kineski shopovi u gradu
+9
AcE fux0r
faca
Klio
Admin
zerone
maxx
Razarach
dreamer
Tatsha
13 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: kineski shopovi u gradu
Bolje cu platiti 20% vise i znam da ce to biti to, nego 20% manje i pitati se kad ce otici u PM
A da li ste primjetili da na jako puno stvari koje kupujemo u "našim" dućanima piše "Made in China" ? Ima ih previše i to je to..
Klio- Ambiciozni član
-
Broj postova : 348
Registration date : 06.01.2008
da, i vrlo su upitne kvalitete.vanny je napisao/la:A da li ste primjetili da na jako puno stvari koje kupujemo u "našim" dućanima piše "Made in China" ? Ima ih previše i to je to..
Do sada smo vec imali otrovne igracke za djecu i otrovne paste za zube..sto jos treba da se desi da nadlezni uvide problematiku???
Gost- Gost
Jedan dan je na HRT-u bila emisija Potrošački kod a jedna od tema je bila otrovan modni nakit..Naravno većina tog nakita je iz Kine..Većina nakita NE VALJA..Ne sjećam se točno postotka koji je uglavnom bio jako visok..Masa toga je povučena s tržišta..murdoc je napisao/la:da, i vrlo su upitne kvalitete.vanny je napisao/la:A da li ste primjetili da na jako puno stvari koje kupujemo u "našim" dućanima piše "Made in China" ? Ima ih previše i to je to..
Do sada smo vec imali otrovne igracke za djecu i otrovne paste za zube..sto jos treba da se desi da nadlezni uvide problematiku???
A to je mentalitet naših ljudi..
Jedna moja rođakinja ( očito ne baš prebistra ) je rekla da kupuje u kineskim shopovima robu za svoju malu djecu jer je jeftina i jer ju djeca brzo prerastu..Shvaćam da se baš nema novaca u današnje vrijeme ali što će ti to sra** od robe ako ti tko zna što bude djetetu..ma dalo bi se o ovome jako puno raspravljati..
I nije čudo što se ti shopovi šire gore nego kuga.. Mi im svjesno dajemo pare..
Klio- Ambiciozni član
-
Broj postova : 348
Razarach je napisao/la:Skuplje ali bolje. Zar nebi radije kupila nešto skuplje ali znaš da nije štetno za zdravlje; Nego kupiš kod kineza za 20% jeftibije i poslje odapneš jer njihova roba nije sigurna za zdravlje.Tatsha je napisao/la:da, al ne po toj cijeniRazarach je napisao/la:Uvozimo nešto što bi naša industrija mogla raditi.
ne pišemo o meni, već općenito!!!!
Tatsha- Ambiciozni član
-
Broj postova : 499
Registration date : 31.12.2007
Broj tih trgovina treba ograniciti, i nisu krivi kinezi sto prodaju svasta vec nadlezni organi koji ih puste.
Gost- Gost
Murdoc genijalac !!!!!!!!!!! :cheers2:
faca- Ambiciozni član
-
Broj postova : 416
Registration date : 30.12.2007
organi ah ti organi....
dreamer- Ambiciozni član
-
Broj postova : 359
Registration date : 02.01.2008
Hehehehe, cipele 30 kn, to su one od kartona kad te idu pokopati na sprovodu pa ti obuku njih!
proxi je napisao/la:Hehehehe, cipele 30 kn, to su one od kartona kad te idu pokopati na sprovodu pa ti obuku njih!
ma nema veze kineskinje su te koje mi se u cjeloj priči najviše sviđaju...
dreamer- Ambiciozni član
-
dreamer je napisao/la:ma nema veze kineskinje su te koje mi se u cjeloj priči najviše sviđaju...
evo dreameru, vijest samo za tebe
Kina - zemlja velikih sisa
Kineskinje su bacile svoje stare grudnjake i pošle kupovati nove i
veće. Razlog povećanja njihovih grudi nije, kao što ste vjerojatno
pomislili, plastična operacija.
Proizvođači grudnjaka bili su primorani početi u Kini proizvoditi veće
košarice jer je pojačana i poboljšana prehrana potaknula rast ženskih
grudi.
"Prije su naše žene uglavnom nosile 'A' ili 'B' košarice, ali sada se
sve više proizvode 'C', 'D' i 'E' košarice", kazao je prodavač ženskog
donjeg rublja Triumph Čang Jing za kineski dnevni list na engleskom
Shanghai Daily.
"Čovjek ne bi očekivao da te tanke ženice imaju tako bogate atribute koji nisu plastični", dodao je.
Pekinški tekstilno-tehnološki institut je objavio da se
opseg grudi Kineskinja od 90-ih godina u prosjeku povećao za jedan
centimetar.
Gost- Gost
Polako se sada skupljaju po gradovima
Kad jednog ljepog dana za 20ak godina malo usele,al ce da ih bude ko rusa..
Sgt.Colossus- Ambiciozni član
-
Broj postova : 293
Cijeli svijet ce izgledati drugacije prijatelju..cijeli svijetSgt.Colossus je napisao/la:Polako se sada skupljaju po gradovima
Gost- Gost
Helena je napisao/la: "Prije su naše žene uglavnom nosile 'A' ili 'B' košarice, ali sada se
sve više proizvode 'C', 'D' i 'E' košarice", kazao je prodavač ženskog
donjeg rublja Triumph Čang Jing za kineski dnevni list na engleskom
Shanghai Daily.
Eh, da mi je tu jednu sa barem "D" košaricom, pardon cicama...
