Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Na današnji dan

+2
billy
Doc
6 posters

Stranica 24 / 25. Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25  Next

Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 28.05.10 15:12

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 28.05.10 15:15

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 28.05.10 15:16

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Doc 28.05.10 22:23

29.05.2010. Na Današnji Dan



Godine 1942, na današnji datum, u jednom studiju u Los Angelesu BING CROSBY je snimio pjesmu „White Christmas“, koja će postati najprodavanija singlica svih vremena. Samo u izvedbi Bing Crosbyja prodano je preko 35 milijuna kopija, a pjesma je bila nebrojeno puta na kako na popularnoj američkoj ljestvici tako i na ljestvici Božićnih skladbi. Bila je u više navrata i na prvim pozicijama. Autor pjesme kako vam je poznato je Irvin Berlin, a ista i danas donosi veliku dobit njegovim nasljednicima. Pjesma se pojavila u filmu „Holiday Inn“ i ne spada u strogo blagdanske pjesme iako se najčešće čije u vrijeme Božićnih blagdana.

Na današnji dan, 1950 godine rođena je američka pjevačica i najstariji član obiteljske grupe THE JACKSON . najprije je nastupala sa braćom a onda je pokušala solo karijeru. U tome je imala podršku svoga brata, sada već pokojnog Michaela Jacksona. Njen veliki hit kao solo izvođača zvao se „Centipede“ i sa njim se pojavila na američkoj popularnoj ljestvici 6 listopada 1984 te u konačnici došla do 24 pozicije. Ploča se prodala u zlatnoj nakladi po cijeni od 4 dolara.

Godine 1942 , upravo na današnji dan rođen je SIR MONTI ROCK III. Rođrn je u Bronxu, gdje je bio i vlasnik jednoga dućana. Od pjesama koje su se pojavile na američkoj popularnoj ljestvici najpoznatija je ona ispod naslova „Get Dancing“ sa kojom se 1974 godine našao na desetoj poziciji američke a osmoj britanske popularne ljestvice.

Godine 1943, na američkoj popularnoj ljestvici na njenoj prvoj poziciji u trajanju od tjedana dana našla se pjesma „That Old Black magic“ u izvedbi orkestra Glen Milliera.

Osamnaest godina kasnije 1961 godine na isti datum kao prethodna pjesma našla se je i skladba „Travellin' Man“ u izvedbi onda popularne zvijezde i idola mladih Ricky Nelsona.

Dvadeset i jednu godinu nakon njega, točnije 1982 godine, na današnji datum, na prvoj poziciji britanske popularne ljestvice našla se skladba „House Of Fun“ u izvedbi pop dive Madonne. Pjesma je na prvoj poziciji ostala dva tjedna.

Godine 1453, na današnji datum palo je Istočno rimsko carstvo, osvajanjem Constantinopolisa od Turaka, koji je potom postao njihov glavni grad, dok nisu kasnije odabrali Ankaru.

Na današnji dan, 1905 godine, a bio je ponedjeljak, na cilj u Britaniji prvi je dojedrio skuter „Atlasntic“ u 21 sat i 18 minuta, sa znakom guštera. Učesnik velike prekooceanske jahting regate koja je počela iz luke Sandy Hook u Connecticutu iza podne dvanaest dana ranije( po nekima petnaest). Regata je vožena ua njemački „Kaiser Cup“ i učestvovalo je deset jahti. Kapetan „Atlantica“ koji je jedrio za Newyorški jedriličarski klub bio je zadovoljan prosječnom brzinom od 10,5 čvorova na sat i rekao je da je putovanje prošlo bez problema.

Godine 1917, na današnji dan rođen je John Fitzgerald Kennedy, trideset i peti i najmlađi američki predsjednik, ubijen 1963 godine u Salasu, texas.

Godine 1962, na današnji datum održana je ceremonija dodjela Grammy nagrada za prethodnu 1961 godinu. Najviše uspjeha imao je Henry Mancini, koji je osvojio to priznanje u kategoriji najbolje pjesme i ploče godine, koja se odnosila na skladbu „Moon River“ te za album godine sa glazbom iz filma „Breakfest at Tiffany“ i iz kojeg je i potekla „Mjesečeva rijeka.

Na današnji dan 1934 godine u austrijskom skijalištu St. Moritz Alfred Hitchcoch počeo je snimati film „Čovjek koji je previše znao“. Drugu, popularniju i poznatiju inačicu filma. Alfred će režirati 1956 godine u kojem će igrati James Stewart i Doris Day a skladba iz filma „Que sera, sera“ postići će svjetsku slavu i postati vječno mlada melodija.

Godine 1982, na današnji datum, u 07: 30 sati po pariškom vremenu, gospodin Laurent Patin , pronašao je u njihovom zajedničkom pariškom stanu , mrtvo tijelo svoje 41-godišnje djevojke Romy Schneider. Romy je ležala u naslonjaču s olovkom u ruci i nedovršenim pismom pokraj sebe, a uzrok smrti bio je srčani udar, koji je prouzročio prekomjerno konzumiranje alkohola i raznolikih pilula. Romy je život u posljednje vrijeme bio poprilično nesretan, osobito nakon tragičnog pogibelji njenog sina Davida u srpnju 1981 godine. U intervjuu je izjavila kako živi na brodu koji naglo tone te da se misli povući iz svijeta filma.



KAD BI HTJELA



Želio bih biti stih ljubavne pjesme

U srce kad uđe ostane do vijeka,

Dok me vjetar nosi po beskraju svijeta

Gdje su gladne ruke, usta žedna.



U noćima vrelim dok dah nebom plovi

Palio bih svijeću pod prozorom Tvojim,

A kad zimski vjetar donese hladnoću

Nad Tobom bih gorio, grijao te noću.



Kad bi mračno sunce u noći zasjalo

Mjesec ugasio, plašt srebrni pao,

Uz Tebe bih bio da Te strah ne boli

Dok pred čednu zoru moj plam ne izgori.



