavi”
Vole svjetlo, toplinu i vlagu.Ne vole propuh.
Ako je lišće slabo i rijetko, fali mu svjetla, ako počinju žutjeti, dobiva previše vode, ako počinju biti smeđi tada im fali vode.
Vole prskanje vodom i brisanje prašine sa listova. Ja ju brišem komadom vate namočenim u vodu, obilno, jer mi je vata najnježnija za listove, da se ne oštete.
P.s. naravno, i toj su biljčici svi djelovi otrovni.
onda je to philodendron
Ime potječe od grčke riječi ; “philo” odnosno ljubav i “dendron” odnosno drvo što bi bilo “Drvo ljubavi”
Vole svjetlo, toplinu i vlagu.Ne vole propuh.
Ako je lišće slabo i rijetko, fali mu svjetla, ako počinju žutjeti, dobiva previše vode, ako počinju biti smeđi tada im fali vode.
Vole prskanje vodom i brisanje prašine sa listova. Ja ju brišem komadom vate namočenim u vodu, obilno, jer mi je vata najnježnija za listove, da se ne oštete.
P.s. naravno, i toj su biljčici svi djelovi otrovni.
Gost- Gost
drvo ljubavi je dracena marginata
Tatsha- Ambiciozni član
-
Ma neće joj ništa biti, kad se moja osušila ja ju ošišala naćelavo i za par mjeseci izrasli joj još ljepši i gušći listovi. Naravno to možeš napraviti ako sasvim požuti, a ovo što sad žuti je najvjerovatnije reakcija na presađivanje. Pričekaj još malo da vidiš što će se desiti.Tatsha je napisao/la:drvo ljubavi je dracena marginata
gorana- Top poster
-
gorana je napisao/la:Ma neće joj ništa biti, kad se moja osušila ja ju ošišala naćelavo i za par mjeseci izrasli joj još ljepši i gušći listovi. Naravno to možeš napraviti ako sasvim požuti, a ovo što sad žuti je najvjerovatnije reakcija na presađivanje. Pričekaj još malo da vidiš što će se desiti.Tatsha je napisao/la:drvo ljubavi je dracena marginata
nadam se, tnx
Tatsha- Ambiciozni član
-
A jbg. onda. Što sve ljudi neće prozvati imenom ljubavi!?!Tatsha je napisao/la:drvo ljubavi je dracena marginata
To je onda po naški, ja se držala latinskog naziva.
Ja tu biljku samo znam i zovem po imenu dracena ...i sve druge vrste te biljke, a ljudi od njihovih naziva napravili čudo.
Kakvih se ja samo naziva i opisa svega i svačega naslušam...
zato lijepo postoji naš dobri stari latinski, koji cijeli svijet razumije.
A što ćeš...ode baba pa mi sutra opet biljku zove štefica, mucica, mazica,,, a ne kak`treba.
Poludim na to.
Gost- Gost
Čarolija je napisao/la:
A jbg. onda. Što sve ljudi neće prozvati imenom ljubavi!?!
Ja tu biljku samo znam i zovem po imenu dracena ...i sve druge vrste te biljke, a ljudi od njihovih naziva napravili čudo.
A što ćeš...ode baba pa mi sutra opet biljku zove štefica, mucica, mazica,,, a ne kak`treba.
Poludim na to.
kad sam ga dobila, rekli su mi da je to "drvo ljubavi", nekidan sam tek našla ga se zove dracena m,jbga nije mi ime prije trebalo, dok je rastao kak treba
Tatsha- Ambiciozni član
-
"jbga nije mi ime prije trebalo, dok je rastao kak treba"....da ti znaš kako me ovo sada nasmijalo...i kako samo dvosmisleno zvuči jbg, sorry, malo sam luda i ne mogu si pomoći.Tatsha je napisao/la:Čarolija je napisao/la:
A jbg. onda. Što sve ljudi neće prozvati imenom ljubavi!?!
Poludim na to.
kad sam ga dobila, rekli su mi da je to "drvo ljubavi", nekidan sam tek našla ga se zove dracena m,jbga nije mi ime prije trebalo, dok je rastao kak treba
Gost- Gost
Čarolija je napisao/la:
"jbga nije mi ime prije trebalo, dok je rastao kak treba"....da ti znaš kako me ovo sada nasmijalo...i kako samo dvosmisleno zvuči jbg, sorry, malo sam luda i ne mogu si pomoći.
a da, inače ja pričam poprilično dvosmisleno
Tatsha- Ambiciozni član
-
Čarolijo evo da ti se pohvalim da sam napravila svoj mali kamenjar. Nemogu reči da sam baš nešto prezadovoljna sa svojim uradkom ali i nije baš katastrofa. Strpi se malo da to sve malo porste pa ako ocijenim da i nije tako loše poslat ću ti fotkicu.
Gollum- Middle class
-
Broj postova : 768
Registration date : 06.01.2008
ma vidjet ćeš..sve će biti super kad procvjeta,Gollum je napisao/la:Čarolijo evo da ti se pohvalim da sam napravila svoj mali kamenjar. Nemogu reči da sam baš nešto prezadovoljna sa svojim uradkom ali i nije baš katastrofa. Strpi se malo da to sve malo porste pa ako ocijenim da i nije tako loše poslat ću ti fotkicu.
a ako ti se ne sviđa, povadi kamenje i presloži ga kad ti "sjedne" slika u glavi kako ga želiš!
Javljaj novosti.
Gost- Gost
Ovih dana radim si gredicu cvijeća pred kućom pa ako tko ima kakav koristan prijedlog, može
napravila sam teren u obliku romba i nabavila kamenje za okvir, sad bi sadila cvijeće, a ne bih da ispadne prešareno, pa pomozite..
napravila sam teren u obliku romba i nabavila kamenje za okvir, sad bi sadila cvijeće, a ne bih da ispadne prešareno, pa pomozite..
gorana- Top poster
-
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
:: NovaGforumi :: Lifestyle
Stranica 3 / 5.