Kupujte s osmjehom, kupujte kod nas, CHINA CENTAR! Obećavamo da ćete se vratit ponovo!
da, daa ..ili ..poslje pranja zubi sa nasim kaladontom, vise vam nece trebati zubi...AcE fux0r je napisao/la:Kupujte s osmjehom, kupujte kod nas, CHINA CENTAR! Obećavamo da ćete se vratit ponovo!
Gost- Gost
Razarach- Novi član
-
Broj postova : 43
Registration date : 01.01.2008
S ovim novim valom poskupljenja Kinezi ce jos bolje zivjeti...jbg sami smo si krivi!
Strasno kako neobjektivno pisete o Kinezima.Najvjerovatnije je razlog ogromno neznanje,ali i mrznja,zavist...
Kinezi su jedan posten i jako vrijedan narod sa kulturom daleko vecom nego sto mnoge zemlje imaju u kojima zivimo.
To Helena sto u tvom selu nema Kineza ne znaci da se treba cuduti ako ih negdje vidis u vecem broju.Kazes trecerazrednu robu imaju.Naravno da imaju . Nisu oni krivi sto svaka roba ima svoga kupca.Tvoje neznanje o kvaliteti kineskih proizvoda je ogromno.Navedi mi i jedan proizvod u danasnje vrijeme koji nije napravit u Kini.Sjeti se svaki put kada pocnes pisati da pises preko jednog Kineskog proizvoda.
Koliko sam shvatio novine su vam jedini izvor znanja sto se Kineza tice.Zalosno je da preko lazi stvarate sliku o nekome ili necemu.Upoznajte u stvarnosti nekoga od Kineza iz pa cete biti dusevno bogatiji i mnogo pamatniji.
Toliko od mene,uzivajte u vasim zlobama i zavistima
Kinezi su jedan posten i jako vrijedan narod sa kulturom daleko vecom nego sto mnoge zemlje imaju u kojima zivimo.
To Helena sto u tvom selu nema Kineza ne znaci da se treba cuduti ako ih negdje vidis u vecem broju.Kazes trecerazrednu robu imaju.Naravno da imaju . Nisu oni krivi sto svaka roba ima svoga kupca.Tvoje neznanje o kvaliteti kineskih proizvoda je ogromno.Navedi mi i jedan proizvod u danasnje vrijeme koji nije napravit u Kini.Sjeti se svaki put kada pocnes pisati da pises preko jednog Kineskog proizvoda.
Koliko sam shvatio novine su vam jedini izvor znanja sto se Kineza tice.Zalosno je da preko lazi stvarate sliku o nekome ili necemu.Upoznajte u stvarnosti nekoga od Kineza iz pa cete biti dusevno bogatiji i mnogo pamatniji.
emtec32- Novi član
-
Broj postova : 40
Registration date : 09.02.2008
emtec32 je napisao/la:Strasno kako neobjektivno pisete o Kinezima.Najvjerovatnije je razlog ogromno neznanje,ali i mrznja,zavist...
Koliko sam shvatio novine su vam jedini izvor znanja sto se Kineza tice.Zalosno je da preko lazi stvarate sliku o nekome ili necemu.Upoznajte u stvarnosti nekoga od Kineza iz pa cete biti dusevno bogatiji i mnogo pametniji.
Mislim da je puno strašnije kada netko kao ti generalizira i odvodi priču u drugom pravcu. Naravno, to je odlika dobrih političara, premazanih svim mastima, ali oni ovdje nisu tema.
Bilo bi dobro da potkrijepiš činjenicama tvoje navode u kojima govoriš da su "Kinezi pošten i vrijedan narod" jer takvo što možeš pisati samo onda ako je netko napisao drugačije, odnosno da su nepošten narod i ljenčine. Ja nisam pronašao takav post na ovoj temi. Ako ti jesi, onda copy/paste ovdje...
Tema govori o tome da njihove trgovine niču kao gljive poslije kiše, a da je domaćem čovjeku jako teško otvoriti obrt, trgovinu ili bilo što drugo jer mora imati diplomu trgovca, odnosno onu diplomu koja odgovara obrtu koji želi otvoriti.
Kako to da kineska diploma vrijedi u Hrvatskoj? Na koga su otvorene te trgovine? Kako dolaze do dozvola za otvaranje trgovina? I još mali milion pitanja, a onda slijede sumnje u korupciju, pravnu državu, birokraciju... itd... O tome je ovdje riječ.
Smeće koje ovdje prodaju je samo usputna tema, šlag na cijelu priču.
P.S. Ova rečenica na kraju ti zaista nije trebala jer stavljaš sve ljude u isti koš, a istovremeno govoriš o toleranciji, kulturi, itd...
:cheers2:
Blue Shadow- Top poster
-
Broj postova : 1236
ja ne volim kineze ali zato volim kineskinje,kineskinje naprijed ostali stoj...
dreamer- Ambiciozni član
-
emtec32 je napisao/la:Strasno kako neobjektivno pisete o Kinezima.Najvjerovatnije je razlog ogromno neznanje,ali i mrznja,zavist...
Vidim da se meni obracas, pa samo da ti pojasnim.. ja nigdje nisam negirala kinesku radisnost, nego se pitam kako je moguce da su po N.G otvoreni toliki kineski shopovi koji doista prodaju robu trecerazredne kvalitete... pa, nije tajna da su mnoge igracke povucene sa trzista upravo iz razloga zbog kojekakvih stetnosti boja ili materijala... A, kod mene, u mom selu nema niti jednog kineskog shopa jer svabe to ne dozvoljavaju... ovdje kinezi dolaze samo kao turisti
Gost- Gost
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.