Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako zaraditi prijevarom drugih 2

Go down

Kako zaraditi prijevarom drugih 2 Empty Kako zaraditi prijevarom drugih 2

Postaj by Blue Shadow 05.02.10 21:23

Kako zaraditi prijevarom drugih 2. dio

U zadnje vrijeme svjedokom sam mnogih prijevara koje za račun telekom kompanija rade ljudi čiji je jedini cilj što više potpisanih ugovora na štetu onih koji potpisuju te ugovore, a na njihovu radost jer od svakog potpisanog ugovora dobiju određenu proviziju.

Siguran sam da ste vrlo često sretali takve ljude koji se po pravilu nalaze u ulazima velikih trgovačkih centara i vuku vas za rukav i nagovaraju da potpišete nekakav ugovor o jeftinijem telefoniranju u fiksnoj i mobilnoj mreži, gledanju stotinjak kanala televizije za jednu kunu, itd...
Ako pozornije gledate biraju ljude koje će zaustaviti.

Veliki dio istih dolaze i na kućna vrata kad provjere da se radi o starijim ljudima koji, zapravo, ne znaju ni što potpisuju, a kada shvate, već je kasno. Prevareni se "brane" rečenicom: nismo znali, ali ugovor je ugovor i potpisali ste ga.
Večina tih ugovora krivo je sastavljena pa ih je lako srušiti, ali oni koji su nasjeli to uglavnom ne znaju.

Uvijek i ispočetka ostanem zatečen količinom ljudske gluposti i načinom na koji nasjedaju prevarantima.

Neki dan jedna gospođa dolazi do mene kući i pita što da radi. Potpisala je ugovor za MAXtv uslugu, na tri mjeseca po 1 kunu, probno. Tako su joj barem rekli.

Na ugovoru, odnosno zahtjevu između ostalog, rukom je dopisano:
"Ugovor na 24 mjeseca. Prva tri mjeseca su za 1 kunu. Nakon toga 65 kuna/mj."

Gospođa je pristala, prema njegovoj priči, na tri probna mjeseca za 1 kunu, a ovaj dio za ugovor na 24 mjeseca, vidjela je tek kad je otvorila ugovor kod kuće.

Kako je činjenica da nema ADSL (brzi internet), cijena nije 65 kuna/mj. nego 99 kuna/mj. Dakle, krivo sročen ugovor koji se može na temelju toga raskinuti, ali i na temelju ovog istog dijela koji je dodan (pisan rukom) u ugovor, a nije prezentiran.

Vrijeme je da netko podnese prijave državnom odvjetništvu protiv ovakvih prevaranata, ali i telekom kompanija koje ih zapošljavaju.
Blue Shadow
Blue Shadow
Top poster
Top poster

Male
Broj postova : 1236
Location : Nova Gradiška
Registration date : 02.01.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.