U bistroj bi rijeci zlato za Te pleo

Vijencem od bisera prekrio Ti čelo,

Na svakom koraku bio bih Ti sjena

Kad bi samo htjela da Ti budem pjesma.



OMNIA TEMPUS EDAX DEPASCITUR, OMNIA CARPIT, OMNIA SEDE MOVET, NIL SINIT ESSE DIU…………….PROŽDRLJIVO VRIJEME SVE IZJEDA, SVE GRABI, SVE POKREĆE SA SJEDIŠTA, NE DOPUŠTA DA IŠTA TRAJE DUGO…………………………..



Ne znam da li vam je ovaj način kako vam se obraćam prihvatljiviji od onog „kobasičastog“. Primijetili ste da rijetko, gotovo nikako više ne komentiram svakodnevicu našu…konačno sam shvatio da to i tako oni na koje se odnosi ovo ne čitaju. Ne čitaju ni ono što bi trebali pa me to onda tješi da nisu ni vrijedni napisanog…uostalom ako malo bolje pogledate glavne vijesti se odnose tko ima obliju guzu ili više silikona u grudima. Uistinu životna pitanja…
Doc
Doc
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Male
Broj postova : 223
Location : Nova Gradiška
Registration date : 07.02.2008

http://www.dumicic.com/

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 29.05.10 17:47

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 29.05.10 17:49

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 29.05.10 17:54

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 29.05.10 17:55

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Doc 29.05.10 22:28

30.05.2010. Na Današnji Dan



Na današnji datum 30 svibnja na američkoj popularnoj ljestvici , na njenoj prvoj poziciji našao se jedan britanski jazz klarinetist sa vlastitom kompozicijom pod naslovom „Stranger on the shore“ili što bi naš čovjek preveo „Stranac na obali“, pjesmom, koja se prvi puta popela na američku popularnu ljestvicu 17 ožujka 1962 godine, da bi nakon 2,5 upornog penjanja, 26 svibnja konačno ugledala i sam vrh te ljestvice na kojem se zadržala tjedan dana. Glazbenik u serije, čija je to i bila kompozicija bio je britanski građanin, s bradicom i čudnim šeširom na glavi, koji je svirao klarinet, instrument, za koji su mnogi konstatirali da u njegovim ustima i sam progovore i koji se zvao MR.ACKER BILK. Bilo je to prvi puta da se na američkoj popularnoj ljestvici nađe jedan britanac, znatno prije nego su Ameriku osvojili Beatlesi, Rolling Stonesi, Životinje i da ne nabrajam. O Elton Johnu, naravno nije bilo ni riječi u to vrijeme. I prije Acker Bilka , na američkoj popularnoj ljestvici bilo je britanskih glazbenika ali ni približno nisu došli do prve pozicije. Od 170 britanskih hitova „Stranac na obali“ je bio prvi koji se dokopao prve pozicije i ne neki način prokrčio put onima koji su došli poslije njega. Pjesmu ja napisao i snimio sam Bilk za album koji je izdala Atco kompanija pod naslovom „Sentimental Journey“- „Sentimentalno Putovanje“ Originalni naslov pjesme bio je „ Janny“, prema imenu jedne od Bilkove djece BBC je htio da Bilk svira ovu temu za novu dječju TV serijeu „Stranac na obali“, tako je „Jenny“ promijenila ime postavši glavna tema serije. Za one koje to zanima napomena da je u toj seriji igrao onda popularni glumac Richard Vernon. Inače , prije ovoga proboja u Ameriku „Stranac na obali“ je bio na britanskoj popularnoj ljestvici ukupno 55 tjedana, postigavši najvišu- drugu oziciju. I dok se „Stranac…“ penjao na prvo mjesto popularnosti, ratni zločinac Adolf Eichman penjao se na vješala u Izraelu, a na mjesto glavnoga tajnika , te 1962 godine popeo se U Tant. Prema nebu se uspinjao američki pisac William Faulkner i Eleanor Roosevelt, spisateljica, novinarka i borac za ljudska prava. Nobelovu nagradu za književnost dobio je John Steinbech, Beatlesi potpisali ugovor sa 27-godišnjim Brianom Epsteinom, koji je postao njihov menadžer, a Stuart Sutcliffe, prvi član Beatlesa, koji ih je napustio 1961 godine umire od krvarenja u mozak u dobi od 22 godine, dok drugi član Beatlesa Pete Best napušta čupavce, a na njegovo mjesto dolazi Ringo Starr. U listopadu te godine Beatlesi u Britaniji prave svoj prvi snimak „Love me do“ za Parlafon kompaniju pod brojem R 4949. Pjesma se pojavila na 17-om mjestu britanske popularne ljestvice, a za šest mjeseci počinje vrijeme čupavaca i dlakavaca iz Liverpoola poznato kao Beatlemanija. Te godine na glazbenoj sceni se pojavilo još nekoliko imena koja će postati poznata, kao i nekoliko pjesama. Tu je „Dr. Kilder“ s Richardom Chamberlainom, Herb Alpert s „The Lonely Bull“, ta sjajni Bobby Vintona koji je sa svojim „Crvenim ružama“ prekrio svjetske radio stanice. Grammy nagradu u Beverly Hilton hotelu u Los Angelesu primili su : za ploču godine „I left my heart in San Francisco“ Tonny Bennett, kao i za pjevača godine. Najbolji filmski song i dobitnik Oscara se zove „Days of winw and roses“ za koji je glazbu napisao Henry Mancini a riječi Johnny Mercer. No svi oni, koji su željeli u samoći meditirati na gramofon su stavljali ploču „Stranac na obali“ i slušali klarinet koji ima dušu, klarinet Ackera Bilka.

