Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama

2 posters

Go down

Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama Empty Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama

Postaj by Admin 30.10.10 11:41

PRED ZAKONOM SU SVI - NEJEDNAKI
Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama

Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama GetImage

Koliko će minuta reklama u sat vremena biti omogućeno HRT-u novim Zakonom, postala je tema broj jedan u raspravi o istom, a potpuno je zaboravljeno da je članak 34. u kojem stoji da će pretplatu plaćati svi koji plaćaju struju, prema tvrdnjama potrošačkih udruga, praktički protuzakonit

Zakon, podsjetimo, pretpostavlja da svatko tko je obveznik plaćanja električne energije ima TV prijemnik, a uz to Zakon traži od HEP-a da HRT-u bez naknade redovito dostavlja podatke o kupcima električne energije.

U e-mailu Udruge Dalmatinski potrošač, koji potpisuje profesor Ante Tičić, stoji da se pretpostavkom da svi imaju prijemnik uvodi načelo pretpostavljene krivnje pa je teret dokazivanja da se nema prijemnik na stanovništvu, što je potpuno neprihvatljivo i čak protuustavno.

Uz to dodaje da je namjera da se koristi baza informacija o potrošačima električne energije protuustavna jer se prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka podaci koji su prikupljeni za jednu namjenu ne mogu bez privole proslijeđivati nekom drugom, a HRT uporno zaboravlja da oni nisu državna institucija, nego javna ustanova, a HEP javno poduzeće, dakle u Hrvatskoj pred zakonom u istom statusu kao i sve druge privatne ustanove i poduzeća.

Međutim, u Agenciji za zaštitu osobnih podataka imaju drugačije tumačenje Zakona o zaštiti osobnih podataka i pozivaju se na članak 7. i na izuzetak koji se u tom slučaju primjenjuje.

'Ako poseban propis regulira proslijeđivanje podataka, a to je u ovom slučaju Zakon o HRT-u, onda nikakve prepreke nema', kazala nam je viša pravnica u Odjelu za pravne poslove AZZP-a Martina Muražija.

I dok će novim prijedlogom Zakona, ako se on usvoji, HRT nedvojbeno dobiti novi broj pretplatnika čija se brojka kreće između 300 i 500 tisuća, istovremeno svoju radijsku i televizijsku konkurenciju oslobađaju pretplate, što u Dalmatinskom potrošaču smatraju vrhunskim apsurdom.

'Stavak 2. članka 36. u kojem su druge televizijske kuće isključene iz obveze plaćanja pristojbe ako im prijemnici služe za gledanje vlastita programa ili druge pravne osobe kojima ti prijemnici služe za neki drugi posao, a ne gledanje programa HRT-a, vrhunski je apsurd.

U tome slučaju ne vrijedi više načelo vlasništva niti korištenja uređaja, nego načelo korištenja usluge HRT-a. Time su svi ostali koji ne namjeravaju svojim prijemnicima koristiti program HRT-a stavljeni u neravnopravan položaj i protivno Ustavu', zaključuju u Dalmatinskom potrošaču.http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/93863/Pretplata-svima-koji-placaju-struju-ali-ne-i-RTV-kucama.html

_________________
Mnoštvo riječi ne ukazuje na mnoštvo znanja. (Tales)
www.novogradiscani.com
www.webartng.com
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama Empty Re: Pretplata svima koji plaćaju struju, ali ne i RTV kućama

Postaj by Gollum 05.12.10 22:49

U zemlji apsurda kakva smo mi sve je moguće,
Dok nam je pravosuđe takvo kakvo je,institucije koje ne poštuju građane i građanska prava,sindikati podkupljivi i nedosljedni,zakoni zakukuljeni i zamumuljeni da ih svatko može tumačiti kako mu paše a uvijek na štetu građana plačat ćemo i što treba i što ne treba.
Ja osobno najmanje pratim program HTV-a.Nego zašto nebi i javna kuća(ooops)TV postala kao i ostale komercijalna pa se i ona bacila u tržišnu konkurenciju kao i ostale tv kuće.
Ovako je gospoda iz javne kuće imaju osiguranu egzistenciju samo od naših predplata za razliku od ostalih tv kuća koje se financiraju na neke druge načine.
Ne znam kako je to uređeno u europi?
Gollum
Gollum
Middle class
Middle class

Female
Broj postova : 768
Location : Špilja
Registration date : 06.01.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.