Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jaco sjaši, traže se samaraši!

Go down

Jaco sjaši, traže se samaraši! Empty Jaco sjaši, traže se samaraši!

Postaj by Admin 04.02.11 15:08

Jaco sjaši, traže se samaraši!
Piše: Tomislav Klauški

Jaco sjaši, traže se samaraši! Jadran10
Fotomontaža: Index

"HRVATSKA treba biti društvo znanja, jer ono će otvoriti nove prilike i omogućiti šanse za razvoj gospodarstva". Ivo Sanader, proljeće 2009. godine.

"Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima 75 tisuća nezaposlenih koji bi se po stručnoj spremi mogli zaposliti na mjestu stočara, pastira, samaraša i ratara. Jedan gospodarstvenik žalio mi se da nije mogao naći 150 ljudi koji bi čuvali ovce. Javilo se 16 ljudi, a od njih ostalo samo šest". Jadranka Kosor, zima 2011. godine.

U petoj brzini u kameno doba

Eto, u samo dvije godine Hrvatska je od društva znanja dogurala do zemlje pastira. Bivši premijer govorio je o znanju, visokom obrazovanju, razvoju visokih tehnologija kao temelju gospodarskog razvoja. Kad je to sve propalo, njegova nasljednica okrenula se "stočarima, pastirima, samarašima i ratarima". Umjesto da u petoj brzini krenemo u Europu, HDZ nas istim tempom vraća u kameno doba.

Ne treba biti previše razočaran. Društvo znanja ionako je bila samo floskula. U Hrvatskoj je udio visokoobrazovanih upola manji nego u EU, dvostruko je niža i produktivnost hrvatskih znanstvenika, manja su i proračunska izdvajanja za visoko obrazovanje, a stopa "odljeva mozgova" najveća je u Europi.

Menadžeri naprijed, samaraši stop!

Oni hrvatski građani koji su poželjeli društvo znanja, već su pobjegli glavom bez obzira, ostavivši zemlju pastirima i samarašima. Ali avaj! Njih Hrvatska mora uvoziti. Sva sreća, premijerka je tome odlučila stati na kraj, najavivši kako u ovoj godini neće biti povećanja radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj.

Dakle, obrazovani mogu otići, neobrazovani ne smiju doći. Hrvatske ovce ostavljene su na milost i nemilost Hrvatima. Na burzi ih ima 75 tisuća koji zadovoljavaju uvjete pa neka se izvole prekvalificirati za pastire.

Ako mogu u društvu znanja po livadama razmjenjivati školske udžbenike, onda mogu u zemlji pastira po livadama čuvati ovce. Kosor bi na taj način otvorila 150 radnih mjesta. Čak i kad bi svaki Hrvat dobio svoju ovcu na čuvanje, teško bi se ispunilo obećanje o ostalih 149.850 radnih mjesta.

Pritom valja imati na umu da se od svega toga izuzimaju strani menadžeri koji dolaze u Inu, HT i druge velike korporacije. Oni slobodno mogu visokoobrazovanim Hrvatima uzimati radno mjesto, samaraši i pastiri ne smiju.

Što su zaboga samaraši?

Gospodarstvenici već godinama uzalud kukaju da ova Vlada - Sanaderova, kao i Kosoričina - ne čini ništa da im pomogne, da olakša proizvodnju, zapošljavanje, izvoz. A onda se premijerki javi neki, kako ga ona naziva "gospodarstvenik", požali se da mu fale pastiri i šefica Vlade odmah kreće u akciju: zatvara tržište rada i tjera Hrvate da krenu u samaraše. Ako su u HDZ-ovu društvu znanja uopće dobili priliku doznati što su to, zaboga, samaraši.

To je premijerska vizija Jadranke Kosor. To su njezini kapaciteti. To su okviri u kojima se ona najbolje snalazi. Umjesto poticaja za razvoj i zapošljavanje, upućuje se kritika lijenim i razmaženim Hrvatima - onima koji su se dali zavesti društvom znanja - zbog toga što ne žele čuvati ovce. Ili tegliti kljusad po Gorskom Kotaru. Da su bili pametni, mogli su se odavno učlaniti u HDZ, pa bi dobivali plaću i ne bi morali dolaziti na posao.

Sjašio premijer, uzjašila premijerka

Ne tako davno Kosor se pohvalila da je "zahajala konja i čvrsto zategnula uzde". Sada je došlo vrijeme da malo sjaši. I da te svoje kvalifikacije ponudi na burzi rada. Čujemo da se traže kvalitetni samaraši.
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Jaco sjaši, traže se samaraši! Empty Re: Jaco sjaši, traže se samaraši!

Postaj by Gost 09.02.11 20:35

zivjele jednobojne spajalice i bezukusna voda.. u tome je spas Hrvatske .. koja krava jbt.


Gost
Gost


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.