Godine 1909 , na današnji datum. Rođen je američki klarinetist , skladatelj i vođa orkestra BENNY GOODMAN , koji će jednoga dana donijeti i laskavu titulu „Kralja“ swinga. Profesionalno se počeo baviti glazbom i 16-oj godini, svirajući u onda poznatim orkestrima da bi 1934 godine oformio vlastiti orkestar. Na američkoj popularnoj ljestvici imao je 164 pjesme,od kojih 14 na prvoj poziciji, a prodao je i dvije ploče u zlatnoj nakladi. Prvi puta se pojavio na američkoj popularnoj ljestvici 3 siječnja 1931 godine sa skladbom „He's not worth your tears“ s kojom je na kraju dospio do 20-te pozicije. Pjesmu je uz njegovu pratnju pjevao Scrappy Lambert,trombon svirao Tommy Dorsey a gitaru Eddie Lang. Pjesma koja se prva našla na prvoj poziciji američke popularne ljestvice zvala se „Moon Glow“ i na tu se poziciju popela 7 srpnja 1934 godine , ostavši tamo tjedan dana. Pjesma dolazio iz Broadwayskog mjuzikla „Blackbirds of 1934“. Prva pjesma koja je prodana u milijunskoj nakladi zvala se „Why don't you do right? I na pop ljestvici se prvi puta pojavila 2 siječnja 1943 godine , došavši na kraju do četvrte pozicije. Pjesmu je uz orkestar pjevala Peggy Lee. Pjesma koja mu se najviše tjedana zadržala na prvoj poziciji američke popularne ljestvice zvala se „The glory of love“, šest tjedana a na prvu poziciju se popela, nećete vjerovati na današnji datum, 30 svibnja 1935 godine. Zanimljivo je napomenuti da mu se do 2000 godine ni jedna pjesma koja je bila na prvoj poziciji nije prodala u zlatnoj nakladi. Benny Goodman, Dobri Čovjek, je umro 13. Lipnja 1986 godine u 77 godini života.

Pjesmu „Love me do“već sam spomenuo ranije, sada uz napomenu da se ista na današnji datum 1964 godine našla na prvoj poziciji američke popularne ljestvice u trajanju tjedan dana i u izvedbi jasno grupa The Beatles.

Na današnji datum 1903 godine u Parizu prvi puta izvedeno djelo „Dance Idyles“ sa Isidorom Duncan.

Godine 1948 u Rimu premijerno prokazan film „Njemačka nulte godine“ Roberta Rossellinija, turobna drama o dvanaestogodišnjem dječaku , snimljena u razrušenom Berlinu.

Godine 1955, na današnji datum, s pročelja Newyorškog kina „Loew's State Theatre“ uklonjen je golemi promidžbeni plakat za komediju „Sedam godina vjernosti“ Billya Wildera, na kojem je bila fotografija Marilyn Monroe s podignutom suknjom . Plakat je postavljen pet dana prije, a skinut je pod pritiskom Lige za ćudoređe.



ZAJEDNO

Tražio sam Te među mramornim svjedocima prošlosti…prolazio kaletama gledajući te, kako ispred mene poput pahuljice lebdiš…neuhvatljiva.

Posjetio sam sva mjesta Mladosti…i učinilo mi se da čujem plač…djetinji…

Znam bilo je to daleko i davno…na jednom drugom mjestu…Ali, sada je to bilo u mome gradu…I Tvome.

Svejedno gdje, kada si tu, pored mene utkana u pjenu moje čežnje…moga nevidljivog plača za proteklim nepovratnim godinama…bez Tebe.

O, kako sam čeznuo da Te sretnem…znao sam da je to uzaludna želja i bi mi žao zbog toga…možda jedinog, više neponovljivog susreta; jer , što da Ti govorim o vremenu, o njemu sve znamo, čak i ono nepoznato osjećamo.

I vali su ponovo zagrlili zlatne žale Ljubavi, a Ti si sjedila, ruke savila na koljenima, glavu naslonila na ruke…i gledala…gledala…kidajući pogledom horizont.

Tražila si skriveni Istok, rasanjano zelenilo šutnje jesenje u krilu bešumnoga ljeta.

Gorjela si u vrućici mojom vatrom, ugašena spoznajom o onome što glasno ne želimo reći,čega se oboje bojimo…i Ti i ja. Tvoga ostanka bez plamena raskomadanog uspomenama u nepoštednoj borbi sa zaboravom, što gladnim ustima želi progutati Tvoja sjećanja obješena na vješalima samoće u noćima osame dok lutajući tražiš mene. Mene u sebi i samu sebe…

Znam da su Ti obrazi vlažni, ne skrivaj to bogatstvo svoje duše…U njemu su i moje suze.

I gledam more…sumrak se prikrada zapadu, čekam ovu noć…pođimo zajedno slijepi, bez dodira samoće i jauka.

Pustimo srebrenim nitima ponoći da nas okuju i zakopaju u noć gdje će sve biti naše.

Putovati ćemo rasplamsanom pomrčinom zagrljeni šapatom šutnje na istoj postelji vječnosti…



QUISQUE SUORUM VERBORUM OPTIMUS INTERPRES…………………………..SVATKO JE NAJBOLJI TUMAČ SVOJIH RIJEČI…………………Ma tko bi to rekao?



Nećete mi zamjeriti što sam danas napisao par riječi više. Eto, bilo je malo više vremena i malo boljeg osjećanja. Ako vam je previše ne čitajte,ne mijenjajte navike ako nije neophodno i ako ne donose smiraj duši. I ova noć će biti obasjana punim mjesecom. Iskoristite energiju .
Doc
Doc
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Male
Broj postova : 223
Location : Nova Gradiška
Registration date : 07.02.2008

http://www.dumicic.com/

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:33

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:41

Nažalost, ne mogu pronaći "He's not worth your tears", ali evo "Stardust"...

