Smanjite potrošnju memorije u Firefoxu
4 posters
:: NovaGforumi :: Tehnologija
Stranica 1 / 1.
Internetski preglednik Firefox ima manu da u bilo kojoj verziji zauzima popriličnu količinu radne memorije. Preporučujemo vam program koji prilično uspješno rješava taj problem
Problem potrošnje memorije Firefoxa nije ogroman uzevši u obzir specifikacije današnjih računala. Preglednik može progutati oko 200 megabajta memorije što nije puno za sustav sa dva gigabajta memorije, ali može biti jako puno za prijenosnike za 512 megabajta memorije koji je dijele i s grafičkom karticom.
Instalacijom programa nazvanog Firefox Ultimate Optimizer! problem velikog zauzeća memorije može se bezbolno riješiti. Nakon instalacije, program će se naseliti u tray i raditi svoj posao optimiziranja. Potrošnja memorije Mozillina preglednika trebala bi drastično pasti, s nekoliko stotina megabajta na nekoliko megabajta.
Potrošnja memorije nakon instalacije programa za optimizaciju
Neki korisnici prijavili su usporavanje rada i/ili nešto sporije pokretanje Firefoxa, no usporavanja su uglavnom minimalna i ne manifestiraju se na svim računalima. Vlasnicima računala s manjom količinom radne memorije ovaj program mogao bi puno pomoći. Na dnu teksta nalazi se web odredište na kojem je moguće preuzeti program.
Firefox Ultimate Optimizer! Skini ovdje:
http://firefox-ultimate-optimizer.en.softonic.com/
Tekst sa: http://www.tportal.hr/tehnologija/ekspert/page/2008/08/22/0113006.html?pos=1
Internetski preglednik Firefox ima manu da u bilo kojoj verziji zauzima popriličnu količinu radne memorije. Preporučujemo vam program koji prilično uspješno rješava taj problem
Problem potrošnje memorije Firefoxa nije ogroman uzevši u obzir specifikacije današnjih računala. Preglednik može progutati oko 200 megabajta memorije što nije puno za sustav sa dva gigabajta memorije, ali može biti jako puno za prijenosnike za 512 megabajta memorije koji je dijele i s grafičkom karticom.
Instalacijom programa nazvanog Firefox Ultimate Optimizer! problem velikog zauzeća memorije može se bezbolno riješiti. Nakon instalacije, program će se naseliti u tray i raditi svoj posao optimiziranja. Potrošnja memorije Mozillina preglednika trebala bi drastično pasti, s nekoliko stotina megabajta na nekoliko megabajta.
Potrošnja memorije nakon instalacije programa za optimizaciju
Neki korisnici prijavili su usporavanje rada i/ili nešto sporije pokretanje Firefoxa, no usporavanja su uglavnom minimalna i ne manifestiraju se na svim računalima. Vlasnicima računala s manjom količinom radne memorije ovaj program mogao bi puno pomoći. Na dnu teksta nalazi se web odredište na kojem je moguće preuzeti program.
Firefox Ultimate Optimizer! Skini ovdje:
http://firefox-ultimate-optimizer.en.softonic.com/
Tekst sa: http://www.tportal.hr/tehnologija/ekspert/page/2008/08/22/0113006.html?pos=1
Re: Smanjite potrošnju memorije u Firefoxu
Admin je napisao/la:Vlasnicima računala s manjom količinom radne memorije
pa zar ima i takvih u ovo vrijeme jeftinog rama???
Tatsha- Ambiciozni član
-
Broj postova : 499
Registration date : 31.12.2007
rado bi odgovorio ali moj komp je MAC , i nemam mu sta zamjeriti glede bilo cega .
Jao Tatsa sto ja dozivljavam, ne bi mi vjerovala sto se tice rama
Unitas- Top poster
-
Broj postova : 1028
Registration date : 01.01.2008
Tatsha je napisao/la:Admin je napisao/la:Vlasnicima računala s manjom količinom radne memorije
pa zar ima i takvih u ovo vrijeme jeftinog rama???
Pa baš i nije jeftina, ali i inače treba ovo uraditi jer:
"Potrošnja memorije Mozillina preglednika trebala bi drastično pasti, s nekoliko stotina megabajta na nekoliko megabajta. "
meni je jeftino ako mogu 2g rama za laptop uzeti za 200knića
Tatsha- Ambiciozni član
-
ma znam, vjerujem ti, al u vrijeme jbne viste nemoš bez brda ramaUnitas je napisao/la:Jao Tatsa sto ja dozivljavam, ne bi mi vjerovala sto se tice rama
Tatsha- Ambiciozni član
-
Tatsha je napisao/la:meni je jeftino ako mogu 2g rama za laptop uzeti za 200knića
Ma sve pet, ali zašto ne uštediti i pri tome dobiti...
"...s nekoliko stotina megabajta na nekoliko megabajta... "
:: NovaGforumi :: Tehnologija
Stranica 1 / 1.