Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Istina o Prvom maju???

Go down

Istina o Prvom maju??? Empty Istina o Prvom maju???

Postaj by Gost 01.05.09 19:59

U nekim starim postovima sam pisao o Božiću... o Uskrsu... (Čini mi se da ništa nisam napisao o „Svim svetim“, a imalo bi se što-šta napisati o čuvenom Halloweenu, pa možda bude prilike...) Noćas spaljujemo iluzije i o Prvom maju.

Primjereno skorašnjem prazniku rada, pokušavam razotkriti „istinu“ i o Prvom maju. Ne znam šta je istina, jer postoji cijela mreža razloga slavljenja prvog maja.

Najlakše je i Prvi maj slaviti kao i gore opisane praznike, uz bančenje, ražanj, roštilj, pijanku, i muziku. Niko se i ne pita šta se, i zašto se slavi. Komunisti kažu da je taj praznik podsjećanje na radničke demonstracije u Čikagu 1. maja 1886. godine, gdje je zaista učestvovao veliki broj radnika tražeći svoja prava. To smo svi učili u školi, ali da li je to sve što postoji o prvom maju?

Gle čuda, ali Adam Weishaupt je osnovao staro i vrlo tajno društvo Iluminata baš 1. maja 1776. godine. On je (naravno) poticao iz njemačke Jevrejske obitelji.

Ali opet gle čuda, ali 1. maja se od davnih davnina slavio praznik - Beltane. Slavio se u čast prirode i plodnosti i u čast boginje Waldborge. To prilikom se pale vatre, igraju se igre i pleše se u čast prirode. Negdje sam pročitao da u toj svetkovini postoji i stup sa trakama u boji, oko kojeg se pleše, a koji predstavlja čisti falusni simbol. Pa, tu se onda pominje i božanstvo Baal...

izvor: http://oziris.blogger.ba/

a tko ne vjeruje da su Illuminati osnovani upravo 01. maja

On May 1, 1776 Weishaupt formed the "Order of Perfectibilists", which was later known as the Illuminati. He adopted the name of "Brother Spartacus" within the order. Though the Order was not egalitarian or democratic, its mission was to establish a New World Order, which meant the abolition of all monarchical governments and religions.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

slucajnost? ne kuzim :hm:

A u Njemačkoj je poznata svetica sv. Walburga, koja se slavi još od VIII stoljeća. Njene kosti su ekshumirane 1. maja i to se slavi kao dan svete Walburge.

Iz ovih naziva lako se dolazi do čuvenog naziva prvomajskog praznika, Valpurgina noć.

Pa onda, na taj dan se slavio Zeleni čovjek, Robin (Hood), Pan, Zeleni Juraj...

A da se i ne pominje kako su tog dana priređivane sexi orgije, a djeca koja su moguće začeta te noći naravno nisu imali poznate očeve, ali to se nije smjelo uzimati kao sramota.

Uglavnom, izgleda da obilježavanje Prvog maja ima svoje korijene negdje u dalekoj povijesti, što je teško razmrsiti, razriješiti i tačno odrediti. Ali i ovo je dovoljno da se ukaže na moguće sasvim drugačiju pozadinu slavljenja i Prvog maja od one kakvu je mi poznajemo.
Pa narode, sretan vam Prvi maj, Prvi svibnja, Beltane, sveta Valburga, Valpurgina noć, ili kako već želite.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.