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:43

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:44

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:45

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 30.05.10 8:47

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Doc 30.05.10 22:15

31.05.2010. Na Današnji Dan



Danas ću napisati nekoliko redaka o tom visokom, zagonetnom „čovjeku bez imena“ s obaveznom cigaretom u ustima i prebačenim „pančom“ preko ramena, čovjeku škrtom na riječima ali zato brzom na revolveru, koji često govori umjesto njega. A onda se sugovorniku loše piše, zapravo najgore. Brutalan je i nemilosrdan , ali pravdu voli iznad svega. Vjerujem da ste pogodili o kojem će „ledenjaku“ danas biti riječi. Radi se o američkom glumcu i redatelju, jednom od najpopularnijih, dobitniku i Oscara za režiju filma“Unforgiven“ 1992 godine. Sada vam je sigurno jasno da je riječ o CLINTU EASTWOODU, rođenom upravo na današnji datum u znaku Blizanaca, 1930 godine u San Franciscu, sinu radnika na benzinskoj crpki, a kada završi srednju školu i on će krenuti trbuhom za kruhom. Filmsku karijeru će početi kao drvosječa, nastaviti kao ložač u čeličani da bi dobio zapaženo mjesto radnika na benzinskoj pumpi. A onda se dokoturao do Hollywooda, gdje njegovu figuru zapažaju lovci na talente i potpisuje za Universal Pictures. Godine je 1954. Počinje u nizu drugorazrednih filmova a onda mu se 1959 godine osmjehnula sreća, dobiva ulogu goniča stoke kao Rowdy Yates u TV seriji „Rawhide“ u kojoj nastupa osam godina, do 1966. Popularnost i svjetsku slavu postiže u Italiji u seriji“špageti“ westerna redatelja Sergia Leonea : „Za šaku dolara“, „Za dolar više“, „Dobar, Loš. Zao“. Nakon toga igra u mnogim kriminalističkim filmovima ulogu detektiva, kao u „Prljavom Harryju“. „Škorpion Ubija“ i drugim. Režijom se počinje baviti 1971 godine, a prvi rad bio je film „Play misty for me“ u kojem se kao glazbena tema pojavljuje poznati hit „The first time ever I saw your face“, pjesma koju će nadahnuto kasnije pjevati Roberta Flack. Ta se pjesma pojavila na prvom mjestu američke popularne ljestvice 15 travnja i tamo ostala šest tjedana. bilo je to najduže vrijeme jedne pjesme na top ljestvici u izvedbi jedne pjevačice još od davne 1956 godine, kada je šest tjedana na prvoj poziciji bila Gogi Grant s pjesmom „The Wayward wind“. U filmu je Clint izvanredno ostvario atmosferu straha i tjeskobe a ujedno znao snimiti jednu od najupečatljivijih ljubavnih scena novijeg hollywoodskog filma. Bio je vlasnik filmske kompanije „Malpaso Production“. Do danas je nastupio u preko šezdeset filmova, u mnogima u kojima je on bio i redatelj. Clint Eastwood je propjevao u filmu „Point your wagon“ iz 1969 godine, zajedno sa „tvrdim“ momkom, sada nažalost pokojnim Lee Marvinom a pjesma se zvala „I talk to the trees“ s kojom se popeo i na 18-tu poziciju britanske popularne ljestvice 7 veljače 1970 godine. Imao je i nekoliko pjesama na C&W ljestvici. U životu Clint Eastwood je svašta radio pa u njegovoj radnoj knjižici piše da je jedno vrijeme bio i gradonačelnik malog gradića Carmel u Kaliforniji. I tu bih se zaustavio, ako nastavim bojim se da bih bilo toliko teksta i podataka da bi odustali od čitanja. A ja to pak ne želim. U svakom slučaju radi se o iznimnoj osobi sposobnoj da u životu postigne ono štio i zamisli. Tko umije njemu dvije. Pa tako je i on promijenio bračnu luku.

Za PETER YARROW-a, malo tko da je čuo, a siguran sam da su ga mnogi slušali. Radi se o američkom pjevaču i skladatelju koji je nastupao u nekada popularnom triju Peter, Paul & Mary osnovanom 1961 godine koji su punih deset godina bili među najpopularnijim sastavima. U društvu sa kolegama ostvario je nekoliko hitova na američkoj popularnoj ljestvici kao recimo „Blowing i the wind“ sa kojim su se 1963 godine u lipnju našli na drugoj poziciji američke , a u listopadu na 13 mjestu britanske popularne ljestvice. Godine 1971 grupa se razišla i kao što to obično biva nitko od njih nije postigao takav uspjeh kakvi su imali dok su zajedno pjevali. Peter je bio uspješan i u Njemačkoj a njegova skladbu „Torn between two lovers“bila je uspješna za Mary McGregor , 1976 godine u studenome , prva pozicija na američkoj popularnoj ljestvici.

Godine 1947, na današnji datum, na prvoj poziciji američke popularne ljestvice u trajanju od tjedan dana pojavila se skladba „Mam'selle“ u izvedbi Frank Sinatre.

Godine 1962, na današnji dan, pravda je konačno došla na svoje i dokazala još jednom da je spora ali učinkovita. U blizini Tel Aviva je obješen je Adolf Eichmann, poznati SS časnik koji je učestvovao u ubojstvu više od milijun Židova za vrijeme drugog svjetskog rata. ovo je bila prva smrtna kazna izvršena u Izraelu.

Godine 1911 , na današnji dan u Belfastu je održano slavlje. U more je porinut parobrod „Titanic“ koji je zajedno sa parobrodom „Olimpic“ bio najveći putnički brod.

Godine 1916, na današnji datum, a bila je srijeda, u Sjevernom moru odigrala se pomorska bitka između britanije i Njemačke nazvana „najveća pomorska bitka u povijesti“ tko je pobijedio nije sasvim jasno. Obje su strane tvrdile da su protivnike u bitci kod Jutlanda naprosto „rasturile“ Britanci su izgubili jedan borbeni brod, jednog krstaša i pet razarača sa 6.907 ljudi. Njemački gubitci su bili borbeni čamac, krstaš i razarač te 2545 poginulih. Po drugoj verziji britanci su izgubili 14 od 149 brodova a Nijemci 11 od 110, ali ni jedna strana nije postigla prednost.

