Novo vozilo za DVD

Go down

Novo vozilo za DVD

Postaj by Admin on 15.01.11 10:11Novo vozilo za DVD
Piše Ivanka Herceg

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška u petak,14.siječnja dobilo je novo tehničko vozilo za hitne intervencije.Zapovjedniku,Siniši Makovičiću,ključeve vozila predali su Pavo Baričić pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod i dožupan Davor Vlaović.Vozilo je vrijedno oko 300.000 kuna,a nabavku je financirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje uz zalaganje grada Nove Gradiške i županije Brodsko-posavske.Blagoslovio ga je novogradiški župni vikar vlč.Josip Marić.

"Državna uprava za zaštitu i spašavanje prepoznala je značenje DVD-a Nova Gradiška s obzirom na područje koje pokrivaju,veličinu grada, željezničku prugu, auto-cestu, industrijsku zonu, ispomoć drugim DVD-ima i odlučili se za kupnju spomenutog vozila u cilju poboljšanja zaštite i spašavanja ljudi i imovine", rekao je Pavo Baričić. Zamjenik gradonačelnika Milan Mateša, među ostalim je istaknuo kako grad Nova Gradiška skrbi o vatrogastvu i činit će to i nadalje. "Kako bi vatrogasci svoj posao obavljali učinkovito moraju imati svu potrebitu opremu i vozila" rekao je i dodao kako će grad pomoći u nabavci potrebnog navalnog i kombi vozila, kao i cisterne za vodu.
Dožupan Vlaović istakao je svesrdnu pomoć novogradiških vatrogasaca u saniranju posljedica prošlogodišnjih poplava.Također je naglasio ulaganje županije u adaptaciju Vatrogasnog doma, što će učiniti i ove godine kako bi DVD Nova Gradiška što obnovljenije dočekalo proslavu velike obljetnice,140.godina ustroja i djelovanja. Svima koji pomažu da se tehnička opremljenost DVD-a Nova Gradiška podigne na višu razinu zahvalio je predsjednik Vlado Krpan. Zapovjednik Siniša Makovičić istaknuo je, među ostalim, kako će sada naši vatrogasci puno brže stizati na intervencije posebno na auto-cesti i tako biti u mogućnosti još kvalitetnije pomoći unesrećenima.

Potporu našim vatrogascima dali su i Stjepan Županić zapovjednik VZ županije, Nenad Radojčić direktor tvrtke "Vatropromet" koja im je donirala nove majice, Teodor Fricki počasni član novogradiškog DVD-a i počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovom važnom događaju za novogradiške vatrogasce odazvali su se i predsjednik VZ naše županije Milan Šulter, zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta. Ovom prigodom Edo Latinović iz tvrtke "Vatropromet" potpisao je pristupnicu u DVD Nova Gradiška i tako postao njihov novi član obećavajući i nadalje pomoć i podršku.
Naši vatrogasci pripremili su svima domaćinski doček uz riblje specijalitete, a spomenutim događajem počelo je i ovogodišnje obilježavanje 140.obljetnice našeg DVD-a, najstarijeg u Slavoniji i Baranji.


avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 63
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.