Zvuči poznato
3 posters
:: NovaGforumi :: Društvo
Stranica 1 / 1.
Zvuči poznato
"Vlasnici kapitala i biznisa ce kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obvezujući ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdrživosti. I na kraju ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje će morati biti nacionalizirane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam..."
(Karl Marx, Das Kapital).
(Karl Marx, Das Kapital).
Re: Zvuči poznato
jedna na brzinu..
sumnjam da se to danas može dogoditi bankama, jer su osigurane, i u korak s vremenom i one postrožavaju uvjete za dobivanje kredita, i debelo se osiguravaju za garanciju vraćanja.
i danas banke ne bankrotiraju, danas se događa takeover..(friendly)..
jao..mnogo sam misli na brzinu sažela ugrubo u ovo..i pojma nemam jesam li sve ispravno rekla.
sumnjam da se to danas može dogoditi bankama, jer su osigurane, i u korak s vremenom i one postrožavaju uvjete za dobivanje kredita, i debelo se osiguravaju za garanciju vraćanja.
i danas banke ne bankrotiraju, danas se događa takeover..(friendly)..
jao..mnogo sam misli na brzinu sažela ugrubo u ovo..i pojma nemam jesam li sve ispravno rekla.
Gost- Gost
Opasnost od bankrota nacionalnih banaka je danas puno izvjesnija nego prije par godina iz jednostavnog razloga sto su se sve fuzije vec dogodile i jedini jamac ostaju drzavne injekcije na racun poreznika..sklizak teren..presklizak rekao bih.
Premda ne razumijem to područije mislim da je billy potpuno u pravu, pa zar nam to ne pokazuje u ova kriza u kojoj se svijet našao.Profiti su bili privatni a sad su dugovi postali javni i na grbači poreznih obveznika .
Pa uostalom i ono malo banaka što smo imali više ne pripada nama i to je davno prodano strancima i na taj način se iz zemlje isisavaju novci.
Pa uostalom i ono malo banaka što smo imali više ne pripada nama i to je davno prodano strancima i na taj način se iz zemlje isisavaju novci.
Gollum- Middle class
-
Broj postova : 768
Registration date : 06.01.2008
billy je napisao/la:Opasnost od bankrota nacionalnih banaka je danas puno izvjesnija nego prije par godina iz jednostavnog razloga sto su se sve fuzije vec dogodile i jedini jamac ostaju drzavne injekcije na racun poreznika..sklizak teren..presklizak rekao bih.
jamac su državne injekcije..
na ovo mi se nameće pitanje; koje, kako, a zbog toga što sam neki dan slušala kako je naše Ministarstvo financija zatražilo kredit upravo od banaka, da bi moglo na vrijeme isplatiti sve što je dužno, građanima.
Radi se o traženom kreditu od 4 milijarde kuna.
Ja ovo ne znam dalje raspetljati..tko će kome injekciju..
Gost- Gost
Čarolija je napisao/la:billy je napisao/la:Opasnost od bankrota nacionalnih banaka je danas puno izvjesnija nego prije par godina iz jednostavnog razloga sto su se sve fuzije vec dogodile i jedini jamac ostaju drzavne injekcije na racun poreznika..sklizak teren..presklizak rekao bih.
jamac su državne injekcije..
na ovo mi se nameće pitanje; koje, kako, a zbog toga što sam neki dan slušala kako je naše Ministarstvo financija zatražilo kredit upravo od banaka, da bi moglo na vrijeme isplatiti sve što je dužno, građanima.
Radi se o traženom kreditu od 4 milijarde kuna.
Ja ovo ne znam dalje raspetljati..tko će kome injekciju..
No, no... vadiš rečenice iz konteksta. Naime, billy je napisao ovo: "...jedini jamac ostaju državne injekcije na račun poreznih obveznika..."
To upravo radi Milinović, a radi se još toga na naš račun...
ma skužila sam ja kontekst, ali preskočila misao da ni porezni obveznici nisu nepresušne krave muzare, a i nema nas toliko, koliko bi nas trebalo biti, da bi se iz nas dovoljno izmuzlo.Admin je napisao/la:
No, no... vadiš rečenice iz konteksta. Naime, billy je napisao ovo: "...jedini jamac ostaju državne injekcije na račun poreznih obveznika..."
To upravo radi Milinović, a radi se još toga na naš račun...
Gost- Gost
:: NovaGforumi :: Društvo
Stranica 1 / 1.