Godine 1961 , na današnji datum u new Yorku je održana premijera prvog i jedinog redateljskog rada Marlona Branda. Velebni western „Jednooki Jack“ u kojem Brando igra i glavnu ulogu, bilo je tmurno i neobično ostvarenje. Film je trebao režirati Stanley Kubrick , ali kao se redatelj i glumac nisu nikako mogli složiti, sam Brando je stao iza kamere. Snimanje je počelo krajem 1958 godine i trebalo je trajati šezdeset dana i cijenu od dva milijuna dolara. Međutim, snimanje se proteglo na šest mjeseci a cijena popela na šest milijuna dolara a utrošeno je 300 tisuća metara filmske vrpce, što je bio dotadašnji rekord. Brandovaje verzija trajala 4 sata i 42 minute ali ju je producent skratio na pola. Tadašnje kritike bile su dosta loše za film, ali je film vremenom stekao kultni statusa Francis Ford Copola ga smatra jednim od omiljenih filmova.



JEDINO STVARNA

Podne se poput zlata rasulo po oranici modrog beskraja…Diše u otkucanim satima Tvoga srca…u naručju uspomena

Uzalud se već pomalo umorio od traženja samoga sebe, od traženja smisla svog postojanja.

Predao se u ruke zaboravu, ne znajući da mu je on i prijatelj i krvnik.

U luku svjetla tišina se poput lavine spustila na maglovite oči jasnoće. Sunčana prašina guši svaku sumnju o postojanju uznemirenosti.

Razgovor i riječi igraju se na obrisima smješka, rumenilu obraza, u vatri usana…žele prevariti vrijeme, njegove bezvremenske korake usporiti …jesenje sunce sačuvati od umiranja.

Pokušaji sporim korakom žure! Kasne da zaustave početak odlaženja.

Ruke Ti natopljene bolnim krikovima, obnevidile od suza, bespomoćno gledaju prema nebu, žele zaustaviti zauvijek nestajanje…dok ne bude kasno.

Slutnja i nemir poput bila kucaju nad samim sobom, broje ono što je odavno odbrojeno, sa čime nema pogađanja ni cjenkanja.

Ti si u riječima obećanja, glasu večeri, u zraku što kruži između naša dva uzdaha.

Moja si budućnost bez prošlosti, sadašnjost bez budućnosti, sve si ono što nikada nisi bila, niti ćeš biti osim u meni.

U mom si prevarenom snu Ti jedino stvarna, isprepletena bojom i mirisom krizantema i tamjana.

Podne se skupilo u grumen šutnje, pogled zenita uraslog u prekrižene ruke neba.

Pustoš u izobilju nas samih…



QUIS? QUID? UBI? QUIBUS? AUXILIIS? CUR? QUOMODO? QUANDO?............................TKO? ŠTO? GDJE? ČIM? ZAŠTO? KAKO? KADA?.......................Pitanja na koje bi trebao znati svaki čovjek odgovoriti, o istražiteljima da i ne govorim…na koliko od ovih pitanja uspiju odgovoriti ovisi i težina pravde. Što manje odgovora više je sljepila, pogotovo kada završe u ladicama i čekaju zastarenje.



Opet se ja raspričao, ali o Clintu sam morao napisati dva slova više. Što vas na ništa ne obavezuje, ili obvezuje/ za oni koji štede na slovima/.
Doc
Doc
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Male
Broj postova : 223
Location : Nova Gradiška
Registration date : 07.02.2008

