Educirajte se

Go down

Educirajte se

Postaj by Admin on 15.01.11 9:44Educirajte se
Piše Antun Toni Brađašević

U jednom od prethodnih postova (iz grupe vijesti o EU na ovom portalu) nismo Vam slučajno rekli da je nužno imati odgovarajuća znanja kako bi ste mogli napisati projektni prijedlog i kandidirati ga za neki od natječaja za dodjelu sredstava iz fondova EU. Ako nemate ta znanja i vještine, nužno ih je steći. Možda će Vam pomoći ovo, naime evo zgodne prigode.
U okviru projekta ”Tehničke pomoći organizacijama civilnog društva“ te u cilju povećanja kapaciteta organizacija civilnog društva i jačanje njihove uloge u demokratskim procesima, ured TASCO u Hrvatskoj organizira obuku na temu: “Priprema i provedba projekata financiranih sredstvima Europske unije”. Obuka će trajati ukupno pet dana (u dva dijela) . Prva grupa: 25. - 27. siječnja 2011. i 1. - 2. ožujka 2011. (voditeljice: Gordana Forčić i Slađana Novota, Udruga za razvoj civilnog društva SMART) .
Druga grupa: 31. siječnja – 02. veljače i 14. i 15. veljače (voditeljica: Branka Peurača, Meliora d.o.o.) . Obuka će se održavati u Zagrebu, u prostorijama TACSO ureda u Hrvatskoj (Amruševa 10/I) . Cilj obuke je unaprijediti znanje i vještine potrebne za razvoj i provedbu projekata financiranih sredstvima iz fondova EU, te opisati i upoznati sudionike i sudionice s upravljanjem projektnim ciklusom, predstaviti logičku matricu kao glavni alat planiranja projekta, proći kroz proces pripreme logičke matrice, upoznati sudionike i sudionice s osnovnim elementima definiranja problema i potreba, ciljeva, aktivnosti, metodologije, rezultata i održivosti u projektima financiranim sredstvima EU, predstaviti administrativne zahtjeve za projekte financirane sredstvima EU.

Tko može sudjelovati u obuci? Predstavnice i predstavnici organizacija civilnog društva (udruga, sindikata, zaklada) sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje djeluju najmanje godinu dana i imaju barem dvije zaposlene osobe.
Procedura za prijavu: Zainteresirani predstavnici i predstavnice organizacija civilnog društva trebaju ispuniti izjavu o sudjelovanju i prijavni obrazac (nalaze se u prilogu poziva) i poslati ih na e–mail adresu prijava.hr@tacso.org najkasnije do 16. siječnja 2011. Potpisana „Izjava o sudjelovanju“ obvezuje sudionice i sudionike da sudjeluju na svih 5 dana obuke.

Prijave se primaju isključivo na navedenu e-mail adresu s naznakom u predmetu „Priprema i provedba projekata financiranih sredstvima Europske unije“. Svi prijavljeni bit će obaviješteni o primitku najkasnije do 18. siječnja 2011. godine.
Troškovi sudjelovanja: TACSO ured u Hrvatskoj snosi troškove puta u iznosu povratne autobusne karte od mjesta stanovanja do Zagreba, noćenja s doručkom u hotelu s tri zvjezdice za sudionike i sudionice kojima je mjesto stanovanja udaljeno više od 50 km od Zagreba, troškove ručka i osvježenja tijekom obuke te radnih materijala.

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.