http://www.dumicic.com/

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 31.05.10 14:04

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 31.05.10 14:05

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 31.05.10 14:06

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 31.05.10 14:07

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Doc 31.05.10 23:11

1.06.2010. Na Današnji Dan



Današnji dan naprosto je nabubrio od poznatih osoba o kojima bi se moglo pisati recimo da sutrašnjeg dana. I ponovo se postavlja pitanje kome dati prednost. Ako bih pitao čitateljice vjerujem da bi se odlučile za zlatno grlo pedesetih godina Pat Boonea; ako bih pak uvažavao mišljenje čitatelja onda sam siguran da bi se oni odlučili za Marilyn Monroe. Sada je opet pitanje kome dati prednost , živima ili pokojnicima. Razmišljajući malo došao sam do „epohalne „ zamisli da će o živima još biti riječi, a tko mari za pokojnike. To nam je dobro poznato iz svakodnevice. O njima se govori prvi dan, u drugom danu im se spominju samo mane , trećega dana tu i tamo te netko podsjeti i konstatira koliki je bio pogreb, a onda sve ide ustaljenim redom zaborava. Doduše još jedno vrijeme ostanu u sjećanju i srcima onih koji su ih zaista voljeli a poslije i oni u borbi za svakodnevni život i u koštacu sa problemima, povremeno navrate na grobno mjesto, da bi se na kraju sve svelo na 1 studeni kada ih posjete,odnesu buket cvijeća, ostanu uz njih par minuta i odlaze zaboravljajući gdje su bili prije par sati. Takav je život netko će reći. Nemilosrdan, Ili normalan, odgovoriti će oni, koji još i ne razmišljaju o onome što ih čeka. No, o čemu ja to pišem, mogao bih do sutra, ako bude sutrašnjeg dana. To uistinu nitko ne može znati. Zato se vračam na početak. Eto, s obzirom da i ja spadam u muški rod, doduše sa vremenskim atributom prošli, odlučio sam se za NORMU JEAN BAKER ili MORTESON, što još do danas nije riješeno, no svakako u oba slučaja se radi o „boginji sexa“ Tko je pak to , kada se taj termin u toku vremena proširio na znatan broj osoba. Priču ću dakle početi ovako: na današnji datum 1. Lipnja 1925 godine/ neki će reći malo sutra/ i pokazati će mi knjigu u kojoj je lijepo napisano da je to bilo 1926 godine, u Los Angelesu, u sunčanoj Kaliforniji rođena je dakle „ boginja sexa“ ili bar jedna od prvih kojoj je dan taj „očaravajući „nadimak, koja će postati glumica ali koja je znala svojim maznim glasom baciti u duboki“ sevdah“ i mnoge „muškarčine“. Vojni stručnjaci,su odmah u riječnik vojne terminologije uveli tu novu riječ „Seks bomba“, pa je tako ista u arsenalu već poznatih klasičnih bombi, atomskih i termonuklearnih, ova dobila vrlo značajno mjesto. Dapače, umjesto straha, u rukama su je držali rado i prijatelji i neprijatelji, sretni da ista eksplodira baš u trenutku dok je drže upaljenog“ fitilja“. Ta nova „seks“ bomba imala je i svoje pravo ime; po nekima je krštena kao Norna Jean Morteson, dok se drugima predstavljala kao Norma Jean Baker, dok je većina „boraca“u svom ratnom notesu uz broj telefona, adresu i šifru imala navedeno njeno umjetničko ime MARILYN MONREO. Kada je Gladis Pearl Morteson 1 lipnja 1925 /ili 1926/ godine, rodila djevojčicu, davši joj ime Norma Jean, nije ni u snu mogla predvidjeti, da je rodila simbol i kult mnogih u pedesetim godinama i legendu koja će vjerojatno ostati koliko će trajati i Sedma umjetnost. No, u početku nije izgledalo tako. Zbog nervnih kriza majke, mala Norma je uskoro postala najčešći stanovnik sirotišta ili brojnih porodica, koje su je čuvale za pet dolara tjedno dobivenih od socijalne službe. Uz majku je bila samo onda kada ova nije bila na psihijatrijskom odjelu. A to je bilo vrlo rijetko. Kada je napunila 15 godina, bilo je očito da se radi o posebnoj vatrenoj napravi, a danomice je bilo sve više kandidata, kako iz redova onih koji još nisu savladali vještinu rukovanja s bombama, tako i onih koji su već isprobali različite tipove. No, svi su imali istu želju- isprobati ovaj vanserijski model. Njena skrbnica, izvjesna Graces MacKay, ubrzo je tražila osobu kojoj će povjeriti ovaj opasni model to jest mladu Normu. Povjerenje je dobio dvadesetogodišnji Jimmy Dugarty , zaposlen u tvornici aviona, koji je i sam već duže vremena želio da mladu Normu prizemlji na sletnu stazu. Devetnaestog lipnja 1942 godine, nakon svadbene svečanosti, mladi par je gotovo u brišućem letu napustio uzvanike, odletjevši u spavaću sobu na svoju prvu službenu vožnju. Nakon dvije godine Norma i Jimmy sele iz Los Angelesa u Catalenu. Bilo je sve očitije, da Jimmy više voli mirnu plovidbu morem , nego nemirnu vožnju s Normom, sa kojom je bilo danomice sve teže upravljati, a broj pokusnih pilota koji su čekali na red da se Jimmyju nešto dogodi rastao je gotovo geometrijskom proporcijom. I tako jednoga jutra Jimmy se izvukao iz svoga „hangara“, ukrcao na brod i otplovio na debelo more, ostavljajući bespomoćnu siroticu Normu , koja se jednog sunčanog lipanjskog jutra našla u hotelu „Ambasador“ u Hollywoodu na natjecanju za manekenku. posao nije dobila, ali je upoznala Davida Conovara, fotografa, čijem iskusnom oku nije ostala nezapažena njena figura i kao stručnjak za Anatomiju, odmah zaključio da ni čuveni Michalangelo ne bi imao više što raditi na Normi. Bar ne djetlom i čekićem. Ubrzo se pojavila u kalendaru „Zlatni snovi“, kalendaru, kojeg su odrasli sakrivali od svoje djece i držali pod ključem da se djeca ne kvare, jer je na njemu mlada Norma izgledala kao i onog 1 lipnja 1925 godine, kada je rođena, naravno sada uz neke dodatne detalje, koji su u međuvremenu narasli i izrasli. Ležeći na dvosjedu, sam, u svojoj vili Howard Huges , filmski magnat i vlasnik kompanije RKO, listajući modne časopise stalno je zapinjao za sliku Norma Jane. I potjera je počela. Angažiran je na koncu agent kompanije Fox filma da je nađe pod svaku cijenu. Živu ili golu. Svejedno. Pronašavši je „neoštećenu“Norna ima pokusno snimanje/ o pripremama nema podataka/ i potpisuje ugovor. Na kraju je dobila i nove ime pod kojem će postići slavu i brojne priče koje su išle do fantastike. Zvati će se Marilyn Monroe; Marilyn prema imenu Marilyn Miller popularne Broadwayske zvijezde, a Monroe- djevojačko ime svoje majke. Sam potpis nije ništa obećavao. Uz malo uloga vratila se svom starom poslu foto modela, usputno učeći glumu, pohađajući dramski tečaj kod izvjesne Nataše Lites i hraneći se mlijekom, bilo je najjeftinije. Kada je 1947 godine potpisala za Columbia kompaniju imala je 200 knjiga, dva kofera, vagu, bicikl, fen i žarku želju da uspije. No, uspjeha nije bilo još ni na vidiku. Upoznala je mnoge ljude do onog pravog koji će joj pomoći, da postane ono što je bila. Bio je to Johnny Hayde. Godina je 1949. vrata slave su joj su se širom otvorila. Bila su to vrata MGM kompanije nakon filma „Džungla na asfaltu“ redatelja Johna Hustona. Marilyn je uspjela. Mijenja kompaniju, redatelje,muškarce da bi se 1954 godine zaustavila kod „nacionalnog sportskog heroja“ Amerike , igrača beisballa Joa Di Maggia. Udajom za njega još je više dobila na popularnosti. Marilyn, onako krhka, senzibilna, duboko emotivna, nije voljela grubijane, a ispostavilo se da je to ipak bio Di Maggio koji je znao ponekada udarce trenirati na samoj Marilyn. Neuspjeh na bračnom polju nadomjestila je uspjesima na filmskom ekranu. Te godine snima film „River of no return“-„Rijeka bez povratka“, naslov koji je bio znakovit i upućivao na to da se više neće vratiti u bračni krevet Di Maggia. U tom je filmu pjevala pjesmu s istim naslovom sa kojom dospijeva na američku popularnu ljestvicu, u srpnju 1954 godine na tridesetoj poziciji, a Marilyn Monroe na prvom mjestu kod“američkog intelektualnog heroja“ pisca Arthura Millera. Bio je to lijek za njenu dušu i njen treći i posljednji brak. No već na samom vjenčanju bilo je jasno da ta sreća neće biti dugog vijeka. Naime razlika u godinama bila je takova, da su se neki uzvanici, koji nisu poznavali Millera stalno pitali, zašto je uz nevjestu stalno njezin otac a nije mladoženja. Ispostavilo se ubrzo da su bili u pravu. Psihičke krize/ krv nije voda- sjetite se početka priče/ bile su sve češće i sve duže, odnos prema poslu sve neozbiljniji, prema Milleru sve nepodnošljiviji i kraj je bio neminovan. Kada se rastala od Millera izgubila je oslonac. Pomoć je zatražila od Yvesa Montanea, konačno i od Johna Kennedyja. No, pomoći više nije bilo. Odluku je donijela u ranim satima 4 na 5 kolovoz 1962 godine. Kada je pronađena mrtva u svojoj spavaćoj sobi; ležala je na krevetu, a jedna njena ruka bila je ispružena prema telefonskoj slušalici. Da li je željela da traži pomoć, ali nije imala snage? Da li je željela još jednom da čuje nečiji glas, ili je netko htio sa njome da razgovara i probudi je ? da li je to bio nesretan slučaj? Da li samoubojstvo? Da li ubojstvo?. Ono, što se moglo utvrditi je da je uzela preveliku dozu tableta za spavanje. Netko će ironično reći pravu dozu. U kojoj namjeri? Možda ipak, da je htjela zauvijek da zaspi i svoju tajnu je zauvijek odnijela sa sobom. Možda se sjetila riječi jednog moga starog prijatelja koji je „crno-humorski „ rekao :Smrti se ne bojim, života se treba bojati“, uzrečicu koju je kasnije izrekla u jednom intervjuu i poznata Marlene Dietrich. A mala Norna Jane, napuštena od svih bila je u paničnom strahu. Život koji ju je neprijateljski dočekao još onoga jutra 1. lipnja 1925 godine u rodilištu, nije joj bio naklonjen ni onoga jutra 5 kolovoza 1962 godine, kao ni mnogo puta u njezinih 37 godina. Iako su je u početku smatrali šupljoglavom plavušom, bez talenta, MM je sve demantirala. Bila je i pametna i lijepa i talentirana. Nažalost tu činjenicu MM neće nikada doznati. Jer „Kasno dolazi slava pepelu – CINERI GLORIA SERA VENIT. Treba na kraju reći da se oko sahrane pobrinuo njen drugi muž Di Maggio, čini se jedini muškarac /ma koliko to izgledalo čudno7 koji ju je uistinu iskreno i zauvijek volio.

Godine 1934, na današnji datum rođen je američki pjevač, filmski glumac i praunuk legendarnog osvajača Divljeg zapada Daniela Boonea- Charles Eugene Boone, poznatiji kao PAT BOONE. Prvi snimak je imao 1953 godine a pravi uspjeh dolazi sredinom pedesetih godina. Na američkoj popularnoj ljestvici imao je 65 pjesama, od kojih šest na prvoj poziciji, a dvanaest ploča je prodao u milijunskoj nakladi. Prva pjesma koja se pojavila na američkoj popularnoj ljestvici zvala se „Two Hearts“ 2 travnja 1955 godine i u konačnici se zaustavila na 16-oj poziciji. Prva pjesma koja se popela na prvu poziciju ujedno prodala u milijunskoj nakladi zvala se „Ain't That a shame“-9 srpnja 1955 godine. Pjesma koja se najduže zadržala na prvoj poziciji američke popularne ljestvice zvala se „Love letters int he sand“-6 svibnja 1957 godine, koja je na toj poziciji ostala sedam tjedana prodavši se u zlatnoj nakladi. Pat boone je bio uspješan i na drugim ljestvicama ali o tome nekom drugom prilikom.

Na današnji datum 1961 godine na prvoj poziciji britanske popularne ljestvice nalazila se pjesma „Surrender“ u izvedbi Elvisa Presleya i na tom se mJestu zadržala četIri tjedna.

Godine 1913, na današnji datum održan dugo očekivani boks meč između dva najpopularnija boksera Evrope u Ghetu. Susret se završio pobjedom 19-godišnjeg francuza Georgesa Carpentera koji je u četvrtoj rundi na pod poslao popularnog i uglednog britanskog boksača teške kategorije i bombardera Billy Wellsa.

Godine 1953 , na današnji datum u Splitu umro Emanuel Vidović, istaknuti hrvatski slikar. Upisuje Akademiju u Veneciji, djeluje u Milanu, potom nastavnik u Splitu. Slika motive Splita, Trogira. Mrtve prirode. Rodio se u Splitu 24 prosinca 1870 godine.



AKO JE LJUBAV?

Ako je ljubav ono što jeste, ako je vrijeme što vječno traje, ja bit ću kazaljka na tom satu, što šeta krugom i onda kada stane.

Ljubav , ako je vatra što gori bez plamena, gorjet će Tvoje srce i kada mene više nema…njezin će plamen visoko sjati u noći hladnoj …turobnoj, toplinu će Ti dati.

Riječi njezine ako su šutnja, nijema ćeš slušati svako slovo, u svakoj točci naći ćeš mene utkanog u odsjaj treperave svijeće.

Plamena ako je ljubav jedino vječna, darivati ću Ti je s onoga svijeta…u noći čija ruka nebo pokriva, na nebu mračnom sjati ćeš ko zvijezda jedina.

Ako je Ljubav čista i nevina, ispit ću tu čašu grkoga vina, utopit svoje sve bogatstvo u piće nama Bogom dano…Tebe ću uzdići iznad katedrale, nek vjetar lomi grane, nek moje staro deblo ugrije Tvoje drhtavo tijelo…nek moja gladna usta napiju Tvoje žedne misli.

Jarboli neka se u nebo penju, valovi ljube vlastitu pjenu…Ti bit ćeš pučina moja, beskrajno nebo duginih boja.

Biti ćeš moje ljeto što jesen drži na životu, moja bol i tuga što noću pije ljepotu.

Ako je ova Ljubav sve ono, što mislim da je , nek' živi i ovakva, ma bila kakva za me da je.

Ona će trajati do moga kraja i onda kad zaborav zavlada… čekat će te ona negdje gore dok Tvoje ure zore

I kada jednom postaneš sjena, uz Tebe bit će moja sjena…jer ova ljubav bez plamena biti će vječna…sakrivena…bezvremena…

Ljubavi moja, Ti jedina, pročitaj dobro svako slovo, pročitaj opet i ponovo. Svako je slovo Tvoje ime, što raste sve do neba, što mi ga Gospod dao al' Sudba ne da.

Ljubavi moja, čežnjo beskrajna…Neubrana…Za sva vremena…



MAXIME QUAERENDUM , QUOD SEMPER ERIT RETINENDUM………………….NAJVIŠE TREBA TRAŽITI ONO ŠTO ĆE VALJATI UVIJEK ZADRŽATI…..Eto, što sve čovjek neće doznati, neki nažalost kasno….



Ovo, što sam se danas toliko raspisao uzmite kao slučajnost, namjernu. Nekada čovjeka slijed događaja naprosto natjera da se ne može zaustaviti pa mu se dogodi da i vlastitu riječ pogazi, iako sam naglasio da ću ponekada i malo dulji biti, znate već ono, kada se čovjeku hoće , pa se ne može zaustaviti . Recimo evo čitam da nam se Snjeguljica zaglavila u liftu . Sva sreća da ne pati od klaustrofobije, a dok je nisu izvukli imala je bogme o čemu i razmišljati. Plače padaju, nezaposlenost raste, nitko se ne buni/ što je već sumnjivo/, održava se šahovski turnir na otvorenom u Varšavskoj ulici / a nismo u Poljskoj/, netko bi zbog toga trebao otići iza zatvorenih vrata. Visoke plače ne treba dirati, nećemo valjda od bogataša stvarati sirotinju, nje i tako previše ima. O svemu je tome razmišljala naša „Lady“. I sva sreća da je nije zadesila velika ili mala nužda, bila bi onda velika gužva. Zdravstvo nam cvate, Narcis svakoga dana raste, rasteže federa, diže utege, ideje su mu malo su( Manu)te . U modi je e-mail, ako ne znaš sa računalom umri ili se je../pojma nemam zašto mi računalo izbacuje točkice, a ja sam htio rečenice proste/ ne mislim prostačke; toga se dosta naslušamo u Visokom domu gdje se naši dužnosnici javno časte niskim udarcima, a narod neka sa sam sa sobom bakće. Još nas jednino drži golotinja inače bi bili prava sirotinja. Pokostica piše knjigu Di(Kanu) zadaje brigu, Tempereturka upucala muža, spustila grudi do pupka, farmerka Ana pokazala sve usred bijela dana…u Rimu je bilo kažu bolje, uz igre imali su bar kruha, kod nas se kažu u Remetincu najbolje kuha. Tamo je elita, glavni predstavnici mita, ništa im ne fali čekaju se njihovi Memoari. Najbolji tretman ima Dijamantko, njega su premjestili u paviljon gdje je smješteno voće slatko. Eto, i sveti Luka se nasuka, a sveti Andrija još bi radija. Najbolje je ipak kažu u Sindikatu, ništa se ne radi a imaju visoku plaču. Dobro je jedan rekao, kada oni budu skidali i on će svoj staviti na raspolaganje/ mislio valjda na osobni dohodak/. Ovako bih mogao do jutra ali me čeka novi današnji dan sutra, a sutra je veliki dan i jedan značajan rođendan.

Čitajte polako, ne pamtite pročitano, i ništa napisano nije nemoralno. Neka sam slova zaboravio ali sam smisao riječi ostavio. Nakon ovoga dana, počet će opet posna faza. I sve vas pozdravljam da sve vam zdravo bilo, vaš Doc uživo.

PS. Iskreno se ispričavam svima, koji čekaju današnji dan među prvima. Pred računalom sam bio pet minuta do ponoći, no kada sam otvorio oči bilo je , vidite i sami koliko sati, što zapravo znači, da mi je umor zaklopio oči, jer eto benavim po cijele noći. Dokle ću tako moći, to samo dragi Bog zna, pa ako mi još snage da, biti će dobro ako odluči drugačije što ja tu mogu. Valjda on zna kada treba svatko od nas izići na megdan, pred lice Njegovo stati, tražiti oprost ili se pokajati. To važi za sve samo za Ljubav ne.
Doc
Doc
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Male
Broj postova : 223
Location : Nova Gradiška
Registration date : 07.02.2008

http://www.dumicic.com/

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 01.06.10 15:40

Ne nađoh original pjesmu (Pat Boone), ali valjda je to ova, Phil Collins...
Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 01.06.10 15:41

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 01.06.10 15:42

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Blue Shadow 01.06.10 15:43

Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

Na današnji dan - Page 24 Empty Re: Na današnji dan

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 24 / 25. Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.